Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Se ei ole sitä, kun ajattelemme urheiluautoja Volvo ensimmäinen (tai viides) merkki, joka tulee mieleen. Se osoitti kuitenkin myös useita vuosikymmeniä sitten, että he pystyivät tuottamaan suorituskykyisiä autoja. Yksi heistä oli Volvo 850Riso auto, jolla ei ole liian kilpa-ulkonäköä, mutta joka pystyy jättämään taakseen monia omahyväisiä autoja.

Alla olevalla videolla näet Volvo 850 R rullaa moottoritiellä «hyvää tahtia». Loogisesti, ja kuten huomaat heti, kun painat toistopainiketta, se ei ole sarjayksikkö. Se vaatii hyvän määrän muutoksia että vaikka niitä ei ole määritelty liikaa, äänen perusteella se tekee selväksi, ettei siinä ole perinteistä turboa.

850 R turvautui viisisylinterinen moottori sen valikoiman veljiä, mutta lisäsi a Turbo jonka ansiosta hän pystyi kasvattamaan tehoa 170:stä 225 CV:hen. Tietenkin se myös paransi vääntömomenttia ja antoi sille paljon aggressiivisemman luonteen. Myöhemmin tehtiin joitain säätöjä, jotta tämä lohko pystyi vakiona irrottamaan 250 hv.

Olipa miten tahansa, tätä yksikköä on selvästi muutettu. AutoTopNL:n kavereiden, jotka ovat asiantuntijoita, jotka kuvaavat autoja täydellä nopeudella autobahnin osilla ilman nopeusrajoitusta, videon päähenkilö ei luo mitään vähempää kuin 480 hv ja 600 Nm. Eli ne ovat käytännössä kaksinkertaistaneet tehonsa ja vääntömomenttinsa.

Videolla näemme useita asioita. Ensimmäinen, valtava nopeus, jolla nopeusmittarin oranssi neula on makaamassa myötäpäivään. Sen osoittama kiihtyvyys, varsinkin neljännellä vaihteella, on hämmästyttävä. Esimerkiksi videon kohdalla 1:37 se kiihtyy täysin noin 170 km/h:sta ja kestää vain muutaman sekunnin päästäkseen 250:een, kierroslukumittarin ollessa 7 000 kierrosta. Viidennellä vaihteella se ylittää rauhallisesti 260 km/h rajan.

Uteliaisuutena on myös se, että kuljettajalla näyttää olevan tiettyjä ongelmia joissakin vaihteiden vaihdoissa, varsinkin viidennen vaihteen aikana. Ei myöskään näytä siltä, ​​että ohjaus olisi maailman tarkin, mikä antaa löysyyden tunteen… Joka tapauksessa, mikä peto!

Lähde – YouTube AutoPopNL