Saltar al contenido

Voitko käyttää kaikkia neljää vilkkua? (ja viisi muuta järkevää epäilystä)

21 de agosto de 2021
Voitko kayttaa kaikkia neljaa vilkkua ja viisi muuta jarkevaa epailysta

Kun liikenne jumittuu yhtäkkiä ja kuljettaja pakotetaan lyödä jarrut pohjaan, kanssa lähes automaattinen ele aktivoi turvavalot, kaikki neljä vilkkua. Se aikoo varoittaa hidastaa ajoneuvo, joka seuraa sitä – ja saavuttaa tavoitteensa – mutta ei noudata Yleinen kiertosääntö.

Paljon Kuljettajat ne erehtyvät ja samalla tavalla heillä on myös muita tapoja, jotka ovat monissa tapauksissa vastoin tiettyjä koodeksin artikloja tietämättömyys tai pelkällä hämmennyksellä. Kuulostaa siltä, ​​että normi sanoo jotain vastaavaa, mutta he eivät muista mitä.

Kielletty ylittää kiinteä viiva

167 artiklassa sanotaan, että «Tasainen viiva tiellä tarkoittaa, että kukaan kuljettaja ajoneuvollaan tai eläimellään ei saa ylittää sitä äläkä kierrä ajoneuvosi päällä. » Ja tämä on yleinen sääntö, mutta on poikkeus, josta kaikki autoilijat eivät tiedä: kun ohitat pyöräilijän, voit ohittaa sen tarkoituksella säilytä tarvittava sivuttainen turvaväli (1,50 metriä). Tietenkin niin kauan kuin liike voidaan suorittaa Ei vaaraa jotkut liikkeeseen.

Nopeusrajoituksen ylittäminen ohitettaessa

Yleisesti uskotaan, että suurin nopeus voidaan ylittää ohituksessa, mutta niitä on poikkeuksia. Kun suoritat tämän toimenpiteen, kuten DGT selittää lehdessään Liikenne ja liikenneturvallisuus, Se voi ylittää tien rajan 20 km / h, mutta ei moottoritiellä, valtatiellä tai kaupungissa. Siksi vain sisään perinteiset tiet ja kun ajoneuvo kiertää etukäteen merkittyä rajaa pienemmällä nopeudella.

Ja jos sellainen on erityinen nopeusrajoitusmerkki, sitä ei saa ylittää. Esimerkiksi reitillä, joka yleensä rajoittuu 90 km / h Osa voi olla merkitty nopeudella 80 km / h, nopeutta, jota ei voida ylittää ohitettaessa.

Turvavyö, aina kiinni

Turvavyössä on myös poikkeuksia, jotka on mainittu 119 artiklassa: se saa kiertää ilman vyötä «suoritettaessa peruutusliike tai pysäköinti «. He voivat myös käyttää sitä avaamattomana – ottamalla riskit – ihmisiä, joille on myönnetty vapautustodistus vakavista lääketieteellisistä syistä tai vammasta. Lisäksi, kaupungissa, taksinkuljettajia ei vaadita, tavaroiden jakelijat (kun heidän on jatkuvasti noustava ja poistuttava autosta), kuljettajat ja matkustajat hätäajoneuvot ja ajo -opettajat.

Neljä vilkkua hillo

Yksi yleisimmistä ja virheellisimmistä tavoista on neljän osoittimen käyttö kuljettajan joutuessa ruuhkaan. Yleinen kiertosääntö sanoo sen jos aiot jarruttaa yhtäkkiä, ilmoita siitä muille kuljettajille –artiklan 109 mukaan – «Toistuvasti käyttämällä jarruvalot tai vaihtoehtoisesti liikuttamalla käsivartta ylös ja alas lyhyillä ja nopeilla liikkeillä ”.

Pelaa Claxonia

Vaikka kitinä lievittää jännitystä, autoilijan ei pitäisi hätkähtää liikenneruuhkassa tai koska toinen auto tekee väärän liikkeen. Perustamissopimuksen 109 artiklassa säädetään, että «äänimerkkejä, joilla on voimakas ääni», voidaan käyttää poikkeuksellisesti, ja siinä mainitaan kolme erityistapausta:

a) Välttääksesi a mahdollinen onnettomuus ja erityisesti kapeilla teillä, joissa on monia mutkia.
b) Varoittaa, matkoilla, toisen ajoneuvon kuljettajaa ohittamista varten.
c) varoittaa muita tienkäyttäjiä läsnäolostaan, kun hän on vakavista syistä pakotettu suorittamaan hätäpalvelun ja toimimaan ensisijainen ajoneuvo.

Sammuta moottori tunneleissa

Lukuun ottamatta polttoainesäästöjä, joita se voi aiheuttaa sammuta moottori liikennevalossa, on tapauksia, joissa kuljettaja on velvollinen irrottamaan sen. Perustamissopimuksen 115 artiklassa määrätään seuraavaa: ”Jokainen kuljettaja, joka on pakotettu pysymään ajoneuvonsa kanssa pidätetty tunnelin sisälle tai muussa suljetussa paikassa yli kahden minuutin ajaksi sinun on keskeytettävä moottorin toiminta, kunnes se voi jatkaa käyntiään, pitäen sijainnin valaistus ”.

Oliko tästä viestistä apua?