Saltar al contenido

Pyöräilijöiden, jalankulkijoiden ja autoilijoiden hiljainen kuolema

10 de agosto de 2021
Pyorailijoiden jalankulkijoiden ja autoilijoiden hiljainen kuolema

A ajaa jalankulkijan yli, törmätty moottoripyöräilijä ja maahan heitetty pyöräilijä eivät ole pelkästään synkkä luettelo, vaan tämän päivän, eilen, edellisen kymmenen vuoden huolestuttava todellisuus. Viime vuosikymmenellä jotkut 10000 ihmistä integroitu näihin ryhmiin ovat kuolleet Espanjan teillä ja kaupungeissa (5000 autoilijaa, 4200 jalankulkijaa ja 700 pyöräilijää, likimääräisinä tietoina), joihin lisätään noin 500000 loukkaantui onnettomuuksissa.

He ovat «haavoittuvia käyttäjiä», jotka on tunnistettu sellaisiksi Maailman terveysjärjestö (WHO): kaikki ne, joilla «puuttuu suoja» onnettomuuden sattuessa. Ainoa suoja, jota heillä on, on kehon hauraus, ja tiedot näyttävät saavan heidät viime aikoina. Vuodesta 2012 lähtien kuolleisuus näiden ryhmien määrä on kasvanut 6%, ja niiden joukossa on nyt lähes 50% vuonna 2004 kuolleista liikenneonnettomuudet Espanjassa 6,5 ​​pistettä enemmän kuin vuonna 2007, osittain piilotettu tragedia, josta tiedotuskampanjat eivät kaiku yhtä paljon, vaan keskittyvät lähes aina kuljettajiin.

Näin ainakin tutkimuksesta vastaava Fundación Línea Directa ajattelee Hiljainen kuolema. Liikenneonnettomuudet haavoittuvassa asemassa oleville käyttäjille: jalankulkijat, pyöräilijät ja autoilijat (2007–2016), tehty yhteistyössä Centro Zaragozan kanssa. Raportissa korostetaan suhteellisesti, että pahin osa on aina jalankulkijoiden mukana: vaikka he edustavat 25% loukkaantuneista, he muodostavat 43% haavoittuvista käyttäjistä.

SEURAUKSET

Loukkaantuneet moottoripyöräilijät, Fundación Línea Directan ja Centro Zaragozan tekemän tutkimuksen mukaan, kärsivät vammoista koko kehossa, mutta erityisesti alaraajoissa, jotka yleensä aiheuttavat reisiluun, sääriluun ja lantion kahdenvälisiä murtumia ja proksimaalisen sääriluun tai distaalin vammoja. reisiluu. Jalankulkijat puolestaan ​​kärsivät enemmän iskuja päähän ja jalkoihin, mikä johtaa usein päävammoihin ja erittäin vakaviin murtumiin. Pyöräilijöiden kohdalla alaraajoissa ja päässä nähdään enemmän vammoja, mikä selittää yleisimmän kuolemaan johtavan vamman, vakavan pään vamman.

900 000 onnettomuutta

Tutkimus kiinnittää huomiota joidenkin kehitykseen merkittävää dataa. Vuonna 2007 haavoittuvassa ryhmässä kuoli 716 vähemmän ihmisiä kuin nelipyöräisissä, kun taas vuonna 2016 molempien käyttäjätyyppien välinen ero pieneni 104 kuolemaan. Myös haitallisuus viimeisen neljän vuoden aikana on tapahtunut erityisen hälyttävää palautumista. Vuodesta 2012 lähtien liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden pyöräilijöiden määrä on kasvanut 49%, kun taas autoilijoiden ja jalankulkijoiden määrä kasvaa vastaavasti 33%ja 17%.

Raportissa analysoidaan 900 000 onnettomuutta ARENA -pohja liikenteen pääosasto (DGT) vuosina 2007–2016, joista lähes 500 000 vaatimusta jalankulkijoiden, moottoripyöräilijöiden ja pyöräilijöiden mukana kehityksessä, painovoima ja typologiaa. Lisäksi tutkimus on täydennetty 542: llä asiantuntijarakennukset Centro Zaragozan tekemät raportit, jotka sisältävät erityiskertomuksia kunkin väitteen syistä ja seurauksista.

Tältä osin espanjalaiset kuljettajat katsovat, että haavoittuvat ryhmät, erityisesti tienkäyttäjät, eivät noudata sääntöjä. polkupyöriä ja moottoripyöriä. Tämä tunne ei vastaa todellisuutta, ainakin jos Línea Directa Aseguradoran tiedot jätetään huomiotta: vain 13% jalankulkijoita he ovat vastuussa onnettomuuksista, joihin he ovat osallistuneet kahden viime vuoden aikana. Prosenttiosuus nousee 25%: iin pyöräilijöiden ja 41%: iin pyöräilijät, kaikki alle muiden ajoneuvojen vikaprosentin.

Vaarallisimmat yhteisöt

Tutkimus tunnistaa autonomiset yhteisöt suurin haavoittuvien käyttäjien onnettomuuksien osuus, ja on laatinut kansallisen keskiarvon perusteella kartan, joka on 773 onnettomuutta 100 000 asukasta kohti. Punaisena ne näkyvät Katalonia, Baleaarit ja Madrid korkeimmat hinnat johtuvat muun muassa kaupunkiautopuiston laajemmasta tunkeutumisesta ja jalankulkijoiden lisääntymisestä. Vastakkaisella puolella ovat Navarra ja Castilla-La Mancha, alhaisimmilla indekseillä.

Oliko tästä viestistä apua?