Saltar al contenido

Voinko saada sakon tupakoinnista ajon aikana?

29 de diciembre de 2022
Mihin voin pysakoida vammaiskortilla

Aiemmin se oli yleistä autoja sisällyttää laitteisiinsa tuhkakupin ja sitä vastaavan sytyttimen. Nämä elementit katosivat tupakoinnin vähentämisen ja tupakoitsijoiden piirityksen myötä.

Jotkut autot, kuten taksit, ovat savuttomia, mutta Voinko saada sakon tupakoinnista autossani?

Vastaus on kyllävoit saada sakot tupakoinnista autossasi, mutta joissain tapauksissa kerromme niistä sinulle alla.

Onko autossa tupakointi kielletty?

Tupakoinnin torjunta on ollut hallituksen prioriteetti vuosia. Itse asiassa terveysministeriö sisällytti tupakoinnin vastaisen kokonaissuunnitelman 2021-2025 luonnokseen tupakoinnin kiellon autossa.

Tällä hetkellä, ei ole sinänsä kiellettyä tupakoida ratin takanamutta he voivat sakottaa meitä, jos tupakointi on aiheuttanut laiminlyönnin ja siten liikennehäiriön.

Se on sama kriteeri, jota käytetään rankaisemaan kuljettajia, jotka ajavat niitä auto sopimattomilla vaatteilla, talvella erittäin isokokoisena takina tai kesällä varvastossujen ja/tai ilman paitaa.

Näin ollen DGT:ssä ei ole nimenomaista tupakointikieltoa autossa, mutta kuten Tráfico säännöllisesti muistuttaa julkaisuissaan, «Tupakointi ratissa ei ole kiellettyä, mutta se voi aiheuttaa häiriötekijöitä ja siten onnettomuuden».

https://twitter.com/DGTes/status/994177801573060608

Viraston mukaan esimerkiksi tupakan sytyttäminen on 4,1 sekuntia kestävä toimenpide, joten jos ajat 100 km/h nopeudella, kuljettaja kulkee 113 metriä kiinnittämättä huomiota tiehen.

Miksi voin saada sakon, jos poltan autossa?

1670010106 810 Miksi auton Start Stop ei toimiTämä on mahdollista vain, jos savukkeen sytyttäminen otetaan huomioon, johon on lisättävä ajon aikana tupakointiin kulutettu aika. Normaalisti kolmen tai neljän minuutin välille arvioitu prosessi, joka tarkoittaa useiden kilometrien ajoa yhdellä kädellä ohjauspyörästä pitäen tai pitämättä sitä oikein molemmin käsin.

Mutta liikennesuosituksen lisäksi yleisissä liikennesäännöissä on tiettyjä ohjeita, jotka koskevat tupakointia ratin takana. Artiklassa 18.1 selitetään seuraavaa:

  • Auton kuljettaja on velvollinen ylläpitämään omaa liikkumisvapauttaan, tarvittavaa näkökenttää ja jatkuvasti huomioimaan ajamista oman, muiden ajoneuvossa olevien ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden takaamiseksi.

Käytetty kriteeri on jälleen liikkumisvapaus vaikuttaa ohjauspyörän oikeaan käsittelyyn molemmin käsinsen lisäksi, että menetti tien näkyvistä.

Se ei ole ainoa yleisten liikennesääntöjen artikla, joka vaikuttaa autolla ajokieltoon. Kohdassa 17.1 todetaan, että «tarvittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta on noudatettava, jotta vältetään omat tai muut vahingot, huolehtimalla siitä, että sekä kuljettaja itse että muut ajoneuvossa olleet henkilöt vaarantuvat ja muut tienkäyttäjät.

Edellä mainittujen liikennesääntöjen määräysten noudattamatta jättäminen on vähäinen rikkomus. Lisäksi kriteeri riippuu agentin tulkinnasta.

Paljonko on sakko tupakoinnista ajon aikana?

Kuinka paljon voin saada sakon tupakoinnin aikana ajamisesta auto? Kaikkien yllä olevien oletusten rikkomista pidetään lievänä sakona, joten Sovellettava seuraamus on 80 euroa, 40 euroa pikamaksulla.

Näiden sanktioiden lisäksi häiriötekijöistä, sekä tapahtuman yhteydessä että ilman häntä, uudet tupakoinnin vastaiset määräykset keskittyvät tupakoinnin kieltämiseen autossa. Se on tapa selventää kurinpitoprosessia, joka tällä hetkellä on agenttien tahdon varassa.

Paljonko on sakko tupakantumpin poisheittämisestä?

Säännökset ovat paljon selkeämmät, kun on kyse sytytetyn tupakantumpin hävittämisestä. Tästä varomattomuudesta, joka voi aiheuttaa vakavia tulipaloja, kuten tienvarsikyltissä varoitetaan, seuraa 500 euron sakko ja kuuden pisteen menetys.

Oliko tästä viestistä apua?