Saltar al contenido

Öljy, suodattimet, jarrut … Tiedätkö kuinka usein sinun pitäisi tarkistaa auto?

19 de agosto de 2021
Perusopas kuinka paljon rahaa maksaa luottaa autoosi

Ei ole helppoa ratkaista a ongelma, jota ei vielä ole, Ei ole edes helppoa ajatella sitä ja vielä vähemmän, jos se maksaa rahaa, ja siksi tuhannet kuljettajat unohtavat virheellisesti Ennakkohuolto autostasi. Koska seuraava tarkastuskäynti työpajassa välttää tapaamisen (varmasti paljon kalliimpaa) korjata vika.

Ensimmäinen tulisi tehdä klo 5000 kilometriä, toinen 10 000 ja sieltä, enemmän tai vähemmän, toista ne 15 000 tai 20 000 kilometrin välein riippuen virallisesta ajoneuvokirjasta tai itse autosta.

Nykyisissä malleissa ,. ajotietokone ilmoittaa kuljettajalle suositellut tarkastusjaksot ja jopa mukauttaa niitä kussakin tapauksessa riippuen ajotyyli ja vaatimus, jota se koskee mekaniikalle.

Huoltokirjassa todetaan myös, että öljyyn ja sen suodattimeen sekä muihin suodattimiin on kiinnitettävä huomiota. (ilma, siitepöly ja polttoaine); iskunvaimentimiin, jotka takaavat ajomukavuus ja turvallisuus; jakohihnaan, jonka hinta on korkea; jarrutyynyihin ilmeisistä syistä; renkaisiin, ajovaloihin, Pakoputkijärjestelmä ja jopa tuulilasinpyyhkimien sulat.

Valmistaja ei luultavasti sano, että korjauksia ei tarvitse tehdä virallisessa huollossa takuun säilyttämiseksi. Hän tekee sen selväksi Euroopan asetus 461/2010, jonka mukaan kuluttaja Et menetä ajoneuvosi oikeudellista suojaa, kun se tarkastetaan muussa korjaamossa kuin kyseisessä merkissä, edellyttäen, että ajoneuvo on valtuutettu luoja ja on toimittanut sinulle alkuperäiset osat.

Sen perustaminen on monimutkaista mitä tarkalleen on tarkistettava rutiinihuollossa, koska jokainen malli on erilainen, mutta ajoneuvossa on tiettyjä osia, joiden hallinta on välttämätöntä.

Öljy

Oleellinen osa kunnossapitoa on öljy, joka voitelee moottoria ja pehmentää sen kitkaa: hyvin voideltu lohko säilyy paljon paremmin toive ja edut, mutta öljy likaantuu ja menettää ominaisuuksiaan, eikä yli 15 000 kilometrin jälkeen toimi enää niin kuin pitäisi. Tämä on sen arvoista yleinen normi, tietenkin: on valmistajia, jotka suosittelevat vaihtamista 10 000 kilometrin välein ja toiset 30 000 kilometrin välein. Kaikki ovat kuitenkin samaa mieltä jostain: samalla suodatin on vaihdettava, Se kerää vanhaa öljyä ja monia epäpuhtauksia, ja voiteluaineen tiheyden on oltava moottorille ilmoitettu.

vaihda öljy

Öljytikku on todistaja, joka voi välttää vakavia ongelmia.

Suodattimet

Öljynsuodatin ei ole yksin. Se, jolla on ilmaa takaa, että moottoriin saapuva ei sisällä epäpuhtauksia, joten palaminen se suoritetaan optimaalisissa olosuhteissa. Sen käyttöikä riippuu ilman puhtaudesta, jossa auto liikkuu, mutta se on suositeltavaa vaihda se 15 000 kilometrin välein, noin.

Bensiinikäyttöisissä ajoneuvoissa polttoainesuodatin estää epäpuhtauksien pääsyn moottoriin, ja se on vaihdettava 40 000 – 80 000 kilometrin väliin; dieselissä sitä käytetään kosteuden poistamiseen ja korroosion estämiseen (vaihda 30 000 tai 60 000 kilometrin välein). Ottaen huomioon siitepölysuodatin, Puhtaan ilman varmistamiseksi matkustamossa se on vaihdettava vuosittain tai 15 000 kilometrin välein.

Renkaat

Yhteys auton ja tien välillä riippuu renkaan kunto. Sinun on tarkkailtava renkaiden painetta ja kulumista sekä renkaiden ikää. Tässä on kaikki avaimet niiden hallitsemiseksi ja parhaiden uusien renkaiden valitsemiseksi.

Renkaat

Iskunvaimentimet

Yhdessä renkaiden ja jarrujen kanssa iskunvaimentimet muodostavat turvallisuuden perustavanlaatuisen kokonaisuuden. Sallia säilyttää auton vakauden, absorboi maaston epätasaisuudet ja jarruttaa tehokkaasti. Niiden kuluminen ei näy paljaalla silmällä, joten ne on tarkastettava 20 000 kilometrin välein.

Jarrut

Jarrunesteen tarkistuksen lisäksi etupalat kuluvat enemmän kuin takatyynyt, koska suurin osa liikkeessä olevista malleista on Etuveto. On erittäin tärkeää, että asiantuntija tarkistaa tämän järjestelmän vähintään kerran vuodessa.

Jakohihna

Muista, että yhden hinta jakelusarjan rikkoutuminen se voi olla merkittävä, jopa erittäin korkea. Siksi sen ylläpito on välttämätöntä, ja a tarkistus 80000-100000 kilometriä. Jotkut sarjat sisältävät Vesipumppu; jos näin on (se tapahtuu yhä useammissa malleissa), muutos tai tarkistus tehdään yleensä yhdessä.

Pakokaasujärjestelmät ja katalysaattorit

Pakokaasujärjestelmillä on kaksinkertainen tehtävä huolehtia ympäristö: vähentää epäpuhtauspäästöjä ja moottorista tulevien kaasujen melua. Vaikka se riippuu monista tekijöistä eikä siksi voida puhua kiinteästä numerosta, katalysaattorit ne lakkaavat toimimasta ympäristönsuojelutehtävissään noin 80 000 kilometriä. Madridin työpajayhdistys neuvoo tarkistamaan 60 000 kilometriä.

Oliko tästä viestistä apua?