Saltar al contenido

Pelot auton kanssa: nämä ovat yleisimpiä, joten voit taistella niitä vastaan

29 de octubre de 2021
Pelot auton kanssa nama ovat yleisimpia joten voit taistella niita

Ne ovat pelon ja pelon päiviä, jolloin sitä juhlitaan Halloween, päivämääriä, jolloin kadut ja laitokset ovat täynnä kurpitsoja ja pukuja. Ajaminen voi myös olla pelottavaa, vaikka kaikkeen on lääke ja se voidaan taistella. Tässä postauksessa kerromme sinulle, mitä yleisimmät pelot, joita voimme kokea autossa, mutta samalla annamme sinulle neuvoja, jotta sen vaikutus on pienempi.

Yöllä ajamisen pelko

Yksi kuljettajien suurimmat pelot On ajettava yöllä, kun näkyvyys heikkenee ja tilan laskeminen tai oikeiden liikkeiden tekeminen on vaikeampaa. Väsymys lisää riskiä joutua onnettomuuteen ajoneuvon ohjaimissa, joten lepo on välttämätöntä, kun torjutaan yöajon pelkoa.

Tärkeintä tämän fobian minimoimiseksi on on valaistusjärjestelmä täydellisessä kunnossa. Varsinkin jos ajat usein yöllä. Tällä hetkellä markkinoilla on kaikenlaista tekniikkaa, mutta tärkeintä on, että ajovalot eivät ole vaurioituneet tai kuluneet. Vaikka on yhtä tärkeää, että valot on säädetty oikein, jotta vältetään näkyvyyden menetys tai muiden kuljettajien häikäisy.

Useimpien nykyaikaisten autojen seisontavalot ovat päällä käytännössä kaikissa olosuhteissa. Valojen ei tarvitse olla päällä koko ajan, mutta niiden käyttäminen ei ole koskaan haitallista, koska yksi tärkeimmistä asioista tiellä on näkeminen ja näkyminen. On myös hyödyllistä torjua yöajon pelkoa, jotta ikkunat ovat erittäin puhtaat, jolloin saavutetaan täydellinen näkyvyys kaikista kulmista.

Muita vinkkejä yöajopelkojen vähentämiseen:

 • Säädä peilit hyvin häikäisyn välttämiseksi
 • Sopeuta nopeus tieolosuhteisiin onnettomuuksien välttämiseksi
 • Tarkista säännöllisesti näkösi asiantuntijoiden kanssa

Jos käytät silmälaseja tai aiot käyttää niitä ajaessasi yöllä, voit lukea tämän toisen postauksen blogistamme, jossa kerromme niiden käytön eduista ja haitoista.

Manuaalisten autojen pelko

The manuaalisten autojen pelko Se on ollut olemassa käytännössä siitä lähtien, kun astuimme autokouluautoon ensimmäistä kertaa. Kytkimen kyvyttömyys vapauttaa kytkintä ja vaihtaa oikeaan vaihteeseen aiheuttaa ensimmäiset turhautumisemme ratin takana. Suurin osa espanjalaisista kuljettajista oppii ajamaan tämäntyyppisillä autoilla, joten he vapautuvat tästä pelosta pian, mutta jotkut pitävät yllä pelkoa ajaa manuaalisia autoja koko elämänsä ajan.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tiedettävä, on se Jopa kokenein kuljettaja voi saada autonsa pysähtymäänvarsinkin jos se on jyrkässä rampissa tai nopealla uloskäynnillä. Siksi on tärkeää, että et vain kuljettajana vältä manuaalisten autojen pelkoa, vaan annat myös panoksensa, jotta muut tiekumppanit eivät kärsi tästä pelosta. Siksi, jos kohtaat jonkun, joka ei pysty käynnistämään autoa, älä häiritse häntä purskeilla tai piippauksilla ja yritä auttaa häntä ulos pysähtymistilanteesta.

Tässä annamme sinulle sarjan suosituksia manuaalisten autojen pelon välttämiseksi:

 • Osta ajoneuvo, jossa on rinnetukijärjestelmä, lisä, josta useimmissa malleissa ei ole lisäkustannuksia ja joka pitää ajoneuvon rinteessä, jotta pääset helpommin ulos
 • Asetu autoon oikein päästäksesi mukavasti vaihteiden napaan ja ajoneuvon polkimiin. Näin vältyt hermostuneelta, joka usein aiheuttaa sen, että ei pysty tekemään oikeaa liikettä ensimmäisellä kerralla.
 • Harjoittele seisten uloskäynti: liikennevaloissa voit ottaa auton herkkyyden yksinkertaisesti etenemällä hitaasti kytkimellä ja saavuttamalla tarvittavan keskipisteen, jotta auto voi lähteä tällä liikkeellä. Mutta älä pakota tätä kantaa liikaa, sinun on oltava herkkä ja otettava se yhdeksi lisäresurssiksi
 • Hyödynnä pitkä suora vaihtaaksesi kaikki vaihteet ja opit tuntemaan autosi paremmin, kun tiedät, mikä reitti kullekin vaihteelle kulkee vaihteistossasi. Opettele myös jarruttamaan turvallisesti riskien minimoimiseksi

Käsikäyttöinen auto ei ole parempi kuin automaatti, jokaisessa on etunsa, kuten kerromme tässä postauksessa, mutta on suositeltavaa osata käsitellä molempia ajoneuvotyyppejä, jos joudut milloin tahansa ajamaan manuaalia tai automaattinen auto esimerkiksi vuokralla.

Pelko ajamisesta yleensä

Joskus ajamiseen tai autoon liittyvällä pelolla ei ole mitään tekemistä tietyn näkökohdan kanssa, vaan pikemminkin vaikuttaa ajotapaan kokonaisuutena. Sitä tieteellisesti kutsutaan amaksofobia. On olemassa erilaisia ​​​​asteita, mutta se on yleisempää kuin näyttää. Virallisten tietojen mukaan jopa 6 % väestöstä kärsii voimakkaasta ajamisen pelosta, joka ilmenee fyysisinä oireina, kuten hikoiluna tai takykardiana, sekä psyykkisenä.

Muiden tutkimusten mukaan, kuten Mapfren valmistamien, määrä kuljettajia jollain tavalla kieltäytyminen ajamasta jossain vaiheessa elämääsi voi olla 30 %. Ajopelon tausta voi yleensä johtua aiemmista negatiivisista kokemuksista, jotka liittyvät onnettomuuteen tai johonkin traumaattiseen jaksoon. Toinen syy on riittämätön ajoharjoittelu, mikä aiheuttaa stressiä tietyissä olosuhteissa. Lopuksi on olemassa geneettinen vaikutus, tekijä, joka kehittyy myös muissa fobioissa.

Ajettavan välineen alkuperästä riippuen on olemassa erilaisia ​​menetelmiä sen torjumiseksi. Mutta alla annamme sinulle sarjan yleisiä suosituksia, jotka voivat auttaa sinua taistelemaan ajamisen pelkoa vastaan ​​yleensä.

 • Älä vältä ajamistaTämä vain lisää pelkoasi ja lisää ahdistustasi. Valitse helpompia tai läheisempiä reittejä ja aseta itsellesi haasteita, jotta et menetä luottamusta.
 • Aja kumppanin kanssa: Joskus ajamisen pelko ilmenee, kun matkustamossa on muita ihmisiä. Paras tapa torjua tätä vastenmielisyyttä on ajaa perheenjäsenten tai luotettujen ihmisten kanssa, jotka voivat auttaa sinua rajoittamaan hermostuneisuutta.
 • Kieltäytyä itsehoidostaJotkut kuljettajat turvautuvat kemiallisiin lääkkeisiin välttääkseen väliaikaisesti ajamisen pelon, mutta tämä lääke on yksinkertainen laastarin. On paljon hyödyllisempää mielenterveydelle ja henkilökohtaiselle terveydelle turvautua rentoutumistekniikoihin. Asiantuntijoiden, kuten psykologin, luona käyminen auttaa sinua myös valmistautumaan taistelemaan näitä pelkoja vastaan.
 • Ota taas kursseja: Tämä on asia, joka kaikkien kuljettajien tulisi tehdä. Ei koskaan tee pahaa kierrättää tietoa ja enemmän asiantuntijoiden kanssa. Brändien ja asiantuntijoiden tarjoamat hyödylliset ja edulliset kurssit auttavat sinua kehittämään kätevyyttä tilanteissa, kuten kovassa jarrutuksessa tai ohjauspyörässä.

Simulaattorien tai virtuaalitodellisuuden käyttö on DGT:n vetoavaa hoitoa, joka koostuu pelottavia skenaarioita ja tilanteita luovasta virtuaalitodellisuuslasien kautta. Ne antavat vaikutuksen kohteena olevan henkilön astua sisään pikkuhiljaa konflikteja synnyttäviin tilanteisiin.

fobia autossa

Pelko eksymisestä auton kanssa

Autoon eksymisen pelko on yhä yleisempää, erityisesti lisääntyneen riippuvuuden vuoksi teknisistä järjestelmistä, kuten GPS- tai liikennesovellukset. Eksymisen pelko ilmenee hyvin erilaisissa ympäristöissä, kuten suurissa kaupungeissa tai syrjäisissä paikoissa, mutta molemmissa tapauksissa siihen on helppo ratkaisu.

Eksymisen pelolla on myös tieteellinen nimi sellaisenaan Hodofobia ja se syntyy, kun on kyse matkoista tai yksinkertaisesti pitkistä matkoista kaupungissa. Se voi vaikuttaa myös joukkoliikenteen käyttöön, jossa se on useammin kuin henkilöautossa. Yleensä se liittyy johonkin menneisyyteen tai erityiseen stressitilanteeseen, joka on lisätty siihen tosiasiaan, että ei ota oikeaa suuntaa.

Jos näin käy sinulle, hengitä syvään ja noudata näitä ohjeita:

 • Älä katso kelloa tai aikaa, jos sinulla on työ- tai henkilökohtainen tapaaminen, lähetä viesti. Tässä maksiimi ei petä: tärkeintä on saapua
 • Käytä «analogista» mediaa, varsinkin jos olet eksyksissä huonolla peittoalueella – paikallisilta kysyminen ja ihmiskontaktit ovat silti hyödyllisiä
 • Täytä polttoainesäiliö kunnolla ja lepää tarvittaessa: kärsivällisyys on tämän tyyppisissä tilanteissa välttämätöntä

On olemassa monia ilmaisia ​​ja yhteiskäyttöisiä sovelluksia, joissa käyttäjät varoittavat ja raportoivat tien vaaroista. Tämä antaa sinulle enemmän varmuutta matkoihisi. Tässä viestissä keräämme hyödyllisimmät.

Pelko polttoaineen loppumisesta

The pelko polttoaineen loppumisesta Se on yksi yleisimmistä peloista, joka koskee sekä polttoajoneuvojen, kuten dieselin tai bensiinin, että vaihtoehtoisten energialähteiden, erityisesti sähköisten, kuljettajia. Ja tälle pelolle on helppo ratkaisu, kuten suunnitella suoritettavaa reittiä. On olemassa sovelluksia lähimpien huoltoasemien ja muiden, jotka sijoittavat lähimmät sähkölatauspisteet kartalle, sekä niiden tehon tai tilan.

Oliko tästä viestistä apua?