Saltar al contenido

Yksiselitteiset vihjeet petosten välttämiseksi, kun ostat auton Internetistä

10 de agosto de 2021

Internet Se on tuonut lukemattomia etuja elämäämme, mutta sisältää myös joitain sudenkuoppia. Sitä ei voida välttää, ja se on asia, joka ei ehkä ole liian tärkeä pienissä asiaankuuluvissa asioissa, mutta asiat muuttuvat, kun se vaikuttaa johonkin elämässämme tärkeämpään, kuten esim. ostaa auton Internetistä.

Jos haluamme hankkia uuden ajoneuvon, siinä ei ole mitään ongelmaa, tuotemerkkien viralliset sivut ovat tältä osin täysin elinkelpoisia. Asiat voivat kuitenkin olla monimutkaisia ​​käytettäessä sivustoja käytettyjen autojen ostamiseksi, ilmeisesti ei siksi, että yritykset, jotka ylläpitävät näitä verkkosivustoja ja palvelevat kävijöitään, vaan valtavan määrän petollisia mainoksia ja jopa mafioita, jotka teeskentelevät hyödyntävänsä käyttäjiä.

Tähän mennessä kuka muu ja kuka vähiten tietää huomaa erilaisia ​​huijauksia, mutta ei ole koskaan haittaa tietää petollisia käytäntöjä, joita useimmiten käytetään näissä käytettyjen autojen myyntitoimissa.

Yleisimmät petolliset käytännöt ovat kaksi: liian halpoja malleja ja ulkomailla sijaitsevat autot.

Ensimmäinen johtuu klassisesta epäilystä liian kaunis ollakseen totta. Erittäin kysytty tai huippuluokan auto, jolla on yllättäen huomattavasti alhaisempi myyntihinta muihin tarjouksiin. Kun hän ottaa yhteyttä väitettyyn myyjään, hän vahvistaa, että hänellä on useita erittäin kiinnostuneita ostajia ja että meidän on maksettava, vaikka emme näyttäisikään sitä meille henkilökohtaisesti. signaali varana. Kun talletus on tehty, huijari ja rahat katoavat.

Toinen perustuu hieman vähemmän räikeisiin tarjouksiin, mutta myös melko meheviä. Ansa syntyy, kun otat yhteyttä myyjään, joka väittää, että ajoneuvo on vieraassa maassa, joten se olisi välttämätöntä palkata kuljetusyritys siirtoa varten. Jälleen se kysyy ennakkomaksu toimituksen kattamiseksi ja kun teemme tarvittavan summan siirron, se katoaa.

Ei ole täysin idioottivarmaa tapaa välttää näitä huijauksia, mutta jos voimme olla tarkkaavaisia erilaisia ​​signaaleja joka voi varoittaa meitä, että kohtaamme yhden niistä:

– Erittäin alhaiset hinnat.

– Mainos on kirjoitettu selkeästi verkkokääntäjää käyttäen, ja siinä on kirjoitus- ja vastaavuusvirheitä.

– Myyjä kommunikoi vain sähköpostitse.

– Myyjä asuu (tai väittää olevansa) ulkomailla.

– Kuva on selvästi tuotemerkistä, mainos- tai lehdistöluettelosta, ei mainostetusta autosta.

Oliko tästä viestistä apua?