Saltar al contenido

Voinko saada ajokorttini astumatta autokouluun?

30 de julio de 2021
Voinko saada ajokorttini astumatta autokouluun

En ole samaa mieltä siitä, että yhteinen etu, kuten ajamisen oppiminen, on monopolistinen «, hän kertoi Maa muutama vuosi sitten Madridissa syntynyt Gabriel Lucas. Tämä tietotekniikan tutkija investoi neljä vuotta ja 2 500 euroa ajokortin saamiseen omalla vastuullaan, mutta ei koskaan astunut autokouluun. Hän halusi näyttää itselleen ja muille, että on asioita, joita kaikki pitävät pätevinä – tässä tapauksessa velvollisuus mennä autokouluun välttämättömänä ajokortin saamiseksi – «joita voidaan muuttaa parantaakseen niitä.» Koska todellakin Kyllä, ajokortti on mahdollista saada ilmaiseksi, ainakin B -ajokortti (joka mahdollistaa minkä tahansa matkailun käsittelyn).

Liikenteen pääosasto myöntää, että Lucasin tapaus ei ole yksittäistapaus. Vaikka se on tietysti poikkeus, Espanjassa on lähes 100 henkilöä, jotka ovat valinneet tämän reitin. Vuonna 1981 hyväksytty ministerimääräys sallii «ajokortin hankkimisen» saada kortti. Tämä ajokortti «voidaan myöntää vain kerran edellyttäen, että hakija nimeää henkilön, joka seuraa häntä oppisopimuskoulutuksen aikana ja joka vastaa tarvittaessa ajoneuvon kaksoisvalvonnasta.»

”Rohkeille, jotka haluavat mukauttaa auton periaatteesta, on melkein tuntematon järjestys, joka selittää kaiken. Se on pieni helmi ja vielä yksi niistä tuhansista ja yhdestä maan laista, jossa sitä noudatetaan mutta jota ei noudateta ”, blogi, joka rohkaisi Gabriel Lucasia ottamaan kerätyn askeleen.

«Harva valitsee tämän reitin. Y olemme tietysti sitä vastaan. Esittelijät saavat yleensä luokan perheenjäseneltä tai ystävältä, joka ei ole tieopetuksen opettaja. Todennäköisimmin hän välittää epäilyttäviä tai vääriä tietoja ja auttaa uutta kuljettajaa havaitsemaan virheen ajoneuvon käsittelyssä ”, valittaa Ajokoulujen kansallisen liiton (CNAE) puheenjohtaja José Miguel Báez.

Nykyään, ottamaan teoreettisen kokeen Sinun tarvitsee vain läpäistä psykofyysinen testi, esittää hakemus ja asiakirjat testin suorittamiseksi Trafficissa ja maksaa maksut. Tentti koostuu 30 monivalintakysymyksestä ja korkeintaan opiskelija voi epäonnistua kolmessa. Jos hän läpäisee leikkauksen, odota käytännön tunteja. Täällä asiat muuttuvat monimutkaisiksi niille, jotka päättävät hankkia lisenssin itse.

Kaksoispolkimet, vakuutus, kumppani …

Sen lisäksi, että auto mukautetaan kaksoisjarrulla ja kytkinpolkimella matkustajalle, ajoneuvo on vakuutettava, mikä vaikeutuu vakuutusyhtiöiden kieltäytymisestä ottamasta tämän tyyppisiä riskejä. Ratkaisu on vakuuttaa vakuutuskorvausyhteenliittymä, mutta ilmeisesti siitä aiheutuu myös kustannuksia. Lopuksi täytyy nimeä, kuka toimii hoitajana oppimisjakson aikana.

Tämän henkilön on täytettävä joukko vaatimuksia: hänellä on oltava ajokortti (B -lupa), oltava sidoksissa hakijaan, jolla on «sukulaisuus, ystävyys tai hyvät naapurisuhteet», häntä ei ole tuomittu liikennetapahtumista ja «seurattava pysyvästi oppipoika, jotta se noudattaisi liikennesääntöjä ”. «Kotiharjoittelu ei ole sen arvoista», Báez tuomitsee, «koska liikenne on yhä monimutkaisempaa ja siihen liittyminen vaatii hyvää koulutusta, jonka ovat antaneet ajantasaiset ammattilaiset.»

Vuodesta 1981 voimassa ollut kuljettajankoulutuslupa voi kuitenkin olla numeroitu. DGT on työskennellyt kuukausia kuninkaallisen asetuksen luonnoksen parissa, jolla muutetaan kuljettajien yleisiä sääntöjä. Uusi normi sisältää tärkeitä muutoksia ajokorttiin liittyen: se pakottaa suorittamaan pakollisen henkilökohtaisen teoreettisen koulutuksen (vähintään 8 tuntia) autokoulussa ennen teoreettisen kokeen suorittamista, ja siinä asetetaan vähimmäisaika suorita käytännön koe puheluiden välillä. «Joka kerta, kun oppilas epäonnistuu kokeessa, hänen on suoritettava vähintään viisi käytännön kurssia ennen kokeen uudelleen suorittamista», he vahvistavat Trafficista. Muutos on kuitenkin ilmassa hiljattain järjestettyjen yleisten vaalien sekä muiden liikenneehdotusten vuoksi.

Jos uudet artiklat hyväksytään, ne kumotaan de facto tuo ministeriön määräys, joka on melkein 40 vuoden ajan antanut lähes sadalle miehelle ja naiselle mahdollisuuden hankkia ajokortti niin epätavallisella tavalla. CNAE kiittää näitä tulevia toimenpiteitä. ”On olemassa useita aiheita (esimerkiksi riskien havaitseminen), joita ei voida opettaa luokkahuoneen ulkopuolella tai etänä. Jos haluamme vähemmän kuolemia ja vähemmän vakavia loukkaantumisia maamme liikenteelle avoimilla teillä, meidän on vahvistettava koulutusta ”, José Miguel Báez vaatii.

Sinun mielestäsi, Kurssille osallistuminen on keskeinen työkalu tulevien kuljettajien kouluttamiseen. «Oppilaalla ei ole muuta tapaa havaita kohtalokkaita seurauksia, jotka johtuvat liiallisesta tai sopimattomasta nopeudesta, häiriötekijöistä ja alkoholin tai huumausaineiden käytöstä ratissa», hän päättää.

Oliko tästä viestistä apua?