Saltar al contenido

Miksi tienvarsien rikkoutumiset lisääntyvät edelleen

28 de julio de 2021
Miksi tienvarsien rikkoutumiset lisaantyvat edelleen

Vuosia kuluu ja ongelma toistuu: huollon puute, jatkuva lisääntyminen autokannan keski -ikä ja vähäiset investoinnit infrastruktuuriin ovat tärkeimmät syyt tieliikenteen häiriöihin, ja luvut ovat yhä huolestuttavampia. Espanjan kuninkaallinen autoklubi (RACE) tekee tämän johtopäätöksen julkaistuaan vuoden 2018 hajoamisbarometrin tiedot, mikä korostaa huolenpidon huomattavaa lisääntymistä in situ.

Otos on supistettu sen asiakkaille tai kumppaneille, mutta silti se on riittävän edustava, koska RACE osallistui 1,7 miljoonaa kuljettajaa vuoden 2018 aikana 17,7% enemmän kuin edellisenä vuonna. Analysoidessaan näitä tiedostoja autokerho havaitsee, että akkujen aiheuttamat onnettomuudet aiheuttavat edelleen eniten ongelmia ajoneuvoissa, selvästi renkaiden yläpuolella, mikä on 30% enemmän kuin vuonna 2017.

Vähemmän painon vuoksi liikenneonnettomuudet ilmaantuvat täydentämään luetteloa kymmenestä yleisimmistä tiellä olevista huomion syistä. moottoriviat; pumpun toimintahäiriö tai dieselin suuttimet; ongelmia laturin kanssa; kytkinlevy- ja vaijeriviat ja lopuksi kytkinviat Manuaalinen vaihteisto.

Neljä yleisintä huomiota *

Akku. RACE käsitteli 198 785 akkuun liittyvää tapausta viime vuonna, 17,6% enemmän kuin vuonna 2017. Se on yleisin ongelma tiellä, kaukana muusta. Monet kuljettajat eivät kiinnitä huomiota tähän elementtiin, joka kärsii erittäin voimakas kuluminen ajan myötä. Paristojen käyttöikä on rajallinen, joka ei yleensä ylitä viittä vuotta. Jos autosi on lähestymässä loppuaan, on suositeltavaa tarkistaa sen kunto korjaamolla.

Renkaat Renkaisiin liittyvät jakaumat olivat 123 754 (30% enemmän). Muutamat huonokuntoiset renkaat vaarantavat suuresti turvallisuuden, joten kulutuspinnan syvyyttä ja sen yleiskuntoa on aina seurattava. Jos rengas on halkeillut tai vääntynyt liiallisesta käytöstä, sen on paljon helpompi menettää pito tai räjähtää.

Moottori. Kaikki moottorin osat sopisivat tähän RACE: n osoittamaan otsakkeeseen, johon kuuluu 54 657 toimenpidettä, 13,7% kuin edellisenä kautena. Tärkein suositus on asianmukainen huolto (tarkastusaikataulujen noudattaminen, öljyn vaihtaminen ajoissa, jäähdytysnesteen valvonta …), lisäksi ajaminen, joka ei rankaise autoa (kytkimen väärinkäyttö, liian suurten kierrosten nostaminen …).

Dieselpumppu / suuttimet. Potkurin syöttämisestä vastaavat elementit ovat myös alttiita rikkoutumiselle (32 404 tapausta, 9% enemmän). Lukuun ottamatta ajan myötä tapahtuvaa käytön heikkenemistä, molempien komponenttien vika johtuu pääasiassa huonolaatuisesta polttoaineesta ja säiliön tyhjentämisestä ennen tankkausta: pumpun on työskenneltävä lujemmin polttoaineen imeyttämiseksi ja pohjaan voi muodostua sakkaa. siirretään ruiskutusjärjestelmään.

Vanhat autot ja huonot tiet

RACE -tiepalvelun jatkuva kasvu on ensimmäinen syy autokannan keski -iässä, joka on yli 12 vuotta. Tähän on lisättävä yleinen huono huolto, jota käyttäjät luopuvat ajoneuvoistaan, etenkin silloin, kun kyse on täsmällisyydestä säännölliset arvostelut ja varmistaa auton hyvä kunto ennen pitkän matkan tekemistä tiellä. Lopuksi, investointien puute infrastruktuuriin ja joidenkin teiden huono kunto lyhentävät myös monien auton mekaanisten osien käyttöikää.

* RACE sisältää luettelon kolmannelle sijalle liikenneonnettomuuksien aiheuttamat häiriöt (55 184, 20,4% enemmän), mutta nämä ovat arvaamattomia ongelmia, joilla ei ole mitään tekemistä kuljettajan mekaanisen huolimattomuuden kanssa.

Oliko tästä viestistä apua?