Saltar al contenido

Tiedot, joita ei aina lasketa korttiin pisteinä

9 de agosto de 2021
Tiedot joita ei aina lasketa korttiin pisteina

The kortti pisteille On ollut välttämätöntä vähentää liikenneonnettomuuksia, mutta kaikki tilastot eivät ole positiivisia. Tämän analyysin on tehnyt Logistiikan, liikenteen ja liikenneturvallisuuden koulutusyritysten ammattiyhdistys (Formaster), joka on esittänyt raportin onnettomuusaste Espanjassa uuden ajokorttijärjestelmän käyttöönoton jälkeen. Tärkein johtopäätös on, että liikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrä on vähentynyt 53% vuodesta 2006, mutta päinvastoin tietyn tyyppisten uhrien onnettomuudet ovat lisääntyneet 2% samana aikana.

Muotoilija on analysoinut kortin kymmenen vuoden käyttöikää pisteillä ja vaatinut tarvetta liikenneturvallisuuspolitiikkaa suunnattu kuljettajien koulutukseen. Vuonna 2016 niitä oli Espanjassa 102362 onnettomuutta uhrien kanssa, jossa kuoli 1810 ihmistä, mikä on hyvin kaukana Euroopan unionin vuoden 2020 ehdotuksesta kuolematon nolla teillä. Itse asiassa vuonna 2017 (joiden lukuja ei ole sisällytetty raporttiin) kuolleiden määrä kasvoi 1830 ihmistä.

Jos näitä tietoja verrataan vuosikymmenen takaisiin tietoihin (2007, piste -kortin ensimmäinen täysi toimintavuosi), liikenneonnettomuuksien uhrien kokonaismäärä vähenee 3%, mutta ei kaikki samalla nopeudella: Formasterin hallinnoimien lukujen mukaan kuolleiden määrä vähenee 53%, kun taas vakavasti loukkaantuneiden ( sairaalahoito) laskee 50%. Kuitenkin lievien loukkaantumisten määrä kasvaa 6%.

Formasterin analyysi osoittaa toisen merkittävän muutoksen trendissä, ja se viittaa paikkoihin, joissa tapahtuu liikenneonnettomuus. Kymmenen vuotta sitten 51% uhreihin liittyvistä korvausvaatimuksista tapahtui vuonna kaupunkialueet ja 49% kaupunkien välisillä teillä. Nykyiset tiedot osoittavat, että kaupungin onnettomuudet, joissa on uhreja (mukaan lukien kuolleet ja loukkaantuneet), nousevat 63 prosenttiin, kun taas tavanomaisilla teillä tapahtuvat onnettomuudet ovat 21 prosenttia. 3% uhreista sattuneista onnettomuuksista tapahtuu moottoriteillä ja moottoriteillä, ja loput 13% sisältyvät liikenteen pääosaston (DGT) pitämään ”muuhun”: risteyksiin, paikallisiin teisiin, osiin …

Huolimatta siitä, että viimeisen vuosikymmenen aikana autojen aktiiviset ja passiiviset turvajärjestelmät ovat parantuneet huomattavasti (ja että moottoriteiden ja moottoriteiden kilometrit ovat lisääntyneet), sekä onnettomuudet että uhrit, jotka eivät tarvitse sairaalahoitoa, ovat lisääntyneet. Tai juuri tästä syystä: sitä suurempi on kuljettajan havaitsema turvallisuus, mitä suurempi riski oletetaan, ja tämä johtaa enemmän onnettomuuksiin (vaikka ne ovat vähemmän vakavia); he ajavat myös tietämättömämmällä ja huomaamattomammalla tavalla liikenteen suhteen, erityisesti kaupunkien välisillä teillä. DGT: n tietojen mukaan 29% kuolemaan johtaneista onnettomuuksista johtuu a ylinopeus.

Tietoisuuden työpajat

Formaster on juuri käynnistänyt Älä menetä pisteitä -kampanjan. Tällä kurssilla, joka on käytössä kaikissa Formaster -autokouluissa, on tarkoitus, että autoilijat tietävät ajamisen uudet riskit sekä aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden edistymisen käyttäytymisen. Koulutus on suunniteltu erityisesti kuljettajille, joilla on yli 20 vuoden ajokortti ja joilla ei ole ollut oikeaa tiekoulutusta.

Oliko tästä viestistä apua?