Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

The teknologinen kehitys Se on ollut käännekohta uusien ajoneuvojen ohjaamoiden suunnittelussa. Nyt komentoyhteydet ja digitointijoten käytännössä kaikilla markkinoille tulevilla autoilla on runsaat näytöt. Pari vuosikymmentä sitten ne oli varattu premium-brändeille ja niiden toimintojen määrä oli hyvin rajallinen. Tänään voimme kuitenkin löytää ne kojetaulujen keskuksista multimedia- ja navigointijärjestelmät, kojetaulut ja jopa ohjaamaan toimintoja, kuten ilmastointia.

Kuitenkin saapuminen tämän tyyppiset näytöt nykyaikaisiin autoihin voi aiheuttaa suurta päänsärkyä omistajilleen. Varsinkin jos ne hajoavat tai rikkoutuvat, koska puhumme laitteista, jotka parhaimmillaan sen korjaaminen maksaa paljon enemmän kuin iPhonen tai uusimman sukupolven ja huippuluokan matkapuhelin. Siksi koko on tärkeä, koska mitä enemmän tuumaa, sitä kalliimpi korjaus tulee. Lisäksi on hyvä tietää, mitkä komponentit ovat kosketusnäytön muodostavia, jotta voit käyttää sitä huolellisesti ja välttää näin vauriot.

Kosketusnäytöt ovat tekniikaltaan ja kooltaan kehittyneet, jos niitä verrataan viime vuosisadan alkuperäisiin…

honda-e-33 näytöt

syöttö, kaikki kosketusnäytöt koostuvat samoista elementeistä. Sen pinta voi olla lasia tai muovia, joista ensimmäinen vaihtoehto on kestävyydeltään paras käytön ja puhdistuksen kannalta. hänen alla menee digitoija joka on lähes läpinäkyvä arkki, joka vastaa pulsaatioiden havaitsemisesta. Tämä elementti voi olla resistiivinen (pehmeä kosketus) tai kapasitiivinen (kova kosketus, kuten matkapuhelin). Hänen jälkeensä menee nestekidelevy.

On on vastuussa kuvien muodostamisesta ja on erittäin herkkä iskuille. Itse asiassa, jos digitoija on resistiivinen, se on erittäin herkkä sormen paineelle. Lopuksi on taustavalojärjestelmä. Kyse on valkoisista ledeistä ja heijastimesta, että jos ne jäävät ilman virtaa, näyttää siltä, ​​että näyttö on täysin musta. Nyt kun tiedät näytön muodostavat osat, selitämme joitakin mahdollisia vikoja, joita voi esiintyä.

Yleisimmät viat digitaalisissa näytöissä…

Chrysler Airflow Graphite Concept New York Auto Show 2022 3 näyttöä

  1. Siinä on yksi (tai useampi) musta täplä. Jos näemme mustia pisteitä, se tarkoittaa, että nestekidenäyttö on rikki. Tällainen epäonnistuminen liittyy yleensä voimakkaaseen iskuun jollain terävällä tai terävällä tavalla. Ainoa ratkaisu tähän ongelmaan on vaihtaa näyttö.
  2. Ei syty, mutta on herkkä kosketukselle. Edessämme olisi «musta näyttö» tai vilkkuminen, joten valaisin olisi voinut epäonnistua. Tätä arvostetaan, kun sen kautta ohjattavat elementit toimivat, mutta näyttö ei palauta kuvaa. Tämä vika on halvin ja voisimme jopa korjata sen itse, mutta on parasta ostaa koko moduuli.
  3. Ei tunne kosketusta, mutta näyttää kuvia. Tässä tapauksessa näyttö ei reagoi kosketukseen, mutta se reagoi muihin fyysisiin säätimiin, käynnistyy ja sammuu normaalisti, eikä reagoi viiveellä. Siksi edessämme on digitoijan vika, joka voi olla seurausta sähkövioista tai fyysisestä iskusta resistiivisten näyttöjen tapauksessa.
  4. Harvinaiset värit äärimmäisissä lämpötiloissa. Ulkolämpötilasta riippuen näytössä voi näkyä vääristyneitä värejä. Tämä on mahdollista, koska matkustamossa on äärimmäinen lämpötila, jossa näyttö ei toimi oikein. Heti kun sen lämpötila on normaali, kuvanlaadun pitäisi palautua eikä siinä saa esiintyä poikkeamia.
  5. Näyttää outoja linjoja. Jos näkyy outoja viivoja, se jää tyhjäksi, jähmeäksi tai ei reagoi edes fyysisiin painikkeisiin, on todennäköisimmin näyttöä ohjaava ohjausyksikkö epäonnistunut. Jos näin on, voimme kohdata paljon kalliimman vaurion kuin itse näytön vaihtaminen. Siitä huolimatta on myös mahdollista tehdasasetusten palautus tai ohjelmistopäivitys, vaikka tätä varten meidän on mentävä viralliseen verkkopajaan.

Paljonko niiden korjaaminen maksaa…? Korvaako autovakuutus vahingot?

Audi TFSIe plug-in hybrid -sarjan toimintatilat

Ottaen huomioon, että tapauksia voi olla monia ja erilaisia, voi herätä seuraava kysymys: Korvaako ajoneuvovakuutus kosketusnäytön vian? No, vastaus on, että monissa vakuutuksenantajissa ja vakuutuksissa ei. Tämä on. Jos vika tapahtuu sattumalta ja normaalin käytön (tai väärinkäytön) vuoksi, vakuutus ei ota vastuuta. Toisaalta, jos se hajoaa onnettomuuden vuoksi (kuten törmäys toiseen ajoneuvoon kolmannen osapuolen vuoksi), se on vastapuolen vakuutusyhtiön vastuulla. Henkilövahingon sattuessa korjaaminen tapahtuisi vakuutusyhtiömme kustannuksella ja tässä tapauksessa se olisi mahdollista vain, jos vakuutus on täysin kattava.

Viimeinen mahdollisuus on a kodin korjaus. Tätä varten sinun on käytettävä jonkin aikaa katso videoita ja opetusohjelmia YouTubessa jossa he selittävät näytön avaamisen vaiheet. Sinulla on myös oltava taitoa, koska on todennäköistä, että osa kojelaudasta on purettava osiin työn ohessa. Lisäksi on mahdollisuus ostaa koko moduuli varaosasivustoilta tai digitaalisen kaupankäynnin alustoilta, mikä yksinkertaistaa työtä ja korjauksen kustannuksia.

Lopuksi, siltä varalta mene viralliseen työpajaan korjauskustannukset vaihtelevat suuresti eri merkkien välillä. Tässä, viralliset hinnat vaihtelevat 400 eurosta (plus ALV ja työvoima) tai yli 2000 euroon täydelliseen multimediajärjestelmään yrityksissä, joita pidetään ensiluokkaisena.

Millainen on näyttöjen tulevaisuus…?

BMW Neue Klasse HUD

Kosketusnäyttöjen käyttö infotainment-järjestelmien tai kojetaulujen ohjaamiseen voisi olla päivät luetut. Syy perustuu siihen lisätyn todellisuuden ja uusimman sukupolven Head-Up-näytön käyttö. Itse asiassa valmistajat, kuten BMW tai Peugeot, työskentelevät jo tähän suuntaan ja osoittavat työnsä ovat esitelleet prototyyppejä, kuten minä Vision Dee tai Aloituskonsepti.

Kysymys on siitä, kuinka kauan näiden järjestelmien saapuminen markkinoille kestää ja laajennetaanko niiden käyttö kaikkiin autoihin ja markkinasegmentteihin. Amen mitä sen tekninen monimutkaisuus on edelleen kyseenalainen ja siksi ostokustannukset ja korjaus, jos se hajoaa…