Saltar al contenido

Tarve säätää moottoripyörän säätimiä

10 de agosto de 2021
Tarve saataa moottoripyoran saatimia

Kun sinulla on uusi moottoripyörä tai aloitat ajamisen vanhalla mallilla ensimmäistä kertaa, sopivin on säädä nupit jotta lentäjä löytää ne mieleisekseen. Päivän päätteeksi tärkeintä on mukavuus ja tunne, että pyörä on valmis jokaisen fyysisiin ominaisuuksiin.

Näin ollen ensiksi on tehtävä tarvittavat säädöt, koska vain silloin kuljettaja pystyy reagoimaan hyvin kaikkiin tilanteisiin, jotka hänen on kohdattava ohjaustangon edessä. Ja se on se, a jarru väärin asetettu tai jalkojen epämiellyttävä asento ei ainoastaan ​​lisää epävarmuutta lentämisen aikana, vaan myös hidastaa reaktiota, mikä voi johtaa onnettomuuteen.

Aika säätää moottoripyörän säätimiä

Kun teet tarvittavia säätöjä, sinun on mentävä osittain ja otettava tarvittava aika, jotta kaikki on toivottua. On parempi sijoittaa muutama minuutti ja olla varma, että kaikki on paikallaan, sen pitäisi, eikä ajaa kovaa. Ei turhaan, ne ovat yleensä käytä käsiä ja jalkoja ajaa moottoripyörää, joten kaiken on oltava johdonmukaista.

Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, kun puhumme skoottereista ja muista automaattisista moottoripyöristä, koska siinä tapauksessa sinun on vain kiihdytettävä ja jarrutettava (ja silloinkin on aina kätevää säätää jarruja sekä niiden asennossa että jännityksessä) . Mitä tulee säätöihin ja säätöihin, ne ovat seuraavat:

  • Säädä vivut. On sanomattakin selvää, että ensimmäinen asia, joka on säädettävä, on vivut, koska kytkin ja jarrut toimivat niissä. Kunnioittaen kytkin, on mahdollista säätää kireyttä vaihteenvaihdon hoitamiseksi haluamallasi tavalla. On kuljettajia, jotka pitävät sitä jännittyneempänä ja toisia, jotka haluavat sen sujuvan. Maun lisäksi valmistajat suosittelevat puhdistumaparametreja, eikä se ole mielivalta, vaan mekanismin asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Samalla tavalla on myös helppo käyttää jarrua, koska se on mukavin. Lyhyesti sanottuna kahvat ovat ehkä pääasetukset helpompi käsitellä moottoripyörää. Ja vielä yksi huomautus: ohjaustankoa voidaan myös säätää kuljettajan pituuden mukaan. Ei ole suositeltavaa ottaa hyvin kaareva asento tai mennä liian venytettynä.
  • Säädä vaihdevipu. Vaihde suoritetaan kytkimellä ja vivulla jalalla, jolloin myös tämä osa voidaan jättää kuljettajan makuun. Olkoon miten tahansa, jalan ei tarvitse nousta tällaisen toimenpiteen suorittamiseksi, vaan a yksinkertainen liike tai nilkan kierre ja askel riittää. Näin ajaminen on tasaisempaa eikä nykäyksiä tule.

Oliko tästä viestistä apua?