Saltar al contenido

Tesla ei ole yksin: näin muut merkit valmistautuvat itsenäiseen autoonsa

20 de agosto de 2021

Raja on vuonna 2035, eikä se ole niin kaukana. 20 vuoden kuluttua autonominen auto alkaa yleistyä. Se on panoraama, jonka hän maalasi eilen Tapahtumablogi Espanja vastuuhenkilö Tuotesuunnittelu ja validointi Renaultissa, Sergio Diez. Hänen mielestään «autonominen auto antaa meille mahdollisuuden keksiä uudelleen kokemus auton sisällä; Näin ollen autossa vietettyjä käyttämättömiä tunteja voidaan käyttää viihteeseen tai työhön, mikä lisäisi tuottavuutta.

Hänen sanansa vahvistavat muiden asiantuntijoiden mielipiteet. Yksi Uberin perustajista, Travis Kalanick, asettaa saman aikarajan: kahden vuosikymmenen kuluessa kuljettajaton ajoneuvo ne korvaavat ihmisten käyttämät autot.

Vaikka joskus näyttää päinvastaiselta, Tesla ei ole yksin. Kaikki suuret tuotemerkit tekevät ylitöitä siirtyäkseen kohti tulevaisuuden ajoneuvo. Itse asiassa tekniikka sallii autojen toimia itsenäisesti, mutta on ratkaistava muitakin rintamia: niiden joukossa vuorovaikutus arvaamattomien kuljettajien kanssa tai kysymyksiä, kuten vakuutusyhtiöiden tai moraalinen päätöksenteko.

Jälkimmäisestä, tutkimus tältä vuodelta Massachusetts Institute of Technology (MIT) se herätti uteliaan (ja hankalan) dilemman: mitä itse ajavan auton pitäisi tehdä välittömän onnettomuuden sattuessa? Ajaa yli kymmenen jalankulkijan ryhmä tai «uhrata» auton matkustajat?

Pelkästään numeroiden perusteella 76% haastatelluista piti enemmän «moraalisena» sitä, että ajoneuvo poistui tieltä ja vaarantaa matkustajien hengen (enintään viisi) sen sijaan, että ajaisi yli kymmenen jalankulkijan. Kuitenkin vain kolmannes haastatelluista hyppää tällä tavalla ohjelmoituun itsenäiseen autoon.

Joka tapauksessa ei ole kiistanalaista, onko itsenäinen ajaminen mahdollista, vaan pikemminkin milloin se yleistetään. Tätä työtä tekevät tällä hetkellä merkit, joista monet ovat allekirjoittaneet Amsterdamin eurooppalaisen julistuksen edistääkseen autonomiselle autolle suotuisaa lainsäädäntökehystä.

TESLA

Se on tunnetuin tapaus, mutta ei ainoa. Elon Muskin yritys on jo ilmoittanut, että kaikissa tästä lähtien valmistetuissa malleissa on Autopilot 2.0 -järjestelmä, joka mahdollistaa täysin itsenäisen ajamisen. Olemme nähneet jo useamman kerran kuinka Model S toimii todellisessa liikenteessä. Vain laki estää sen liikkumisen ilman kuljettajaa.

MERCEDES

Saksalainen brändi markkinoi jo a Mercedes E -luokka varusteltu puoliautomaattinen ajo, voit kiihdyttää, jarruttaa, vaihtaa kaistaa ja pysäköidä itse. Kuljettajan on kuitenkin oltava tarkkaavainen ottamaan hallintalaitteet käyttöön odottamattomien tapahtumien sattuessa.

Mercedes on myös julkistanut vaikuttavan F-015-prototyypin, upea olohuone pyörillä pystyy käsittelemään itseään täysin (tällä hetkellä vain suljetussa piirissä). Se on ennuste siitä, millaisia ​​autot voivat olla vuonna 2030, kun ne täyttävät tämän roolin enemmän elämäntilanteena kuin kulkuvälineenä.

Samaan aikaan valmistaja testaa jo todellisessa liikenteessä mm S 500 Intelligent Drive.

FORD

Ford asettaa läheisen tavoitteen: viisi vuotta. Vuonna 2021 haluat saada auton itsenäiseksi, ei ohjauspyörää, kaasua tai jarrua. Tätä varten brändi on kaksinkertaistanut Piilaaksossa hankkeeseen omistautuneen henkilöstönsä ja kolminkertaistanut 10: stä 30: een Kalifornian, Arizonan ja Michiganin teillä kiertävien autonomisten Fusion Hybrid -yksiköiden määrän. Toinen asia on, että lainsäädäntö sallii tällaisen ajoneuvon, joka toimii myös pimeässä, kiertää vuonna 2021.

RENAULT-NISSAN

On todennäköistä, että pian työn hedelmät johtuvat ns Renault-Nissan Alliance. Näin heidän presidenttinsä Carlos Ghosn tiivisti heidät viime vuonna: ”Vuonna 2016 lanseeraamme version 1.0, jossa on moottoritien automaattinen pilotti; vuonna 2018 saapuu 2.0, joka lisää ohituksen ja kaistanvaihdon, ja vuonna 2020 3.0, jossa on automaattinen kaupunkiopastus. Tavoitteena ei ole korvata kuljettajaa, vaan tarjota hänelle tarvittava tekniikka, jota hän voi käyttää silloin, kun hän ei halua ajaa. ”

Tällä välin Nissan on käytännössä integroinut ProPilot -järjestelmä Serena -tila -minibussin uudessa japanilaisessa versiossa: vaikka se toimii vain moottoriteillä ja moottoriteillä, se pystyy pitämään turvallisen etäisyyden, mukauttamaan nopeuden olosuhteisiin ja noudattamaan tien suuntaa.

Tulevaa lähestymistapaa varten Nissan on esitellyt prototyypin IDS, täysin itsenäinen ajotila, jonka avulla etumatkustajat voivat kääntää istuimensa eteenpäin.

Renault puolestaan ​​etenee tälläkin alueella ja tekee testejä a Renault espace et tarvitse kuljettajan käsiä.

PEUGEOT-CITROËN

PSA Peugeot Citroën Group toimii myös tähän suuntaan. Vuosi sitten hän esitti ensimmäinen matka avoimella tiellä Espanjassa itsenäiselle ajoneuvolle: 600 kilometrin matka Vigon ja Madridin välillä moottoritien varrella Citroën Grand C4 Picasso.

VOLKSWAGEN

Volkswagen aikoo tehdä vallankaappauksen, kun nykyisen sähköauton prototyyppi on nimeltään Volkswagen -tunnus Sen on määrä tulla myyntiin vuonna 2020, ja se voi matkustaa jopa 600 kilometriä yhdellä latauksella. Se jatkaa kehitystään ja sisältää täyden automaattiohjaustoiminnon vuonna 2025. Kun tämä tila on aktivoitu, ohjauspyörä upotetaan kojelautaan.

BMW

Juhlavuoden kunniaksi BMW esitteli tämän vuoden maaliskuussa prototyypin odotti huomisen autoa. Pari kuukautta myöhemmin brändin toimitusjohtaja Harald Krueger ilmoitti, että valmistaja tuo ensimmäisen autonomisen autonsa markkinoille vuonna 2021. Sen nimi on iNext ja se näyttää todennäköisesti paljon Vision Next 100 -konseptiautolta.

MUUT MERKIT

Itse ajavien ajoneuvojen testaus on yleistynyt viime vuosina, ja monet merkit kulkevat tätä tietä. Audi on testannut useita eri malleja (A4, A7, RS 7), ja muut valmistajat etsivät liittoutumia tien rakentamiseksi.

Volvo, Esimerkiksi se rakentaa tiettyjä XC90 -yksiköitä Uberille hyödyntämään autonomisia autotekniikoitaan. Ne ovat valmiita vuonna 2021, viisi vuotta myöhemmin kuin NuTonomy, MIT: n sponsoroima yritys, joka on luonut itsenäiset taksit Singaporessa mm. Renault zoe tai Mitsubishi i-MiEV.

Oliko tästä viestistä apua?