Saltar al contenido

Vaara törmätä eläimeen tiellä

9 de agosto de 2021
Vaara tormata elaimeen tiella

Lisääntyä eläimiä teillä ja kuljettajien ongelmat kasvavat. Raportin mukaan Royal Automobile Club of Spain (RACE), onnettomuudet, jotka johtuvat törmäyksistä eläimen kanssa, ovat lisääntyneet ajan myötä. Jos vuonna 2015 oli 495 onnettomuutta, joissa uhreja tapahtui esikaupunkien teillä, vuonna 2018 vuotuinen luku oli 599, joista 510 oli rekisteröity tavanomaisille teille DGT: n tietojen mukaan.

Vaikka päivitettyjä lukuja ei ole, on mahdollista, että ne kasvavat siitä johtuvien liikkuvuusrajoitusten vuoksi koronaviruskriisi. Vähemmän ihmisliikkeitä, monet eläimet Viikkoja sitten ne alkoivat kiertää alueilla, joita he olivat aiemmin vältelleet, ylittäessään teitä ja aiheuttaen riskialttiita tilanteita.

Tähän tilanteeseen liittyen RACE on laatinut liikennetietoihin ja omaan kyselyynsä perustuvan raportin, joka kuvastaa eläinten vaaraa tiellä. The 88% kuljettajien tuista löytänyt eläimen tien päällä, varsinkin villit lajit.

Ja mikä vielä tärkeämpää, 57% se toteaa joutunut onnettomuuteen tai jotka ovat altistuneet riskille suorittamalla vaarallinen liike. Näistä erottuvat jarrutus (mainittu 73% tapauksista), ohjauspyörä (50%), hyökkäys vastakkaiselle kaistalle (24%) tai tieliikenneväylät (4%).

On viisi lajia jotka ottavat haltuunsa tämän tyyppiset onnettomuudet, jotka yleensä tapahtuvat sivutiellä huonon valaistuksen ja huonon näkyvyyden vuoksi. The koira ja villisika ne ovat yleisimpiä eläimiä, joita seuraavat metsäkauris, lehmät ja peurot. Tämän huomioon ottaen RACE valmisteli törmäystestin esimerkkinä siitä, mitä se tarkoittaa törmää 40 kilon eläimeen paino 80 km / h nopeudella.

Ennen äkillinen eläimen ilmestyminen tien päälle, Itse onnettomuuden lisäksi vaara on yrittää välttää sitä kääntymällä, mikä voi johtaa ajoneuvon hallinnan menettämiseen ja johtaa vielä vakavampaan onnettomuuteen. Paras tapa toimia on pidä ohjauspyörä vakaana ja jarruta tehokkaasti, odottaa, että turva -avustajat (ABS, vakaudenhallinta, hätäjarrutusavustaja) tekevät työnsä, jotta vältetään isku tai ainakin se, että se tapahtuu mahdollisimman vähän nopeutta.

Kuten seuraavassa kuvassa näkyy, jos sinulla on 60 metrin matka ennen osumista esteeseen, voit pysäyttää auton jos ajaa enintään 80 km / h. Suuremmalla nopeudella vaikutus on lähes varma:

ajaa eläimen yli

Onnettomuuden sattuessa eläimelle, joka kuuluu a metsästyslajeja, Laki 6/2014, 7. huhtikuuta, asettaa kuljettajan vastuuseen ja pakottaa hänet siihen ottaa tavarat haltuunsa joita väitetään, vain kolmea poikkeusta lukuun ottamatta: että se on ollut suora seuraus yhteisestä metsästystoiminnasta, että aidan aitaa ei ole korjattu ajoissa tai että irtonaisista eläimistä ei ole erityistä merkintää.

Toisaalta, jos se tapahtuu a kotieläin vastuuhenkilö on sen omistaja, artikkelin mukaan Siviililain 1905: «Eläimen omistaja tai sen käyttäjä on vastuussa aiheutetuista vahingoista, vaikka se katoaa tai menee väärään paikkaan. Tämä vastuu lakkaa vain, jos vahinko on aiheutunut ylivoimaisesta esteestä tai sen syyllisyydestä. «

Oliko tästä viestistä apua?