Saltar al contenido

Onko Espanjassa huonompi sulkemisen takia?

10 de agosto de 2021
Onko Espanjassa huonompi sulkemisen takia

The koronaviruskriisi saa kuljettajat menettämään ajotaitonsa? Kysymykseen ei ole yksinkertaista vastausta, mutta joka tapauksessa se näyttää olevan lähempänä kyllä ​​kuin ei. Aluksi nykyiset olosuhteet voivat aiheuttaa pelkoa ja turvattomuutta ja siten stressiä, mikä vaikuttaa kielteisesti ajamiseen. Harvat ihmiset pääsevät autoon nykyään, mutta monet heistä tekevät niin stressin alaisena.

Ei voida määrittää a suora yhteys nykyisen tilanteen, stressin ja onnettomuuksien välillä, mutta DGT: n raportoimat tiedot ovat hämmästyttäviä: ”Pyhän viikon operaation kestäneen 11 päivän aikana siirtymiä on tapahtunut 2,1 miljoonaa, mikä on 86% vähemmän kuin […] Pyhä viikko 2019 ”. Kuitenkin kuolleiden määrä se on laskenut 52%.

Itään psykologinen prosessi Se ilmenee, kun yksilö ei osaa reagoida riittävästi vaativaan tilanteeseen, jota ennen organismi aktivoi yleisen hätätilan. Tämä valppaus on jossain määrin hyödyllistä, mutta ylimääräistä se tuottaa korkea kuluminen henkilöön.

Asiantuntijat määrittelevät kolme eri vaihetta: hälytys (tilanne havaitaan ja keho reagoi), vastus (Jos ongelmaa ei ratkaista, keho yhdistää vaatimukset muiden elintärkeiden toimintojen kanssa, mikä aiheuttaa yksilölle kulumista) ja uupumus (Jos stressi jatkuu, terveysongelmat tulevat ilmeisiksi).

Ja tässä synnytyksen vaiheessa suuri osa väestöstä on vaiheissa kaksi tai kolme, mikä vaikuttaa heidän ajoonsa: tietyt stressin aiheuttamat käyttäytymiset ja käytökset ratin takana asettavat nämä kuljettajat riskialttiisiin tilanteisiin.

Yleisin on, että kyseisellä kuljettajalla on alempi turhautumisen sietokyky, niin menetät kärsivällisyytesi helpommin ja näytät a lisääntynyt aggressiivisuus tavallinen. Asiantuntijat uskovat myös, että on hyvät mahdollisuudet ottaa enemmän riskejä ratin taakse. Äskettäin BP: n, Castrolin ja RACE: n edistämässä tutkimuksessa todettiin, että «stressaantuneilla henkilöillä vastenmielisyys riskiä kohtaan on pienempi», onnettomuuden todennäköisyys kasvaa 28%. Sama analyysi osoittaa, että sitä levitetään aggressiivisemmin: käytetyt mittauslaitteet vahvistivat 17%: n määrän kasvun äkilliset kiihdytykset ja liikkeet.

Stressin aiheuttaman uupumuksen vuoksi autoilija kärsii usein lihaskipuista (raportin mukaan 50% enemmän lihasjännitystä), mikä hidastaa reaktionopeutta ajon aikana lisää myös onnettomuusriskiä.

Tutkimus selittää myös, että «stressitilassa kuljettaja kokee yleistä ahdistuneisuuden, hermostuneisuuden ja kiirettä päätöksenteossa.» Suurin riski on siis mahdollisuus ahdistus tai paniikkikohtaus ajon aikana. Siinä tapauksessa, kun ilmenee oireita, kuten hengenahdistusta tai sydämentykytystä, sinun on vain pysäytettävä auto turvalliselle alueelle mahdollisimman pian.

Se, mitä on sanottu stressistä, palvelee myös vivahteilla uni ja väsymys, jotka voivat myös näkyä useammin näinä päivinä. Zaragozan yliopiston ja Neuroactívate -psykologisen ja neuropsykologisen hoitokeskuksen tutkimus (tehty 1700 henkilölle) osoittaa, että yli puolet tutkituista nukkuu huonommin synnytyksen takia. Ongelmista raportissa mainitaan «nukahtamisvaikeudet, yöllinen herääminen tai suurempi uneliaisuus päivän aikana».

Seuraukset kuljettajille voivat olla hyvin kielteisiä, koska uneliaisuus ja väsymys vähentävät huomiota pyörään ja lisäävät onnettomuusriskiä. Itse asiassa Zaragozan yliopiston tutkimus paljastaa, että 38% haastatelluista ihmisistä katsoo menettäneensä Kyky keskittyä ja keskittyä.

Fesvialin säätiön mukaan «20-30% onnettomuuksista liittyy uneen ja väsymykseen». Tästä syystä yhteisö suosittelee kiinnittämään huomiota yleisimpiin oireisiin reagoida ajoissa:

 • Raskaus silmäluomissa
 • Kutiavat tai väsyneet silmät
 • Näön hämärtyminen tai kaksoiskuvat.
 • Taipumus asettua istuimeen
 • Posturaaliset säädöt
 • Päämme putoaa
 • Jatkuva haukottelu
 • Vaikeus keskittyä tai pysyä valppaana.

Vinkkejä väsymyksen välttämiseksi

Paras tapa torjua unta on olla hyvin levännyt ja nukkua riittävästi. Seuraavat Fesvialin vinkit voivat auttaa sinua parantamaan unesi laatua, varsinkin jos sinun on ajettava.

 • Älä ota alkoholia tai piristäviä juomia kuusi tuntia ennen nukkumaanmenoa.
 • Pidä kiinteä lepoaikataulu vähintään kuusi tuntia peräkkäin.
 • Siesta auttaa lepäämään, mutta se ei saisi ylittää puolta tuntia välttääksemme, että emme voi nukahtaa yöllä.
 • Älä syö raskaita aterioita ennen nukkumaanmenoa. Mitä kevyempi illallinen, sen parempi.
 • Ei suositeltu katsoa televisiota, käyttää tietokonetta tai elektronisia laitteita sängyssä, koska se voi pitää meidät hereillä.
 • Älä alistu liikaa tietoa nykyisestä tilanteesta, etenkin ennen nukkumaanmenoa.

Vinkkejä ennen ajoa

Voit myös seurata useita vinkkejä estääksesi väsymyksen vaikuttamasta ajamiseen:

 • Älä syö raskasta ruokaa ennen ajamista, koska väsymystä lisää ruoansulatusjärjestelmämme lisäpanos.
 • Kävele muutaman minuutin ajan ennen pitkän matkan aloittamista. Auta meitä selvittämään ja valmistautumaan ajamiseen.
 • Syödä rautapitoisia ruokia.
 • Juo paljon nestettä, lähinnä kesällä. Väsymys voi johtua nestehukasta.
 • Pysähdy kahden tunnin välein tai 200 kilometrin välein. On välttämätöntä jatkaa aktiivisuuden tasoa myöhemmin ajamisessa.
 • Väsymyksen vaikutukset ovat erityisen vaarallinen viimeisen ajotunnin aikana.
 • Välttää huono asento ratin takana.
 • Yrittää ajattele positiivisia asioita: tämä tilanne ei ole ikuinen.

Oliko tästä viestistä apua?