Saltar al contenido

PAS-protokolla: tiedätkö miten toimia liikenneonnettomuudessa?

28 de julio de 2021
PAS protokolla tiedatko miten toimia liikenneonnettomuudessa

Vaikka joku toivoo, ettei heidän tarvitse koskaan soveltaa niitä käytännössä, on hyvä tietää perustekniikat tietää kuinka toimia nopeasti ja auttaa a liikenneonnettomuus. Koska monta kertaa yksinkertainen minuutti voi olla ratkaiseva, ja vain tietäen mitä tehdä voit ylläpitää Rauhoitu.

asiantuntijat He kokoavat kaikki yksityiskohdat käsikirjoihin ja tekniikkaluetteloihin, vaikka konkreettisuus on monesti paras ase perusasioiden säilyttämiseksi. Siksi ja Ana Maria Novella, yhdistyksen puheenjohtaja PYSÄYTÄ onnettomuudet, käymme läpi tärkeimmät linjat PAS-protokolla. Lyhenteessään on vastaus: suojele, varoita Y auta.

Ja miten poikkileikkaussuositus, joka voidaan arvata vain kuvittelemalla skenaario: pysy rauhallisena.

ENSIMMÄINEN, SUOJAA

Aloitetaan itsestään: «Ennen muita toimia meidän on poistuttava tieltä, pukeuduttava heijastava liivi ja aseta turvakolmiot varoittaa muita kuljettajia ”, Novella aloittaa. Se on edellinen askel muihin toimiin, mutta siitä on huolehdittava yksityiskohtaisesti, jotta vältetään suuremmat pahat.

TOINEN, ILMOITUS
Välittömästi sen jälkeen hälytys on annettava soittamalla hätäpalvelut, selittämällä tarkka sijainti, kuvaamalla mitä kohtaamme ja yrittämällä rekonstruoida tapahtuman.

«Ja kaikki menettämättä rauhaa, koska jos onnistumme olemaan tranquilos, pystymme hallitsemaan tilannetta paremmin ”, kertoo Novella, joka kehottaa meitä olemaan säästämättä mitään yksityiskohtia eikä meidät karkottamaan huolesta, että saniteettilaitteet mene onnettomuuspaikalle.

«Kaikilla tiedoilla, joita he pyytävät meiltä, ​​on merkitystä, kun tiedämme esimerkiksi, mitä laitteita heidän pitäisi lähettää, joten meidän ei tule painaa niitä ja se on kätevää vastaa rauhallisesti mihin tahansa kysymykseen, jonka he meille kysyvät ”, hän selittää.

KOLMAS, APUA

Se on kaikkein työläs, monimutkainen ja eniten esittelevä reunat protokollan kolmesta vaiheesta sen lisäksi, että se on eniten herkkä. On aika olla suorassa kosketuksessa onnettomuuden uhri, tunnista se, seurata häntä ja rauhoittaa häntä yrittäen auttaa häntä parhaamme mukaan.

«Yleisin suositus on älä siirrä sitä, melkein missään olosuhteissa. Perustehtävä tuolloin on välittää rauhaa loukkaantuneelle, jolloin hän tuntee olevansa mukana ja suojattu «, Novella selittää.

1627482011 490 PAS protokolla tiedatko miten toimia liikenneonnettomuudessa

Muita mahdollisuuksia avataan kuitenkin suuruudesta tai tapahtuman seuraukset. ”Jos matkustaja on tajuton, sinun on tunnistettava hänet Elonmerkit, hänen pulssinsa ”, asiantuntija arvioi.

Yritä myös elvyttää hänet napauttamalla sitä kevyesti kasvoihin tai roiskumalla siihen vettä ja tarkistamalla, ettei se ole kadonnut raajojen arkuus. Sinun täytyy irrottaa vaatteet, jotka häiritsevät sinua ja peitä ne peitolla koska jopa korkeissa lämpötiloissa keho menettää lämpönsä nopeasti. Ja ennen kaikkea, älä koskaan anna heille vettä tai lääkkeet eikä «yrittää tehdä asioita, joihin emme ole valmiita», selittää STOP-onnettomuuksien presidentti.

Kyllä se kehottaa tekemään a elvytys siinä tapauksessa, että elintoiminnot vähenevät, «liikunta paineita molemmin käsin rintakehän keskiosassa, muutamalla senttimetrillä vasemmalle, viiden lyönnin ja yhden uloshengityksen poljinnopeudella ”. Joukko ilmaiset mobiilisovellukset He keräävät vaiheet, joita on noudatettava sydänhierontojen tekemisessä, joten ei ole haittaa pitää niitä matkapuhelimellasi.

Jos kyseessä on verenvuoto on myös kätevää toimia: ”Meidän on haettava paine haavaan johonkin kudokseen, mieluiten steriiliin sideharsoon, tai sido nenäliina verivirtauksen katkaisemiseksi yrittäen estää sitä menemästä yli laidan ”, Novella neuvoo.

Asiantuntija suosittelee, ettei toimita ennen murtumat: «Yritämme korjata jotain voimme pilata sen enemmän, joten minun neuvoni on yrittää estää loukkaantunutta liikkumasta ja jatkaa hänen rauhoittamistaan.» Ja jos kyseessä on a polttaa, Novella kertoo, että alue tulisi puhdistaa kylmä vesi ja peitä se steriilillä sideharsolla.

SUOSITUKSET

«Onko ensiapupakkaus se on enemmän kuin suositeltavaa ”, vahvistaa Novella. Astiat, yksinkertaiset: ”Jotkut sakset, sideharso, puuvillan parantavat laastarit matalille haavoille ja antiseptiset aineet. Sillä riittää monien ongelmien ratkaiseminen ”, hän vakuuttaa.

1627482011 801 PAS protokolla tiedatko miten toimia liikenneonnettomuudessa

Lopuksi STOP -onnettomuuksien puheenjohtaja kehottaa viranomaiset Y autokoulut toteuttaa erityisiä kursseja ja painottaa enemmän koulutusta: » ensiapu He ovat välttämättömiä tietämään, miten toimia kriittisissä tilanteissa, ja niiden puute tarkoittaa, että kaikki eivät tiedä, miten tehdä se oikein. »

Koska stressin aikana epäonnistumiset voivat olla seurausta tietämättömyys ja rohkaisua auttaa. Anna juoda loukkaantuneelle, yritä pysäyttää murtunut raaja, muuta asentoasi, anna hänelle lääke … Kielletty toiminta, joka voi aiheuttaa enemmän ongelmia kuin ratkaisuja, koska ei tiedä mitä tehdä.

Mutta kunnes se tapahtuu, on parempi pitää mielessä nämä kolme suurta käsitettä: suojella, varoittaa ja auttaa, PAS, protokolla, joka on otettava huomioon, vaikka meidän ei ehkä tarvitse koskaan toteuttaa sitä käytännössä.

Oliko tästä viestistä apua?