Saltar al contenido

Tiedätkö kuinka monta kilometriä auto kestää?

22 de septiembre de 2022
cuantos kilometros dura un motor scaled

The auton käyttöikää Sen laskeminen on melko monimutkaista, koska se riippuu ennen kaikkea kyseisen ajoneuvon huollosta ja käytöstä. Sinun on pidettävä mielessä, että autot ovat elementtejä, jotka kuluvat ja jopa heikkenevät ajan myötä. Tietysti ajotottumuksesi voivat olla ratkaisevia, jotta autosi kestää enemmän tai vähemmän kilometrejä. Sinä haluat tietää kuinka monta kilometriä auto kestää? Jatka lukemista.

Tietääksesi tietyllä tarkkuudella, kuinka monta kilometriä auto kestää, on tiedettävä sen kunto katsaukset ja huolto jotka on tehty ja ajotapa. Näillä tiedoilla voisimme saada enemmän tai vähemmän selkeän käsityksen moottorin käyttöiästä.

On tärkeää huomata, että auton keski-ikä on yleensä yli kymmenen vuotta, mutta kuten olemme maininneet, se riippuu ennen kaikkea moottorin huollosta. Lisäksi bensiiniauton ja dieselauton kilometrit kannattaa erottaa toisistaan.

Kuinka monta kilometriä bensiinimoottori kestää?

tehdäKuinka monta kilometriä bensiinimoottori kestää?? Bensiinimoottorien keskimääräinen käyttöikä on noin 250 000 kilometriämutta kuten olemme maininneet, kaikki riippuu huollosta ja ennen kaikkea käytettyjen voiteluaineiden laadusta.

Jos otamme lukuja, 250 000 kilometriä saavutettaisiin keskimäärin 20 000 kilometrillä vuodessa. Tämä tarkoittaa, että auton käyttöikä on keskimäärin 13–15 vuotta.

Kuinka monta kilometriä dieselmoottori kestää?

Toisin kuin bensiinimoottorit, dieselmoottorit tarjoavat yleensä pidemmän käyttöiän. Ne voivat kiertää enemmän kuin 400 000 kilometriäjos ekstrapoloimme sen, voimme sanoa, että dieselmoottorit voivat olla kaksikymmentä vuotta.

Kuten kaikilla elämän osa-alueilla, auton käyttöaika tai kilometrit ovat suhteellisia, koska ne altistuvat monille eri tekijöille.

Kuinka pidentää autosi käyttöikää

Mikään ei ole parempaa pidentää autosi ja moottorisi käyttöikää kuin tehdä hyvää huolto ja öljyn, suodattimien, sytytystulppien tai lämmittimien, hihnan, jarrunesteen ja jäähdytysnesteen vaihto. Valmistajan määräaikoja on noudatettava mahdollisen kulumisen välttämiseksi. Jos se ylittää 200 000 kilometriä, suosittelemme huoltovälien lyhentämistä.

Toinen tärkeä näkökohta on lämmitys- ja jäähdytysjaksojen noudattaminen ennen matkan aloittamista tai lopettamista. Sinun on myös käytettävä alkuperäisiä varaosia, ilman hiilidioksidia moottorista ja suojaa sitä ulkoisilta tekijöiltä.

Jos autosi on kuitenkin yli kymmenen vuotta vanha, oli se sitten diesel- tai bensiinikäyttöinen, suosittelemme sen vaihtamista nykyaikaisempaan. Huomaat, että kulutat vähemmän sekä polttoaineeseen että korjauksiin ja lisäksi pääset kaupunkien vähäpäästöisille vyöhykkeille. Mikä on hyvä idea? Mennä napsautuksia ja löydä omasi käytetty ja käytetty auto ihanteellinen.

Oliko tästä viestistä apua?