Saltar al contenido

Yhdeksän huonoa tapaa autossa, jotka maksavat sinulle 60–1 500 euroa

13 de agosto de 2021
Yhdeksan huonoa tapaa autossa jotka maksavat sinulle 60–1 500 euroa

Ne ovat tuskin havaittavia, pieniä harrastuksia ajaessamme, joita emme pidä tärkeinä. Nämä huonot tavat ratissa johtavat kuitenkin ajoneuvoon kohdistuviin suurempiin vaatimuksiin, osien ennenaikaiseen kulumiseen ja siten myöhempään korjaamokäyntiin. Jos sinulla on jokin näistä tavoista, unohda se, koska se maksaa sinulle rahaa: 60 eurosta renkaanvaihdosta yli 1500 euroon vaihteiston vian vuoksi.

1. KÄYTÄ KYTKINÄ

Kytkintä saa käyttää yksinomaan vaihteiden vaihtamiseen väärinkäyttämättä sitä: se aktivoituu niin kauan kuin on tarpeen tämän toimenpiteen suorittamiseksi. Ja tietysti se ei ole jalkatuki, jota meidän pitäisi käyttää odottaessamme valon syttymistä vihreänä tai isoäidin nousemista autoon, kun noutaamme hänet.

2. KYLMÄT KIIREET
Jotta moottori toimisi kunnolla, on muun muassa tarpeen saavuttaa optimaalinen lämpötila sekä sen liikkuvissa osissa että sitä voitelevassa öljyssä. Joten kylmän käynnistäminen ilman tämän yksityiskohdan huomioon ottamista (varsinkin talvella) lyhentää monien sen komponenttien käyttöikää ja voi jopa aiheuttaa rikkoutumisen. Vain silloin, kun mittarit osoittavat sen, meidän pitäisi alkaa ajaa normaalisti.

3. JARRUTUS ENEMMÄN TILIÄ

Jarrut tietysti pysäyttävät auton, mutta se ei tarkoita, että emme käytä moottorin pidätystä hidastamaan aina kun mahdollista. Tämä estää jarrulaitteiden loppumisen (vaikka tämä ilmiö muuttuu harvinaisemmaksi) ja jarrupalojen kesto on paljon pidempi.

4. RENKAAT ILMAN PAINETTA

Kun rengaspaine on alhainen, kitka asfaltin kanssa on suurempi ja siten renkaiden kuluminen suurempi. Lukuun ottamatta tähän liittyvää tunnettua riskiä, ​​säästöjen vuoksi meidän on seurattava renkaiden painetta säännöllisesti, koska muuten yhdisteen käyttöikä lyhenee merkittävästi.

5. KÄYTÄ LIKKAAUTO

Se, näyttääkö auto huonolta, voi olla henkilökohtainen asia. Objektiivisempaa on, että kertynyt lika ei hyödytä lainkaan koria, ei peltiä eikä puskureiden muovia. Lintujen ulosteet ja jotkut puuhartsit ovat haitallisia näille materiaaleille, samoin kuin yhdisteet, joita käytetään estämään jään asfaltilla vuoden kylminä kuukausina. Joten auton peseminen tietyllä taajuudella vahingoittaa paitsi imagoamme myös taskua.

6. LAAJA VAIHTOVIVULLE

Jos kytkin ei ole jalkatuki, vaihdevipu ei ole käsinoja. Tavat kantaa kättäsi aina sen ollessa liikkeessä tai pysähtyneenä voivat vaikuttaa joihinkin mekanismin osiin ja vaikuttaa kielteisesti sen asianmukaiseen toimintaan.

7. SIIRRÄ OHJAUSPYSÄYTYS

Aina kun mahdollista, liikkeet, jotka vaativat pyörien kääntämistä, on tehtävä jonkin verran liikkeellä. Tällä tavalla kaikkien ohjauksen osien tarve on pienempi ja pitkällä aikavälillä se kestää pidempään hyvissä olosuhteissa. Esimerkiksi pysäköinnin aikana on suositeltavaa liikuttaa ohjauspyörää, kun ajoneuvo on alkanut tehdä niin, kääntämättä ohjausta kokonaan ennen liikkeellelähtöä.

8. PYSÄKÖINTI SIVUKÄYTEILLE

Jätämme syrjään pysäköinnin oikeudelliset merkitykset (seuraamusriski) tai kansalaisuus (jalankulkijoiden ärsytys) nostamalla auton jalkakäytävälle keskittyäksemme siihen, mikä meitä koskee. Kiipeilyreunat ovat haitallisia renkaille, vanteille, ohjaukselle ja jousitukselle. Vaikka olisit varovainen, kun teet sen …

9. AJAA ERITTÄIN ALHAISIA KÄÄNTÖJÄ
On hyvä harjoitella tehokasta ajoa. On selvää, että tie ei ole kilpa -ajoon tai autollamme Formula 1, mutta tämä ei tarkoita, etteikö moottoreilla olisi suositeltavaa käyttöjärjestelmää, jota on noudatettava. Ilman ylilyöntejä, mutta ei myöskään pääsääntöisesti. Jos ajamme erittäin alhaisilla kierroksilla tottumuksestamme, jotkut elementit kärsivät lian kertymisestä, joka ei poistu potkurin alhaisen paineen vuoksi. Eniten vaikuttaa katalyytit, hiukkassuodattimet tai EGR -venttiili (vastuussa kaasujen kierrätyksestä).

Oliko tästä viestistä apua?