Saltar al contenido

Tämä on kuljettaja, jonka kanssa joudut onnettomuuteen

5 de agosto de 2021
Tama on kuljettaja jonka kanssa joudut onnettomuuteen

Vakuutusyhtiöiden mukaan kuljettajat joutuvat todennäköisimmin onnettomuuteen liikenteestä ovat nuoret alle 25 -vuotiaat (joilla on alle viiden vuoden lisenssi) ja yli 65 -vuotiaat. Kokemus kokemattomuudesta ja riskialttiista käyttäytymisestä ensimmäisessä tapauksessa ja fyysisten kykyjen heikkeneminen iän vuoksi toisessa tekevät näistä kahdesta ryhmästä vaarallisimmat asfaltilla sekä itselleen että muille kuljettajille.

Kokemattomuus aiheuttaa onnettomuuksia

Nuoret omistavat edelleen suurimman osan onnettomuusaste Espanjassa ja Euroopassa. Lisäksi he eivät vain kuole eniten liikenneonnettomuuksissa, vaan myös he aiheuttavat useimmiten muiden ihmisten kuoleman. Tämä teoria on vahvistettu Euroopan liikenneturvallisuuden seurantakeskus, Euroopan komissio.

Tämä raportti korostaa sitä kuolleisuus aloittelevat kuljettajat, 15–24 -vuotiaat, on kaksi kertaa kokeneempia kuljettajia ja jokaista onnettomuudessa kuollutta nuorta kuolee 1,3 ihmistä.

Nuorten väitteet johtuvat yleensä siitä, että ylinopeutta, ajoneuvon hallinnan menettämistä, stressiä ja häiriötekijöitä. Aineiden käyttö on myös laukaiseva tekijä näille liikenneonnettomuuksille, joita esiintyy runsaasti yön aikataulu.

Lisää vuosia, vähennä heijastuksia

Kuljettajat yli 65 he ovat toinen suuri ryhmä, joka on eniten vaarassa tiellä. Todennäköisyys kärsiä tai aiheuttaa onnettomuus kasvaa vuosien myötä, ja 75 on ikä, jolloin molemmat tilanteet pahenevat. Vaikka pitkäikäiset kuljettajat on enemmän kokemusta, ne kiertävät vähemmän kulkevilla teillä ja pääasiassa päiväsaikaan, iän aiheuttama fyysinen heikkeneminen lisää mahdollisuuksia saada korvausvaatimus. Näön heikkeneminen, refleksien menetys, kuulon heikentyminen, liikkuvuusongelmat, jotka vähentävät liikkumavaraa … ovat joitakin patologioita, jotka ilmenevät iän myötä ja vaikeuttavat ajamista.

Vuosien lisääminen ei auta sekä onnettomuuden että saamien vammojen vakavuus: yli 75 -vuotiaiden kuljettajien kuolleisuus on yli viisi kertaa kuljettajien keskiarvo, ja heidän loukkaantumisaste on kaksinkertainen.

Myös vanhemmat kuljettajat omistavat yleensä vanhempia autoja ja käyttävät niitä satunnaisesti, mikä ei edistä liikenneturvallisuutta. Barcelonan yliopiston tutkimus (Kuljettajien pitkäikäisyys ja ajoneuvojen ikä: vaikutus onnettomuuksien vakavuuteen) heijastaa sitä yli 75 -vuotiaat ihmiset, jotka ajavat yli 12 -vuotiaita ajoneuvoja he ovat eniten vaarassa joutua onnettomuuteen.

Entä «keskiaika»?

Vaikka sekä nuoret että aloittelijat ja vanhemmat kuljettajat ovat vaarallisimpia asfaltilla, molemmat eivät kuulu ryhmiin kuljettajat, jotka osallistuivat eniten liikenneonnettomuuteen uhrien kanssa. DGT: n tilastojen mukaan vuonna 2018 35-39 -vuotiaat miehet he näyttivät useimmissa väitteissä sekä kaupunki- että esikaupunkiteillä. Toinen ikäryhmä, jolla oli suurin onnettomuus, koostui 40–44 -vuotiaista miehistä ja kolmas 25–29 -vuotiaista, myös miehistä.

Useimmat väitteet, jotka koskevat näitä kolmea ikäryhmää, eivät kuitenkaan ole vakavia. Vakuutusyhtiö Unespan tekemä tutkimus tekee tämän johtopäätöksen kuljettajat, jotka aiheuttavat vakavimmat onnettomuudet ovat niitä, jotka ovat 46–55 vuotta: erityisesti heidän kärsimänsä ruumiinvamma on lähes 70 prosenttia vakavampi kuin keskivaikea onnettomuus.

Naiset ja miehet

Tilastoja kädessä, Naiset ovat yhä turvallisempia ratin takana. Miesten kuljettajien kuolleisuus on kaksi kertaa suurempi kuin naiskuljettajien, vaarantaa ajoneuvossa matkustajien hengen ja joutuu kaksinkertaiseen onnettomuuteen että naiset. Nämä tiedot ovat raportista Naiskuljettajat Espanjassa, toteuttavat Eduardo Barreiros -säätiö ja Madridin ammattikorkeakoulu.

Jos siis tarkastelemme vuoden 2018 pääosaston tilastoja, joissa keskitytään yksinomaan naispuolisten kuljettajien onnettomuuksiin, joissa on uhreja, ikäryhmä, joka rekisteröi eniten onnettomuuksia esikaupunkien ja kaupunkien teillä oli ymmärretty 35–39 -vuotiaat, 40–44 -vuotiaat ja 25–29 -vuotiaat. Kaikissa näissä tapauksissa puhumme lukuja jotka ovat nuorimpia kuljettajia lukuun ottamatta alle puolet miesten rekisteröimistä.

Oliko tästä viestistä apua?