Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

The sosioekonominen ja poliittinen epävakaus että olemme eläneet muutaman vuoden, on asennettu myös autoalalle. Viimeisten mainittavien esimerkkien joukossa on COVID-19puolijohdekriisi ja nyt Ukrainan sota Venäjän takia. Vaikka nämä kolme ilmiötä saattavat tuntua yksittäisiltä, ​​niillä kaikilla on yhteinen tulos: hinnankorotukset johtuen tuotannon laskusta ja raaka-ainepulasta tuotantokeskusten toimittamiseen.

Tästä syystä kuljettajat ajattelevat tällaisessa tilanteessa paljon avun antamista askel uuden auton ostoon. Varsinkin kun toimitusajat ja myyntihinnat ovat nousseet useita prosenttiyksiköitä. Lopputulos? Nollakilometrien, käytettyjen, käytettyjen ja käytettyjen autojen myynti on lisääntynyt merkittävästi viime vuosiin verrattuna. On kuitenkin kysymys siitä, mitä tehdä, koska sinun on rauhallisesti punnittava kunkin ajoneuvon etuja ja haittoja.

Uuden auton ostaminen: Minkä auton olet kiinnostunut ostamaan…?

Alfa Romeo Stelvio 2023

Kiinnostunut ostaa uusi auto kun ajattelemme tehdä yli 20 tuhatta tai 25 tuhatta kilometriä vuodessa ja lisäksi haluamme omistaa sen useita vuosia (yli seitsemän). Lisäksi on olemassa myös luotettavuus, sillä uutena emme ota riskiä, ​​että se joutuisi rikki tai joutuisi rakenteellisiin iskuihin. Lopuksi, vikojen tai laatuvirheiden sattuessa meillä on aina valmistajan takuu, joka on aina laajempi kuin minkään lisävakuutuksen.

Sen sijaan, kiinnostunut ostamaan käytetyn auton, jos aiomme ajaa muutaman kilometrin vuodessa tai se ei ole autotallissamme kovin kauan. Lopuksi on taloudellinen puoli, koska uusien ajoneuvojen hintojen nousu estää monia perheitä hankkimasta uutta. Näin ollen yleensä vuoden vanha ja noin 25-30 tuhatta kilometriä ajettu käytetty ajoneuvo edustaa Taloudelliset säästöt noin 15–20 % uuteen verrattuna. Kaikki ajoneuvot eivät kuitenkaan heikkene tasaisesti. Vakaampaa jäännösarvoa ylläpitävät kompaktit ja katumaasturit, erityisesti saksalaiset merkit.

Ford Focus Active - osta uusi auto

Viimeinkin meillä nolla kilometriä tai puoliuudet ajoneuvot. Näissä on käytännössä samat edut kuin uusissa, koska ne ovat luotettavampia kuin käytetyt, koska niillä on vähemmän kilometriä ja kulumista. Toisaalta niissä on myös osa käytettyjen eduista. Ennen kaikkea siksi sen myyntihinta on alhaisempi kuin uusien. Sen sijaan menetämme merkin takuun kokonaan tai osan rekisteröintipäivästä riippuen. Lain mukaan sen pitäisi olla kaksi vuotta (24 kuukautta), vaikka jos ostamme sen 18 kuukaudella, meillä on vain kuusi kuukautta valmistajan takuuta jäljellä. Siksi jälleenmyyjän on laajennettava sitä ulkoisella takuupolitiikalla.

Johtopäätös…

Nissan Qashqai e-POWER Ceramic Grey 2022 9 - osta uusi auto

Valitse yksi näistä ajoneuvoista Se riippuu asiakkaan taloudellisesta kapasiteetista ja tarpeista., mutta emme saa sivuuttaa käytettyjen ja käytettyjen hintojen nousua. Tämä johtuu siitä, että uudet ovat myös nostaneet hintojaan ja toimitusaikojaan. Tällä tavalla ensimmäisistä on tullut houkuttelevampia pohjimmiltaan oikaistumpien myyntihintojen (vaikkakin nousussa) ja lyhyempien toimitusaikojen vuoksi.