Saltar al contenido

Nämä 13 itsekästä asennetta tunnistavat huonon kuljettajan

13 de agosto de 2021

Se voi olla osa muinaista selviytymisvaistoa, mutta totuus on, että ihmiset ovat luonteeltaan itsekäs. Jotkut enemmän kuin toiset, mutta meillä kaikilla on se geeni, joka pakottaa meidät niin sanotusti asettamaan itsemme ikäisiemme edellä tietyissä teoissa, kuten syömisessä, bussiin nousussa ja tietysti ajamisessa.

On totta, että sinun on saatava Shaolin -mestarin kyky lopettaa itsekkyys, mutta jos tunnistamme, millä hetkellä meidän päivämme voi pahentaa ongelmaa, ehkä löydämme ratkaisun ja voimme siten karkottaa lopullisesti autuas «minä ensin» -kulttuuri joka hallitsee ajamisen maailma. Tutkitaan yleisimpiä tapauksia.

FAR -MERKKIVALOT

Ohitat kuorma-auton suurimmalla nopeudella, joka merkitsee tien sääntöjen noudattamiseksi, ja näet yhtäkkiä taustapeilistäsi, kuinka auto lähestyy kaukaa täydellä nopeudella ja vasen suuntavilkku päällä. Kuinka voit ilmoittaa ohittamisesta, jos kaistoja ei enää ole? Älä erehdy: se on itsekästä käytöstä, jolla pyydät askelta, vaikka et pysty. Vähän niin kuin «mene pois, tämä kaista on minun”.

Näkymättömät säännöt

Poistumis- tai sisäänkäyntikaista päättyy (joskus ne ovat hyvin pitkiä) ja autot muodostavat jonon, joka menee ulos (tai menee sisään) kyseiselle kaistalle, mutta yhtäkkiä ilmestyy auto, jolle kaistan pituus ei riitä. mene liittimen läpi ja viime hetkellä. Aina halutaan kysyä heiltä, ​​miksi he tekevät niin ja saavatko he siitä todella jotain.

Salaperäinen kevät

Hyvin tyypillinen käytäntö ruuhkissa, joissa on tiheä liikenne, mutta jotka liikkuvat enemmän tai vähemmän vakionopeudella. Lähestymme suurta aukkoa kahden auton välillä vaihtaaksemme kaistaa ja pelkästään se, että käännämme suuntavalon päälle, toimii takana olevan auton kuljettajaa jousena, mikä tekee hänestä astu kaasulle ja yritä osoittaa, ettei aukkoa ole ei kumpikaan.

YKSI, KAKSI, KOLME ENGLANNIN Piilotettu

Samassa skenaariossa kuin edellinenkin, mutta tässä tapauksessa kuljettaja on se vaihtaa kaistaa ja joskus etsiä reikiä siellä, missä niitä ei ole, äkillisesti ja aktivoimatta indikaattoria tarkasti, jotta vältetään edellä mainitun jousivaikutuksen kohdistaminen siihen.

LIIKENNEVALONI ON SUUREMPI kuin sinun

Jälleen käytäntö, joka syntyi kaupunkiliikenteessä, joka koostuu siitä, että vaikka näemme, että edessä oleva liikenneruuhka on huomattava, yritämme yrittää aja automme risteykseen juuri silloin, kun liikennevalo on keltainen ja naarmuta siten puolitoista metriä päivittäiseen liikenneruuhkkaan. Tämä vahingoittaa sivukaduilla liikennevaloissa pysäytettyjä autoja ja että vaikka he näkevät, että heidän tiensä on vapaa, he eivät valitettavasti pääse siihen. Joskus kuljettaja, anteeksi kadun sulkeminen, yrittää turhaan peruuttaa.

LINKIN KUNINGAS

Tiheää liikennettä, mutta sujuvaa ja jopa hyvässä tahdissa, ja aina on joku, joka haluaa enemmän, saapua ennen muita ja edetä hinnalla millä hyvänsä vertaistensa yläpuolella. Valitsemasi käytäntö on pujottelu kaistojen välillä ja autoja, jotka reikä reikältä antavat hänelle kourallisen metrejä tyydyttääkseen itsekkyytensä.

TAITE KÄÄNTÄVÄT KANSAT

On totta, että tieliikennelaki sallii kahden ajoneuvon kulkea samalla kaistalla rinnakkain, kunhan ne sopivat täydellisesti siihen. Tämä asetus on tietysti tehty moottoripyörän ja auton miehittämiseksi, mutta joskus ja jos näemme, että kaista on hyvä leveys, yritämme saada valtaa esimerkiksi moottoritien liittymästä haluavat luoda kaksikaistaisen kaistan. Se on niin laajalle levinnyt käytäntö, että on paikkoja, joissa se on ilmoitettu tämän käytön sallimiseksi, kun liikennettä on paljon.

JOSIN NÄEN AUTOT

Joskus me syntiä olla hajamielinen ja toisinaan teemme sen räikeästi. Esimerkiksi milloin joku haluaa liittyä liikenneruuhkkaan, emmekä salli sitä teeskentelee, ettemme näe sitä. Takana oleva jättää sinut, eikö?

HOUDININ TEKEMINEN

«Kuminauha» -niminen liikenne, enemmän tai vähemmän nopeat edistysaskeleet, joihin liittyy voimakas jarrutus, kun olet riippuvainen (ja paljon) sinua edeltävän auton punaisesta lentäjästä, mutta tämä yhdessä jarrutuksessa ja ilman jarru, päättää Vaihda kaistaa yhtäkkiä, jolloin takanasi olevat löytävät itsensä kasvokkain koko pysähtyneiden autojen joukosta. Tämä huijauksen Houdini ei tietenkään odota suosionosoituksia.

PERUS AISTI

Mitä me kutsumme «pure» toisen ajoneuvon kanssa, joko juoksemalla enemmän tai saapumalla ensin (tiede etsii edelleen syitä), se on toinen «minä ensin» -kulttuurin yleisimmistä piirteistä». Toisaalta järjetön vastakkainasettelu voi kestää sekunneista pitkiin minuutteihin jaetun polun ja saamansa piikin tason mukaan. Ole varovainen, koska tämä käytäntö monet ottavat sen kirjaimellisesti ikään kuin se olisi heidän elämänsä siinä.

EI ILMAISENA

Pysäköinti tuo esiin myös kuljettajan itsekkäimmän osan, joko sopimaan paikkaan naapurin edessä ja pääsemään tarvittaessa jopa vastakkaiseen suuntaan, tai jopa itse pysäköinnin aikana, jossa emme ota huomioon, jos jätämme tilaa avata seuraavaksi auton ovet ovea ja paljon vähemmän, jos me taivutamme sen levyä niin sanotulla korvan pysäköintimenetelmällä, jossa kosketus on tarpeen varmistaaksemme, ettei sitä voida enää kääntää.

JULKINEN KULJETUS, MITÄ SE ON?

Yksi asia on, että emme käytä sitä säännöllisesti (mitä meidän pitäisi), ja toinen, että estämme sen käytön pysäköinti bussipysäkin edessä tai osoitetulla kaistalla julkiselle liikenteelle, koska se sopii meille paremmin. Sakot ovat runsaat, joten on parempi olla tekemättä sitä, mutta myös se, että se on pelkästään moraalinen kysymys.

KIERRETTÄVÄ MAAILMA

Emme voineet olla mainitsematta tässä luettelossa hetkeä liikenneympyrä. Että kuljettajalle tuntematon, mutta hän käytti sitä. On totta, että useimmilla meistä on jonkinlainen henkinen aukko säännöistä, joiden pitäisi vallita niissä. Jopa DGT on tietoinen tästä ja käynnistää ajoittain kampanjoita näyttääkseen, miten niitä käytetään. Siitä huolimatta ne ovat kasvualusta «minä ensin» -kulttuurin edistämiselle, joten hyppääminen yhteen niistä on tullut samanlaiseksi kuin krokotiilejä täynnä olevan joen ylittäminen. Kuljettajien nähdään jopa sulkevan silmänsä ja laulavan miestä itselleen ennen kuin ajavat liikenneympyrän läpi.

Oliko tästä viestistä apua?