Saltar al contenido

Renkaiden ilmanpaine

12 de agosto de 2021
mantenimiento neumaticos 1

Renkaiden valmistajan, kehittyneen rungon tai tahmean yhdisteen tekemästä kalliista tutkimuksesta on vähän hyötyä, jos moottoripyörän ja ajajan paino murskaa pyörän liikaa riittämättömän paineen tai päinvastoin liiallisen paineen vuoksi.

Katsotaanpa nyt vaiheet, jotka tarvitaan luotettavan rengaspaineen mittauksen suorittamiseen.

  • Ensimmäinen asia on se pyörän on oltava kylmä. Muutaman kilometrin ajon jälkeen rengas kestää lämpöä (meidän olisi parempi, jos ei olisi, ei olisi niin paljon pitoa kuin tavallisesti) ja kuuman ilman paine kasvaa selvästi. Varmista myös, että asennat mittarin oikein venttiiliin, tai vain osa nykyisestä paineesta mitataan.
  • Toinen pohdittava asia on se painemittarien luotettavuus, joka ei ole liiallinen, ainakin niissä, jotka ovat vapaasti käytössä. Ihannetapauksessa sinulla on oma laadukas painemittari ja tee vertailevia mittauksia paineilma -annostelijalla, jolla pääset lähemmäksi haluttua täyttöpainetta. Ole varovainen painemittauksissa, jotka on merkitty painemittarilla, jolla täytät renkaat. Virhe käytetyssä mittauksessa voi merkitä painetta, joka on yhtä riittämätön kuin vaarallinen.
  • Täyttöpaine on tarkistettava joka hetkiMitä vähemmän aikaa tarkastusten välillä on, sitä parempi. Samoin havaitaan, kuinka pyörät menettävät enemmän kuin mitä voidaan odottaa, ja se on paras tapa vakuuttaa itsesi tarpeesta tarkistaa ne usein.
  • On muuten kätevää, katso venttiiliä ja tarkista, ettei se vuoda, jos sitä liikutetaan hieman.
  • Lopuksi venttiilin tulppa ei ole koriste, ja suurella nopeudella kiertävien urheilumoottoripyörien pyörät voivat menettää paineensa, jos niissä ei ole korkkia, koska hitaus saa venttiilin ytimen työntymään sisäänpäin ja tyhjentämään sen sisällön.

The inflaatiopaineita, aina saatavilla käyttäjän kirjassa ja yleensä eri soolo- tai duo -käyttöön, Ne ilmaistaan ​​kg / cm2 tai palkeina, joka on käytännössä sama, koska 1 kg / cm2 vastaa 0,98 baria, ero on aina pienempi kuin painemittarin mittausvirhe. Toinen asia on, jos ilmoitettu paine tai manometri ilmaistaan ​​psi: nä, englanninkielinen mittaus tarkoittaa kiloa jaettuna tuumaa neliöinä ja jonka vastaavuus on 1 psi, joka on 0,07 kg / cm2.

Tarkista huoltokirja huolellisesti ja käytä aina valmistajan ilmoittamia paineita. Älä unohda, että monissa tapauksissa paineet ovat erilaiset yksinkäytössä kuin duo.

Oliko tästä viestistä apua?