Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Vastoin automarkkinoiden tällä hetkellä kokemaa nousevaa trendiä, Tesla on aloittanut tilikautensa 2023 alentamalla kahden suurimman myyntimäärän omaavan tuotteensa hintaa maailmanlaajuinen. Nämä ovat Model 3 (saloon) ja Model Y (SUV)joka erityisesti Espanjassa jo Ne maksavat versiosta riippuen 2 000-13 000 euroa vähemmän kuin vuonna 2022. Näin asiakkaat voivat myös hyödyntää edelleen voimassa olevan MOVES 3 -suunnitelman tukea. Eikä vain sitä. amerikkalainen valmistaja on nopeuttanut sen alustan kehitystä, jolle he rakentavat seuraavat sähköautonsa.

Teslan kaupallinen hyökkäys alentamalla sen lähtötason mallien hintoja vastaa brändin tarve kilpailla hinnalla (alaspäin) tilanteessa, jossa se ei ole enää teknologisesti hallitseva yritys. Toisin sanoen amerikkalaiset ovat päättäneet muuttaa yritysstrategiaansa, koska niillä ei enää ole alan muiden yritysten (etenkin luksusajoneuvojen yritysten) tarjoamaa lisäarvoa. Sen viimeaikainen osakemarkkinoiden romahdus, vaikka se toimitti yli 1,3 miljoonaa yksikköä vuonna 2022, on myös vaikuttanut tähän toimenpiteeseen..

2023 Tesla Model Y -hinta

Tesla Model 3 ja Tesla Model Y, kuinka paljon ne olivat arvokkaita ennen ja kuinka arvokkaita ne ovat nyt?

Jos vuoden 2022 kesähintoja verrataan nykyisiin, saavutettavimman Tesla Model 3:n hinta on noussut 51 990 eurosta 46 200 euroon., ero lähes 6000 euroa. versiota varten Suuri autonomia saman auton hankintahintaa on alennettu runsaat 5500 euroa: 57 900 – 52 400. Ja tämän keskikokoisen sedanin valikoiman huipulle ns esitysTesla pyysi siitä viime kesäkuussa vähintään 64 990 euroa, kun nyt se myy sitä 59 900:sta, täsmälleen 5000 euroa vähemmän.

Tesla Model Y tapauksessavähemmän tehokas ja takavetoinen (RWD) versio maksoi 49 900 euroa ja maksaa tänään noin 2 000 vähemmän: 48 200 €. Niin sanottu suuri autonomia on pudonnut noin 12 500 euroon, todella yllättävä tosiasia: 65 990 ennen ja 53 400 nyt. Lopuksi malli Y alkaen korkea suorituskyky on saanut hieman yli 6 000 euron alennuksen, koska sen hinta on muuttunut 70 000 – 63 990 euroa.

A) Kyllä, sekä perus- että väliversiot (joilla on pisin kantama täydellä latauksella) molemmista malleista, hae nyt valtiontukea Espanjan hallitus tarjosi sähköajoneuvojen ostoon.

Teslan valkoinen verhoilu

Tietoja Teslan uudesta alustasta: halvempaa ja kompakteille

Vaikka ne paljastetaan lisätietoja ensi maaliskuun 1. päivänäpäivä, jonka Tesla käyttää hyväkseen juhliakseen sijoittajapäivää, on jo tiedossa, että kalifornialainen brändi kiirehtii luomaan uutta arkkitehtuuria, joka toimii perustana sen tulevan sukupolven edullisille tuotteille, joka on suunnattu suurille kuluttajille, jotka haluavat käytännöllisyyttä, ei asiakkaille, jotka etsivät yksinoikeutta ja erinomaisia ​​etuja. tulee olemaan pieniä tai keskikokoisia autoja.

Jos kaikki menee hyvin, kyseinen alusta alentaa valmistuskustannuksia 50 % suunnilleen. Lisäksi se mahdollistaa a korkeampi skaalautuvuusaste, mikä tarkoittaa suurempaa kokoonpanomäärää. Tietenkin tällaisen teknisen kehityksen mukana on oltava a teollisten prosessien yksinkertaistaminen. Kaiken tämän seurauksena voi olla sarja malleja, joiden hinta on alle 30 000 euroa.

Lähde – Tesla