Saltar al contenido

Toyota Highlander

18 de agosto de 2021
Toyota Highlander

Toyota Highlander on loistava Toyota -katumaasturi, auto, joka on suunniteltu ja kehitetty Japanin, USA: n tai Australian kaltaisille markkinoille ja jolla on neljä sukupolvea ja yli 20 vuotta takana. Vuodesta 2021 lähtien Highlanderia on markkinoitu Euroopassa japanilaisen valmistajan lippulaivana, ja se on sijoitettu juuri Toyota Land Cruiserin yläpuolelle ja puolustanut tutumpaa roolia suurena katumaasturina sen sijaan, että se tarjoaisi Land Cruiserin kaltaisia ​​off-road-hyveitä .

Toyota -logo

Toyota Highlanderin ominaisuudet

päällirakenteetSuuri katumaasturi
ovet5
aukioita7
runko l
tehoa246 hv
kulutus5.5 l / 100 km
hinta 51 350 €
arviointi

The Toyota Highlander Se on loistava Toyota -maastoauto, auto, joka on suunniteltu ja kehitetty Japanin, Yhdysvaltojen tai Australian kaltaisille markkinoille. Neljä sukupolvea ja yli 20 vuotta takana. Vuodesta 2021 lähtien Highlander on ollut kaupankäynnin kohteena Euroopassa japanilaisen autovalmistajan lippulaivana, seisoo aivan Toyota Land Cruiserin yläpuolella ja puolustaa tutumpaa roolia suurena katumaasturina sen sijaan, että se tarjoaisi maastossa hyveitä kuten Land Cruiser. (Lisätietoja vuoden 2021 Toyota Highlanderista).

Markkinoilla Toyota Highlanderilla on suuri määrä vaihtoehtoja suurten jopa 7 -paikkaisten katumaasturien joukossa, mutta koska se on keskittynyt, hinta ja hybridimekaniikka, sillä ei ole todellisia kilpailijoita. Sen lähintä kilpailijaa voidaan siis pitää Kia Sorento -laitteena, vaikka tarkemmin katsoessamme löydämme myös muita malleja, kuten Hyundai Santa Fe, Volkswagen Touareg, Volvo XC90 tai Land Rover Discovery.

Toyota Highlander 2021 0121039

Toyota Highlanderin ulkoasu

Toyota Highlanderin ulkoasulle on ominaista suuret mitat, pituus 4 966 mm ja 2 850 mm. Sen estetiikka liittyy muihin Toyota -katumaastureihin, kuten RAV4: ään, mutta sen lihakset eivät ole yhtä voimakkaita tai käytetään niin monia jännityslinjoja kuin kompaktissa katumaasturissa. Siksi puhumme tyylikäs muotoilu, vahva persoonallisuus, mutta liioittelematta sen linjoja urheilullisemman tai aggressiivisemman kuvan tarjoamiseksi.

Saatavana vain 5-ovisena korina, Highlanderia markkinoidaan yhdellä 7-paikkaisella versiolla. TNGA-K-alustan perusteella Highlander jakaa arkkitehtuurin muiden ryhmän mallien kanssa, kuten Lexus RX tai Toyota Camry, jo mainitun RAV4: n lisäksi.

Toyota Highlander 2021 0121046

Toyota Highlander -hybridimoottori

Toyota Highlanderia markkinoidaan vain hybridimoottorilla. Kyse on a 2,5 litran 4-sylinterinen moottori, joka voi kehittää 190 hv: n maksimitehon. Vaihteisto on automaattinen, e-CVT-tyyppinen, ja se yhdistää bensiinimoottorin sähkökäyttöön ja siirtää etupyöriä 180 hv. Järjestelmän tarjoamiseksi neliveto AWD-i-nimisellä taka-akselilla on toinen 54 hv: n sähkökäyttö, joka toimii täysin riippumatta etupyöriä käyttävästä järjestelmästä. Siksi tällä maastoautolla on 4×4 -vetovoima, vaikka se luopuu akselien välisestä fyysisestä yhteydestä. Sarjan maksimiteho on 248 hv.

Toyota Highlander 2021 0121017

Parantaaksesi Highlanderin maasto-ominaisuuksia, AWD-i-järjestelmä lisää ajotavan nimeltä TRAIL, jossa on oma painike keskikonsolissa. Kun aktivoitu, Highlander pakottaa taka -akselin sähkömoottorin toimimaan ja optimoi elektroniset säätimet parantamaan pitoa liukkailla pinnoilla, kuten lumella tai mutaa. Maavara on 202 mm, pystyy kahlaamaan jopa 400 mm. Maastojen mittojen osalta Highlanderin hyökkäyskulma on 18,1º, ventraalikulma 16,7º ja lähtökulma 22,7º.

Highlanderin käyttämät akut sijaitsevat takaistuimien alla NiMh -tekniikalla. Itsenäisyys sähkötilassa on rajallinen, mutta Highlander pystyy homologisoimaan a keskimääräinen kulutus 7 l / 100 km WLTP -syklin aikana.

Toyota Highlander 2021 0121058

Toyota Highlanderin sisustus

Toyota Highlanderin sisustus on yksinkertainen ja raikas, keskittämällä suurimman osan säätimistä kojelaudalla sijaitsevalle kelluvalle keskikonsolille. Tämä konsoli on ominaista integroimalla suuri kosketusnäyttö, 8 tai 12,3 tuumaa, vaikka ylläpidetään ilmastointilaitteiden (kolmivyöhykkeet) ja muiden ajoneuvon toimintojen fyysisiä säätimiä. Multimediakäyttöliittymä on yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa.

Toyota Highlander 2021 04

Varusteiden osalta vakiovarustus on erittäin täydellinen yksinkertaisimmillaan: sähköiset, lämmitettävät ja tuuletetut etuistuimet, Full-LED-ajovalot, sähköinen takaluukku ja laaja valikoima ajoavustajia, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, kaistavahti, esivalinta -Törmäysvaroitus, ristiliikennevaroitus, automaattinen hätäjarrutus jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, liikennemerkkien tunnistus jne.

Sisätilojen osalta on huomattava, että Highlanderissa on 7 vakioistuinta, jotka on jaettu 3 erilliseen riviin. Toinen rivi on myös liukuva (180 mm), mikä mahdollistaa käytettävissä olevan tilan muokkaamisen ja helpottaa pääsyä kolmannelle riville. Tavaratilassa on 268 litraa (7 paikkaa), 658 litraa (5 paikkaa) tai 1177 litraa (2 paikkaa).

Toyota Highlander 2021 0121027

Ajamisen vaikutelmia

Tammikuussa 2021 testasimme uutta Toyota Highlanderia ja löysimme suuren maastoauton, joka erottuu luokkansa tehokkaasta hybridimoottorista pystyy saavuttamaan kulutuksen 8–9 l / 100 km, hyvä mukavuustaso ja erittäin kattava varustus. Sitä vastoin kolmas istuinrivi näytti suositeltavalta vain lapsille ja enintään 1,70 metrin pituisille ihmisille, ja siitä puuttui plug-in-hybridiversio, joka kilpailee suoraan kaikkien sen tarjoavien kilpailijoiden kanssa: Sorento, Santa Fe, Tarraco jne.

Toyota Highlanderin esittelyvideo

1629251743 804 Toyota Highlander

Oliko tästä viestistä apua?