Saltar al contenido

Tästä päivästä alkaen tämä painike on pakollinen kaikissa autoissa

10 de agosto de 2021
Tasta paivasta alkaen tama painike on pakollinen kaikissa autoissa

The pakollinen hätäpuhelu pääsee autoihin. Tästä lähtien aina, kun uusi malli joutuu onnettomuuteen, se soittaa automaattisesti 112 ja ilmoittaa tarkan sijaintinsa ja matkustajien lukumäärä tapahtumahetkellä. Näin hätäpalvelut kommunikoivat välittömästi ajoneuvon sisätilojen kanssa ja pystyvät kulkemaan nopeammin. haavoittunut he kärsivät vähemmän vakavista seurauksista.

Järjestelmää kutsutaan e-puhelu Tästä päivästä lähtien se on vakiona pakollinen kaikille uusille autoille Euroopassa sen jälkeen, kun Euroopan parlamentti hyväksyi toimenpiteen vuonna 2015 pelastaakseen ihmishenkiä ja vähentääkseen vammojen vakavuutta. Useiden tieteellisten tutkimusten mukaan seitsemän kymmenestä liikenneonnettomuudessa kuolleesta tapahtuu ensimmäisen puolen tunnin aikana tapahtuman jälkeen. Sen paikantaminen välittömästi on välttämätöntä nopeamman reaktion kannalta. The Euroopan unioni katsoo, että vasteaika lyhenee 50% maaseudulla ja 40% kaupunkialueilla.

MITEN E-CALL TOIMII

Sähköinen puhelu toimii ajoneuvoon asennettujen eri antureiden avulla, a virtuaalinen sim -kortti ja satelliitin sijainti.

Soita 112. Kun anturit havaitsevat onnettomuuden, järjestelmä muodostaa automaattisesti yhteyden hätänumeroon 112.

VÄHEMMÄN VAHINKOJA

Euroopassa kuolee vuosittain yli 25 000 liikenneonnettomuutta. Sähköisen puhelun käyttö nopeuttaa lääkärin ja poliisin toimia ja vähentää Euroopan komission arvioiden mukaan vammojen vakavuutta 15 prosentissa tapauksista.

Sijainti. GPS: n avulla e-Call tarjoaa automaattisesti onnettomuustietoja, kuten tarkan ajan ja sijainnin sekä matkustajien määrän ilman, että kuljettajan tai matkustajien on toimittava.

Viestintä. Vastaavan autonomisen yhteisön 112 teknikkoa kommunikoi ajoneuvon sisätilojen kanssa tietääkseen onnettomuuden yksityiskohdat ja arvioidakseen sen vakavuuden. Jos he eivät saa vastausta, he lähettävät tarvittavat hätäpalvelut suoraan.

E-Call-painike voi myös aktivoi manuaalisesti hätätilanteessa, jota anturit eivät pysty havaitsemaan, kuten sydänkohtaus tai pyörtyminen jostain muusta syystä.

Joka tapauksessa järjestelmän jakamat tiedot eivät ole muita kuin tarkka sijainti, polttoaineen tyyppi ja matkustajamäärä, jotta tällä laitteella varustettuja ajoneuvoja ei voida seurata. Lisäksi oma Eurooppalaiset määräykset todetaan, että ”mainitun järjestelmän tai yksikön sisäisessä muistissa olevat tiedot itsenäinen tekniikka ne tukahdutetaan automaattisesti ja jatkuvasti, eikä yksikään järjestelmän ulkopuolinen yksikkö tai ajoneuvoon integroitu itsenäinen tekninen yksikkö pääse käsiksi mainittuihin tietoihin ennen e-puhelun aktivointia. «

Oliko tästä viestistä apua?