Saltar al contenido

Toyota Mirai

18 de agosto de 2021
Toyota Mirai

Toyota Mirai on sähköauto, segmentti D, jota käytetään vetyakulla ja jota Toyota on valmistanut vuodesta 2014. Vuodesta 2021 lähtien toista sukupolvea on markkinoitu vuonna 2020.

Toyota -logo

Toyota Mirain ominaisuudet

päällirakenteetSedan
ovet4
aukioita5
runko l
tehoa182 hv
kulutus l / 100 km
hinta 65000 euroa
arviointi

The Toyota Mirai on sähköinen sedan, segmentti D, jota vetää vetyakku ja jota Toyota on valmistanut vuodesta 2014. Toista sukupolvea on myyty vuodesta 2021 lähtien, ja se esiteltiin vuonna 2020. Toyota Miraille on ominaista yksi ensimmäisistä ajoneuvoista, joka tarjoaa tämän edelläkävijän tekniikka, joka erottuu saastuttavien päästöjen poistamisesta ja tarjoaa laajan 650 km: n valikoiman, joka on ihanteellinen pitkiä matkoja varten. Sitä valmistetaan Toyotan tehtaalla Motomachissa, Japanissa.

Toyota Mirain kanssa kilpailevia vetyautoja ei käytännössä ole lainkaan, sillä ainoa kilpailija markkinoilla on tänään Hyundai Nexo. Tällä hetkellä vain Hyundailla, Toyotalla ja Hondalla on vakavia ohjelmia vedonlyöntiin vedystä autojen polttoaineena.

Toyota Mirai 2021 02

Mitä tarkoittaa, että Toyota Mirai toimii vetyakulla?

The vetypolttokennoautot ovat sähköautojen kehitys joka on edelleen teknologinen ensimmäinen maailmanlaajuisesti. Toisin kuin perinteiset sähkölaitteet, akkua ei ladata suoraan verkkovirrasta, mutta säiliöön varastoidun vedyn ja ilmassa olevan hapen välisen kemiallisen reaktion kautta.

Toyota Miraissa on kolme vetyä korkeapaineinen, «T» -muotoinen: pitkä, joka kulkee pituussuunnassa Mirain läpi ja kaksi pienempää takaistuimen ja tavaratilan alla. 142 litran vedyn tankkaus kestää 5 minuuttia (tai 5,6 kiloa 700 baarin paineessa) vedyn huoltoasemalla, joka tunnetaan yleisesti nimellä «hydrogeneras». Suurin etu sähköautoon verrattuna on se, että tankkaus on erittäin nopeaa. Suurin ongelma on kuitenkin tämän tyyppisten huoltoasemien puute: vuonna 2020 niitä on Espanjassa vain kahdeksan.

Kun Toyota Mirai kiertää, se imee ilmaa niin, että happi reagoi varastoidun vedyn kanssa ja tuottaa energiaa joka menee paristoihin ja syöttää sähkömoottoria sekä pakokaasun kautta poistuvaa vettä. Tällä tavoin polttokennoautot eivät päästä ilmakehään saastuttavaa ainetta.

Toyota Mirai Eurooppa 3

Toyota Mirai -moottori: näin polttokenno toimii

Toyota Mirain kokonaisteho on 182 hv ja 300 Nm vääntö, nauttien kaikista sähköauton dynaamisista eduista: välitön voimansiirto ja suurin vääntömomentti heti käynnistyksen jälkeen. Nopeuta 0-100 km / 9 sekunnissa.

Tiedämme myös, että moottori on vastuussa takapyörien vetämisestä ja että Mirai tarjoaa jopa 30% enemmän itsenäisyyttä verrattuna ensimmäiseen sukupolveen. Sen autonomia on 650 kilometriä, hyvin samanlainen kuin Hyundai NEXO: ssa (666 kilometriä).

Toyota Mirai Eurooppa 4

Toyota Mirai -suunnittelu

The Toyota Mirai -suunnittelu Se on tyypillistä urheilulliselle sedanille. Siinä on erittäin ohut etuosa ja erittäin pitkä akseliväli – 2 920 mm akseliväli – ansiosta Modulaarinen GA-L-alusta mihin muut mallit, kuten Lexus LS, perustuvat.

Voit asentaa 19 tai 20 tuuman renkaat, jotka antavat erittäin modernin ilmeen sivuprofiililleen. Se on pitkä auto, jonka pituus on 4,98 metriä ja se on yhtä pitkä kuin Porsche Panamera. Sen takaosaan on asennettu futuristisia LED -valoja, jotka näyttävät innoittamilta uusimmista Lexuksen lanseerauksista. Mitä tulee parannuksiin paremman suorituskyvyn etsimisessä, löydämme taka-monivarsijousituksen, joka korvaa edellisen vääntöakselin, 75 mm leveämmät kiskot sekä jäykemmät tukijalat ja korin, joka on vahvistettu lujilla liimoilla ja laserhitsauksella.

Toyota Mirai Eurooppa 2

Toisen sukupolven Toyota Mirai on tyylikäs ja dynaaminen leikkaus.

Toyota Mirai sisustus ja tekniikka

The Toyota Mirain sisustus siinä on viisi istuinta ja erittäin tekninen muotoilu. Kojelauta on innovatiivisen näköinen, ja sen ohjaamossa on kaksi suurta digitaalinäyttöä: yksi kojelaudalle ja toinen 12,3 tuuman kosketusnäyttö infotainment-järjestelmää varten keskikonsolissa.

Kuparinväriset yksityiskohdat lisäävät avantgarde-hyttiin väriä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten vaihteenvalitsimen sijainti. Keskikonsolissa on induktiolatausjärjestelmä matkapuhelimille, mutta kaiken kaikkiaan se on auto, joka ei tunnu radikaalisti erilaiselta kuin muut segmentin ehdotukset.

Toyota Mirai Eurooppa 6

Miten Toyota Mirai voi?

Diariomotorissa olemme voineet testata Toyota Mirai 2021 -autoa, analysoida sen sisustusta ja dynaamista käyttäytymistä. Yhteenvetona voidaan todeta, että Toyota Mirailla on samanlainen käyttäytyminen kuin muilla sähkölaitteilla, ja se tarjoaa välittömän ja voimakkaan vastauksen. 182 hv: n teho ei ole yhtä tehokas kuin muut sähköakut.

Yleisesti ottaen, Se on mukava auto ja yksi hiljaisimmista, joita olemme testanneet. Sen jousitukset ovat erittäin pehmeitä, mikä tekee mukavuudesta erittäin korkean, mutta päinvastoin ne rankaisevat dynamiikkaa erittäin voimakkaalla keinumisella. Laatu on erittäin korkeatasoista materiaalia ja säätöjä, ja se pystyy kilpailemaan ongelmitta luokan sedanien kanssa palkkio.

Toyota Mirai 2021 0221 065

Esittelyvideo Toyota Mirai

1629263900 846 Toyota Mirai

Oliko tästä viestistä apua?