Saltar al contenido

Vastaamme edelleen kysymyksiisi

4 de agosto de 2021
5ba0afc70de694ec693495c5 seguimos respondiendo vuestras

Evoluutio,
Alberto Garcia

Kyselyni kohdistuu seuraavaan renkaanvaihtoon vuoden 2017 BMW S1000 R -renkaassani. Se toimitettiin alun perin Bridgestone Battlax S20 Evon mukana, ja olen iloinen sen käyttäytymisestä. Olen ajanut 4600 km ja 5000 km ei riitä, joten olen myös tyytyväinen sen kestoon verrattuna Pirelli Corsaan. Kysymykseni on, vaihdetaanko ne S21: een, josta olen lukenut ihmeitä, etenkin koska ne ovat ketterämpiä, vai jatketaanko S20 Evon kanssa. Kiitos paljon Terveiset

Uusi Battlax S21 on Battlax S20 Evosi kehityssuunta, ja kuten mainitsit, juuri eturenkaassa saavutettiin tärkeimmät edistysaskeleet paitsi ketteryydessä myös pidossa. Ne ovat renkaita, joiden luonne on hyvin samanlainen kuin S20, ja et varmasti löydä niistä enemmän kuin etuja.

Leveä tai kapea jalanjälki,
Antonio Sanchez Garcia

Hei, nyt kun polut ovat niin muodikkaita asfaltilla: Millä kosketusjalanjäljellä on enemmän pitoa vastaavien yhdisteiden kanssa kuivalla tai märällä asfaltilla 90 / 90-21, 110 / 80-19 tai 120 / 70-17? Kiitos paljon.

Ero samankokoisen renkaan kuivassa tai märässä käyttäytymisessä riippuu tekijöistä, kuten profiilista, kulutuspinnasta, rakenteen tai yhdisteen jäykkyydestä, se ei muutu, koska se on enemmän tai vähemmän leveä lukuun ottamatta erityistilanteita kuten vesiliirron, jolle leveämpi rengas on edullisempi. Periaatteessa leveämmällä renkaalla on enemmän pintakosketusta maahan ja siten enemmän pitoa, mutta palaamme samaan, on muita tekijöitä, jotka määräävät pitoa. Jos leikimme myös halkaisijalla, asfaltilla olevan radan leveyden lisäksi löydämme myös sen pituuden. Suuremman halkaisijan vanteella on pidempi jalanjälki, joten renkaan kokonaispinta -ala riippuu kahdesta tekijästä, ja suuremmilla vanteilla on oltava vähemmän leveyttä, jotta niiden kokonaispinta -ala on sama. Mutta tässä on otettava huomioon myös profiili. Polulla voi olla tärkeää, kuinka pyörä kulkee kuoppien läpi, etenkin edessä. Suuremman halkaisijan renkaalla on vähemmän taipumusta seurata epätasaisuuksia, jos ne ovat pieniä, yksinkertaisesti siksi, että se ei mene reikiin, ja se on parempi pellolla ajamiseen. 21 «pyörillä on myös suurempi gyro -vaikutus kuin 17», mikä auttaa heitä säilyttämään vakauden epätasaisessa maastossa. Jos et koskaan osu kentälle, pienempi vanne lisää pyörän ketteryyttä ja mahdollistaa leveämpien renkaiden käytön lisäämättä painoa ja gyroskooppista vaikutusta.

Lisää pitoa,
Ferny ranskalainen

Hei, olen asentanut BT023 -pelin MT07 -laitteeseeni, olen antanut sille paljon keppiä, mutta se ei anna minulle otetta, vaikka onnellisessa rytmissä he eivät ole pelottaneet minua. Mitä renkaita suosittelisit tähän pyörään tulevaisuudessa? Mitä painetta suositellaan BT023: n poistumiseen kaarteista tietyllä tahdilla? Tarkoitukseni on päästä radalle vähintään pari kertaa vuodessa ja muihin reitteihin ja vähän päivittäiseen käyttöön. Kiitos paljon.

Jos sinulla ei ole ollut pito -ongelmia, ymmärrämme, että epävarmuus johtuu siitä, että huomaat pyörien liikkeitä. Tämä luottamuksen puute voi johtua useista tekijöistä, joista osa liittyy renkaaseen, mutta myös jousitusten toiminnasta. Yamaha MT-07 on moottoripyörä, jolla ei ole suurta kapasiteettia säätää näitä elementtejä, haarukalla ei ole mahdollisuutta ja iskunvaimennin versiosta riippuen vain esijännitys tai myös jatke. Toinen syy voi olla paine, johon otat heidät. Täyteen täytetyssä renkaassa on vähemmän loisia, koska sen rakenteen jäykkyyttä täydentää sisäinen paine, mutta sama taipumus, että kulutuspinta ei muutu, vähentää myös pitoa jonkin verran, ja käyttöstä riippuen se voi aiheuttaa renkaan kuumenemisen , koska on vähemmän jalanjälkeä kosketuksissa maan kanssa, jonka on kestettävä kaikki rasitukset. Jos käytät moottoripyörää suurella nopeudella, on kätevää, että paine on korkeampi kuin jos käytät sitä erittäin tunnelmallisessa maastossa tai radalla. Joka tapauksessa Battlax BT023 ovat renkaita, jotka on ensin päivitetty Battlax Sport Touring T30: n ja tänä vuonna T31: n kautta. Niillä on paremmat ominaisuudet, jotka toimivat paremmin märällä ja kestävät pidempään.

Oliko tästä viestistä apua?