Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Me kaikki tiedämme kuuluisan liikenneprojektin hyper silmukka Teslan ja SpaceX:n ehdottama. Erittäin nopea juna, joka kulkee tyhjiöputken läpi välttääkseen ilmakitkan ja saavuttaa jopa 1200 km/h. No, vaikka tämä projekti ei näytä etenevän lopullisesti, a vaatimattomampi sveitsiläinen versio, nimeltään Cargo Sous Terrain, voit lopulta voittaa kilpailun Kuten tarussa Jänis ja kilpikonna.

Ei kalliita rakenteita tyhjiöputkien luomiseen, eikä suurnopeusjunia. Mitä he ehdottavat Sveitsissä tunneleita, joiden halkaisija on noin 6 metriä ja kolme kaistaa. Niiden läpi kulkevat vain autonomiset vaunut 30 km/h nopeudella. Eli juuri tarpeeksi kuljettamaan joitain kuormalavoja, jotta niillä ei ole liian kiirettä perille.

Tämän uuden tavaraliikennejärjestelmän tavoitteena on lataa liikennettä Sveitsin teiltä. Koska maan viranomaisten mukaan ne voivat romahtaa, jos ajoneuvojen määrä jatkaa kasvuaan.

Sous Terrain -rahtireitit

The ensimmäinen venytys maanalaisista tunneleista alkaa päästää tavaroita sisään 2031, on 70 km pitkä ja 10 pysäkkiä. Tavoitteena on kuitenkin, että verkon kokonaispituus on 500 kilometriä, pääradalla Genevestä St. Galleniin ja muilla sivulinjoilla Baseliin, Luzerniin ja Thuniin.

Tämän ensimmäisen osan rakentamiseksi Cargo Sous Terrainissa on a budjetti 3000 miljoonaa euroa yksityistä alkuperää. He liittyvät Zürichiin ja Niederbippiin, kulkevat Härkingenin kautta. Eli osuudella, joka kattaa 85 km:n matkan maanteitse (15 km enemmän kuin tunneleissa paperilla).

Kuinka Swiss Hyperloop toimii

Swiss Hyperloopin käyttö on hyvin yksinkertaista. samalla kun kaksi kaistaa ulkoilu jatkuu vastakkaisia ​​aisteja, keskusta voi muuttua tukea jompaakumpaa kummankin puolen kuljetustarpeen mukaan.

Cargo Sous Terrainin toiminta

Tähän on lisättävä, että tunnelin yläosassa on muu kuljetusjärjestelmä pienempiin astioihin roikkua katosta kuin se olisi köysirata. Tämä mahdollistaa putken tilan paremman käytön.

Tavarat menevät alas tunnelien korkeudelle hisseillä ja koko järjestelmä saa virtansa nollapäästöinen energia. Teoriassa kuljetusten energiakustannukset ovat hyvin alhaiset, osittain juuri siksi, että Swiss Hyperloop toimii alhaisella nopeudella.