Saltar al contenido

Selkäkipu ratin takana on kiinteä huoltoasemalla

8 de agosto de 2021
Selkakipu ratin takana on kiintea huoltoasemalla

Espanjassa yhä useampi harjoittelee Urheilu. Laihduttaa tai terveyden vuoksi. Taistelemaan kolesterolia tai Selkäkipu. Tai ihan vain harrastuksen takia. Pyöräily, uinti, vaellus ja käynnissä Tässä järjestyksessä ne ovat opetus-, kulttuuri- ja urheiluministeriön viiden vuoden välein laatiman urheilutottumustutkimuksen mukaan eniten harjoitettuja aloja. Todiste on lisäksi kaduilla. Eikä kukaan enää herätä huomiota.

On kuitenkin hyvin harvinaista, että näemme jonkun taivuttamalla selkärankaa huoltoasemalla. Venytteletkö kahvin ja sisäfileen voileipien temppelissä? Okei, sinun on lopetettava kahden tunnin välein, mutta Harrastatko myös urheilua matkoillasi?

No, vaikka se tuntuu oudolta, kyllä. Harjoittele eri tavalla lihaksia ennen matkaa, matkan aikana ja sen jälkeen on yksi parhaista vaihtoehdoista välttää ärsyttävä selkäkipu joka näkyy etenkin tietyn iän jälkeen johtaa monta tuntia kerrallaan.

Taikuutta ei ole olemassa, ja jotkin venytykset eivät takaa täydellistä koskemattomuutta selän suhteen, mutta tietysti ne vähentävät huomattavasti riskiä vammat, lisää joustavuus ja helpottaa liikkeet. Jos olemme vakuuttuneita siitä, että ne on tehtävä ennen urheilua, miksi ei jokapäiväisessä elämässä? miksi ei ennen matkaa?

Biomekaniikkaan ja urheiluun erikoistunut fysioterapeutti Jorge Solís selventää, että selkäkipu ratin takana on estettävä vahvistamalla selkää etukäteen – esimerkiksi pilatesella – ja myös oikealla asennolla. Istuimen, ohjauspyörän ja peilien hyvä sijainti on välttämätöntä epämukavuuden tai kivun välttämiseksi.

Selkäkipuja

Mutta lisäksi, jos olemme valmiita kaikin keinoin välttämään sitä, että selkäkipu pilaa matkan, se ei haittaa suorittaa joitain harjoituksia niinkuin nämä. Ennen matkaa, matkan aikana ja sen jälkeen. Toivottavasti pian näemme paljon ihmisiä venyttelemässä huoltoasemilla. Se on jälleen yksi merkki siitä, että ihmiset ovat tosissaan runko ja teko johtaa.

Harjoitus 1

Käännä pää alas kosketa rintaasi leualla taivuttamatta selän selkäaluetta, kunnes tunnet hieman jännitystä. Pidä asento viisi sekuntia. Kolme toistoa.

Harjoitus 2

Kun seisot tai istut, pudota pää sivulle ja tuo korvasi samaan olkapäähän viideksi sekunniksi. Vaihda toiselle puolelle. Kolme toistoa kummallakin puolella.

Harjoitus 3

Ojenna kädet ylös niin pitkälle kuin pystyt ja pidä asentoa viisi sekuntia. Kolme toistoa.

Harjoitus 4

Pyöritä hartioita edestakaisin 30 sekunnin ajan. Kolme toistoa.

Oliko tästä viestistä apua?