Saltar al contenido

Yhdeksän sakkoa, joita voit saada auton valojen väärinkäytöstä

15 de agosto de 2021
Yhdeksan sakkoa joita voit saada auton valojen vaarinkaytosta

Ne ovat yksi elementtejä aktiivista turvallisuutta vanhemmat autot ja kuljettajat käyttävät niitä mekaanisesti melkein huomaamatta. Lkuin valot autosta ne ovat haitta eivätkä yleensä aiheuta ongelmia, mutta voivat myös aiheuttaa järkytystä. Tieliikennelaki vahvistaa Taloudelliset pakotteet muutamiin rikkomuksiin, jotka liittyvät auton valaistukseen. Valoja on kätevää käyttää oikeaan aikaan, koska virhe voi olla kallista.

Tankkaa valot päällä

Kukaan ei koskaan tankkaa valoja päällä, turvallisuuden ja sakkojen vuoksi: jos agentti näkee sen, seuraamus voi olla jopa 200 euroa. Sitä pidetään vain hieman vähemmän vakavana kuin bensiinin lisäämistä moottorin käydessä (joka myös menettää pisteitä). Liikennesäännöt määräävät saman sakon, jos olet ”kytkenyt päälle radion tai muut sähkömagneettiset säteilylaitteet, kuten matkapuhelimet”.

Liioittele sen kanssa sumuvalot

Sumuvaloja tulee käyttää vain silloin, kun sumu tai sade on niin voimakasta, että et näe muutamaa metriä tuulilasin taakse. Takaosan (tai etuosan) liittämisestä ilman ilmakehän olosuhteita pakottamalla siitä seuraa sakko jopa 200 euroa, lukuun ottamatta muiden kuljettajien häikäisemistä.

Ota rekisterikilven valo esiin

Rekisterikilpi on ajoneuvon tunnus ja sen on oltava kunnossa kunnossa ja luettavissa. Tämä sisältää yön, ja tätä varten rekisterikilven valaistuksen on oltava pakollinen. Sen sulamisesta kannetaan myös rangaistus 200 euroa.

Ei käytä lähivaloja (joissakin tapauksissa)

Sisään käännettävät kiskot, päinvastaiseen suuntaan kuin tavallisesti, ja rakennusalueilla on aina kytkettävä lähivalot päälle. Seuraamus saavuttaa myös 200 euroa.

Tee purskeita

Kaukovalon lievä valaistus on sallittu varoittamaan vaarasta, kuten virheellisestä ohittamisesta. Jatkuvan purskeen tekemistä (syystä riippumatta) pidetään kuitenkin pienenä rikoksena: 80 euroa. Se voi aiheuttaa häikäisyonnettomuuden.

Älä osoita liikkeitä

Jos suuntavaloja ei käytetä riittävän ajoissa varoittaakseen liikkeestä, seurauksena voi olla sakko 80 euroa. Kääntäminen liittämättä niitä voi olla jopa rangaistus 200. Jos ne ovat vaurioituneet, on pakko käyttää käsivartta signaaliksi.

auton valot

Ajaminen sammutettuna

Nyt ajovalot ovat fiksu ja kytkeytyvät automaattisesti päälle milloin tahansa valo -olosuhteet vaatia sitä ja jopa sovittaa valonsäde käyriin eivätkä ole valmiita siihen häikäistä joka tulee edestä. Mutta jos auto ei ole niin moderni, ole varovainen: ajaminen valot sammutettuna heikossa valaistuksessa johtaa rangaistukseen 200 euroa. Esimerkiksi tunnelissa tai auringonlaskun ja auringonnousun välissä tai kovassa sateessa.

Kanna sulaa ajovalaisinta

Vuodesta 2010 lähtien varavalojen kuljettaminen autossa ei ole enää pakollista, mutta palamalla ajovalolla ajaminen on kielletty. Sakko on jälleen kerran 200 euroa. Jos tarvitset täydet vaihdevaihtoehdot, on kolme vaihtoehtoa: vaihda polttimo, pyydä vakuutusapua tai pyydä hinausautoa viemään ajoneuvo korjaamolle.

Pysäytä ajoneuvo ilman valoja

Tieliikennelaki tekee selväksi: ”Mikä tahansa ajoneuvo, joka on joka tilanteessa liikkumaton auringonlaskun ja auringonnousun välillä […] tien päällä tai tiellä, sinun on oltava päällä ja asennettava valot ja tarvittaessa välykset ”. Tämän säännön rikkomista pidetään vakavana rikkomuksena: 200 euroa.

Oliko tästä viestistä apua?