Saltar al contenido

Viisi avainta selviytyäkseen lämpöaalloista autossa

31 de julio de 2021
Viisi avainta selviytyakseen lampoaalloista autossa

Korkeat lämpötilat ne ovat tulleet äkillisesti ja ne on asennettu hallitsemaan ainakin seuraavina päivinä. Työmatkat, matkustaminen tai lomamatka muuttuvat autoilijoille tuskallisemmiksi. Nämä ovat muutamia vinkkejä onnistuneeseen käsittelyyn vuoden kuumin kausi.

1. On erittäin tärkeää, että ajoneuvomme on moitteettomassa kunnossa. Sen moottori kärsii ensimmäisenä korkeista lämpötiloista ja siksi jäähdytysneste on oltava kunnossa ja niiden tasolla, jotta voidaan varmistaa a optimaalinen lämpötila toiminnasta. Samaa voidaan sanoa öljystä, jolla on myös tärkeä jäähdytystoiminto liikkuville moottorin osille. On myös suositeltavaa tarkistaa ilmastointi, kaasun häviöt virtapiirissä vähentävät tai kokonaan peruuttavat järjestelmän jäähdytyksen. Ja jos aiot kohdata pitkän matkan, sinun on myös tehtävä Yleiskatsaus (jarrut, renkaat jne.) ennen tielle lähtöä.

2. Kuljettajan ja matkustajien fyysinen kunto on myös erittäin tärkeä kohdata äärimmäiset lämpötilat. Hyvä lepo ja hyvä nesteytys ovat välttämättömiä matkojen kestämiseksi näissä olosuhteissa. Usein juominen ja pysähtyminen lepäämään takaavat, että kesää ei koetella. Ja kuljettajan ei pidä unohtaa hyviä aurinkolaseja, jotka suojaavat silmiä säteilyn haitallisilta vaikutuksilta häikäisy.

3. Ilmastointi on välttämätöntä tällä hetkellä. Mutta sinun on tiedettävä, kuinka käyttää sitä hyvin, jotta saat kaiken irti. Ensinnäkin on otettava huomioon, että sen toiminta voi nostaa jopa yli kolmannes polttoaineen kulutus. Ennen sen liittämistä on suositeltavaa poistaa kuuma ilma auton sisältä avaamalla ikkunat ajaa pienellä nopeudella. Sulje ne sitten kokonaan ja kytke ilma, jonka lämpötila on enintään 10 astetta ulkolämpötilan alapuolella.

kuuma ajo

Täydellinen lämpötila, 22 ja 24 ºC välillä.

On suositeltavaa pitää autossa lämpötila 22 ja 24 asteen välillä välttää äkilliset muutokset ja kärsiä patologioista, jotka johtuvat liian alhaisesta lämpötilasta, kuten kylmästä tai limakalvojen ärsytyksestä. On myös tärkeää suunnata ilmanpoistosuuttimet ilmastointi, jotta se ei osu suoraan kasvoihin tai rintaan.

Sinun on oltava erityisen varovainen nuorempia lapsia ja vanhuksia, herkempi äkillisille lämpötilan muutoksille ja kuivumiselle. Ja myös lemmikkien kanssa, jotka kärsivät erityisesti äärimmäisestä kuumuudesta ja ilmanvaihdon puutteesta.

Neljä. Ajotavat on suositeltavaa mukauttaa kuumiin olosuhteisiin. Esimerkiksi jotain niin yksinkertaista kuin lähteä aikaisemmin ja palata myöhemmin Sitä käytetään välttämään korkeimpien lämpötilojen tuntikausia. Kanna aina juomaa, mieluiten vettä, ja juo pieniä määriä se on usein erittäin kätevää pitkillä matkoilla väsymyksen välttämiseksi.

On myös suositeltavaa pukeutua löysiin ja mukaviin vaatteisiin, jotka eivät rasita kehoa, välttäen synteettisiä kankaita puuvillan hyväksi. Älä koskaan aja paljain jaloin tai varvastossuilla. Sen lisäksi, että se on kielletty, se on erittäin vaarallista, koska se ei pysty käyttämään polkimia tarkasti ja nopeasti.

5. Lopulta on tarpeen sopeutua kesän kiertokulun haitat. Suuret siirtymät ja vilkas liikenne kesäkeskuksissa äärimmäisen kuumuuden alla vaativat kärsivällisyyttä ja varovaisuutta välttääkseen onnettomuuden, joka voi pilata loman.

Oliko tästä viestistä apua?