Vladimir Putinin ristiretki Ukrainaa vastaan ​​aiheuttaa todellista tuhoa. Sota ei ole koskaan ratkaisu ongelmiin, mutta näyttää siltä, ​​että Venäjä haluaa saada takaisin menneen vuoden «loiston». Ja surullisinta kaikessa on, että hän myös haluaa olla yhtä verenhimoinen ja julma kuin tsaarien aikana. The autoteollisuus on yksi niistä, jotka kärsivät eniten vaurioita ja valmistajat, kuten Renault Group he elävät lihassaan kaiken vahingon.

Siitä lähtien kun sota alkoi ja Taloudelliset pakotteet tapahtumat ovat riehuneet kuin villihevonen. Opimme sen ensin Renault lopetti toimintansa Venäjällä ja arvioi vahingot tietääkseen hänen asemansa. Pian sen vuotamisen jälkeen he harkitsivat myydä AutoVAZin osakkeita. Nyt tulos tulee viralliseksi ensimmäisen huhun jälkeen. Ranskalainen monialayhtiö lähtee maasta ja menettää kaikki sijoituksensa…

Grupo Renault pystyy ostamaan takaisin AutoVAZ:n osakkeet 6 vuoden sisällä… mutta ehdot eivät ole tiedossa…

Lada Granta Cross 0

Kyllä, koska arvoinen kirjanpitäjä Konsernin aineettomista hyödykkeistä, eri kiinteistöistä, tehtaista, laitteista ja liikearvosta 31.12.2021 oli 2 195 miljoonaa euroa. Kyse ei siis ole pelkästään siitä, että he lähtevät maasta ilmaiseksi, vaan myös siitä, että he tekevät sen menettäen raha. Jos katsomme Renault Groupin julkaisema lehdistötiedote voimme lukea Renault-konsernin toimitusjohtajan Luca de Meon lausunnot…

«Tänään olemme tehneet vaikean, mutta tarpeellisen päätöksen; ja teemme vastuullisen valinnan 45 000 työntekijäämme kohtaan Venäjällä säilyttäen konsernin suorituskyvyn ja kykymme palata maahan tulevaisuudessa, eri kontekstissa. Luotamme Groupe Renaultin kykyyn nopeuttaa muutostaan ​​entisestään ja ylittää keskipitkän aikavälin tavoitteensa.»

Kaupan tulos on se Moskovan kaupunki ottaa hallintaansa 67,69 % Grupo Renaultin osakkeista AutoVAZissa. Paikallishallinnolla on sen hallinnoinnissa tekninen tuki Venäjän NAMI:lta (Central Research and Development Automobile and Engine Institute). Lisäksi osakkeiden luovutuksen «nopeuttamiseksi» toimivaltaiset viranomaiset ovat antaneet hyväksyntänsä poistaen mahdolliset lisäehdot.

Virallinen lehdistötiedote päättyy selittävään huomautukseen. Renault-konserni ennakoi mahdollisuus ostaa takaisin AutoVAZ:in osakkeet. Merkitty sopimuskausi on 6 vuotta tästä sopimuksesta ja sen toteuttamiseksi tulee täyttää joukko ehtoja. Toistaiseksi emme tiedä, mitä ne ovat, vaikka epäilemme suuresti, että gallialaiset haluavat «päästä tähän puutarhaan» uudelleen.

Lähde – Renault