Saltar al contenido

Onko autossa pakko ottaa vakuutus?

17 de noviembre de 2022
coches de tramites y tasas

Onko autossa pakko ottaa vakuutus? Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita kuljettajat kysyvät itseltään ennen matkalle lähtöä. On tärkeää tarkistaa, että kaikki asiakirjat ovat oikein sakkojen tai viime hetken häiriöiden välttämiseksi.

Onko auton vakuuttaminen pakollinen?

Kyllä, uusi auto on vakuutettava tai käytetty ja mahdollisuus liikkua ajoneuvosi kanssa vastuu- ja liikennevakuutuslain mukaisesti.

Mikä on sakko ilman vakuutusta ajamisesta?

Jos ajat autollasi ilman vakuutusta, altistat itsesi sakkoa 650–2800 euroariippuen siitä, millaista autoa ajat.

Tarvitsenko kokonaisvakuutuksen?

Ei, kaskovakuutuksella ajaminen ei ole pakollista. Se riippuu sopimuksesta. Kolmansille osapuolille on olemassa vakuutusturva, joka kattaa aineelliset ja henkilövahingot.

Yllä on kaikki riskivakuutukset, jotka suojaavat autoa enemmän ja ennen kaikkea tarjoavat paremman suojan kuljettajalle.

Onko autossa vakuutus pakollinen?

Vuodesta 2008 lähtien vakuutusta tai viimeistä maksukuittia ei ole pakko pitää mukana autossa. DGT suosittelee kuitenkin niiden ottamista joka tapauksessa.

Mitä asiakirjoja sinun tulee kuljettaa ajoneuvossasi?

Uudessa autossasi on oltava kolme asiakirjaa käytetty ja käytetty:

  • Kuljettajan ajokortti
  • Auton rekisteröintitodistus
  • Ajoneuvon tekninen katsastuskortti (ITV)

Näiden asiakirjojen puuttumisesta sakko on 100 euroa ja sitä pidetään vähäisenä rikoksena. Samoin ilman lupaa ajaminen, joko sen vuoksi, että sitä ei ole saatu tai koska se on julistettu mitättömäksi, mitättömäksi tai mitätöidyksi, aiheuttaa auton ajokiellon, kunnes se on käytettävissä.

Hyvät käsiautot parhaalla takuulla ovat Clicarsissa

Ennen vakuutuksen ottamista sinun tulee varmistaa, että autosi vastaa parhaiten tarpeitasi tai makuasi. Joskus käytettyjä ja käytettyjä autoja Epäilyksiä herää, mutta ei Good Hand -ajoneuvot, kuten kaikki varastossa olevat automme, kiitos tarkastelun ja sertifioinnin, jonka kaikki automme läpäisevät. Mutta koska haluamme kaiken sujuvan sujuvasti, tarjoamme sinulle 15 päivän tai 1 000 km:n kokeilujakson. jotta ostoksesi on turvallisin. Ja jos et ole vakuuttunut valinnastasi, palautamme rahasi!

Oliko tästä viestistä apua?