Saltar al contenido

Viisi asiaa, joita et ole nähnyt autossa, jos olet syntynyt vuoden 1980 jälkeen

29 de julio de 2021
Viisi asiaa joita et ole nahnyt autossa jos olet syntynyt

Kuten olemme muuttuneet! Kyllä, myös tiellä, kun ajamme, voimme olla tietoisia kuinka erilaisia ​​jotkut asiat ovat meidän autosta. Jotkut sanovat, että melkein aina parempaan suuntaan, toiset eivät ehkä ole niin selkeitä. Totuus on se kuljettajien uudet sukupolvet emme ole kokeneet tilanteita ja kohtauksia, jotka useimmille veteraaneille olivat tavanomaisia ​​ja joita me tänään ne näyttäisivät oudolta, paradoksaaliselta ja yllättävää. Autot ovat parantuneet, tiet ovat parantuneet ja matkustustottumukset ovat hyvin erilainen, joten jos olet syntynyt vuoden 1980 jälkeen, on hyvin mahdollista, ettet ole koskaan nähnyt (tai et muista lapsuudestasi) näitä viisi ilmiötä Espanjan liikenteestä.

Mihin neljä mahtuu …

Viikonloppu tai kesäloma tulee ja sinun on pakko siirtyä lepopaikalle. Ja auto oli mitä oli, tarpeeksi onnekas voitaisiin pitää perheinä, jotka nauttivat monien muiden merkityksestä Ylellisyyttä. Joten pelasin päästä siihen pieneen apuohjelmaan, kuten unohtumaton Seat 600: vanhemmat, pari lasta tai kolme ja usein isoisä ja anoppi. Unohtamatta tietysti häkkiä kanarian tai pienen talon koiran kanssa. Matkalaukku Olin menossa suoraan kattotelineeseen ylikuormitettu ja tällä tavalla, kun auto on täynnä ja ylipainoinen eikä tilaa hän oli matkalla merelle tai vuorelle. Kärsivällisyyttä, monta pysähdystä ja loputtomia tunteja päästäkseen määränpäähän. Niin käsittämätöntä kuin se on laitonta nykyään.

Pieni koira, joka pudistaa päätään

Kauan ennen kuin unohtumattomasta tuli muodikasta Elvis keinuvalla vyötäröllä kojelaudalla kansallisen autoteollisuuden suuri klassikko oli pysäyttämätön pentu. Koriste yhtä suosittu kuin ärsyttävä monissa tapauksissa, yleensä tavaratilan lokerolle ja sen mukana niska poikki sillä oli ainoa tehtävä (ei tietenkään hyödyllinen) – allekirjoittaa, että auto oli liikkeessä. Koska hänen koristeellinen arvo Se oli varsin kiistanalainen (huolimatta siitä, että on niitä, jotka kantavat sitä edelleen eräänlaisena taantumana lapsuuteensa, niitä myydään Internetissä) riippumatta siitä, mikä koirarotu se oli.

Vesi menee!

luotettavuus ajoneuvojen määrä on parantunut pysäyttämättä ajan myötä, ja viat ovat nykyään paljon harvempia kuin neljäkymmentä vuotta sitten. Tänään elektroniikka Se on autoilijoiden väijyvä vihollinen (kun moottori pysähtyy, tietokonetta tarvitaan palauttamaan se entiselleen), mutta 1970- ja 1980 -luvuilla mekaaniset viat olivat yksinkertaisempi ja onneksi ratkaistavissa jopa matkalla. Yleinen painatus missä tahansa kourussa, siksi hikinen kuljettaja täyttämällä vedellä jäähdytin täydellä nousulla Despeñaperrosiin tai yleismies että se valmistettiin tuuletinhihnalla sen korvaamiseksi matkalla, sillä se varmasti halkeaa …

80 -luvun autot

Pääntukea ei ollut useimmissa autoissa.

Mikä on niskatuki?

turvallisuus on toinen niistä aiheista on kehittynyt eksponentiaalisesti sekä ajoneuvoissa että Espanjan teillä. Jos emme tänään kuvittele autoa, jossa ei ole niskatukia, vyöt kaikilla istuimilla ja tietysti ABS, 1970 -luvulla monille ne olivat suuria vieraita ja parhaimmillaan ylellisyyttä, johon vain harvoilla oli varaa. TO kuusikymppinen pääntuet alkoivat asentaa joihinkin huippuluokan malleihin, mutta niiden yleistys on edelleen saapuminen kestää yli vuosikymmenen ja vain etuistuimilla; ensimmäinen ABS esitteli sen Bosch vuonna 1965, kaksi vuotta ennen kuin nykyään tunnetut kolmipisteturvavyöt alkoivat asentaa. Eikä vähempää kuin vuoteen 1999 asti sen käyttö takaistuimilla ei ollut pakollista.

Ilman tutkojen pelkoa

Ensimmäiset nopeuskamerat asennettiin Madrid ja Barcelona seitsemänkymmentäluvun alussa. Ne leviivät koko muualle maahan vuonna seuraavat kaksi vuosikymmentä, mutta vauhdilla hidas ja epätasainen, vasta vasta 1990-luvulle asti he popularisoivat kunnes saavutamme nykyään tunnetun leviämisasteen (joka on perusteltua muun muassa tekniikan kehityksellä, joka alentaa sen hintaa ja parantaa sen mittauksia). Mutta pitkään ei ollut niin yleistä törmätä cyhdellä näistä laitteista ja nopeuden hallinta tiellä oli käytännössä symbolista. On totta, että tiettyyn hetkeen liittyy autokannan kasvu Uuden vuosisadan alussa onnettomuus lisääntyi ja sen myötä kuljettajiin kohdistuva paine.

Oliko tästä viestistä apua?