Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Alfa Romeo Stelvion syntymään asti baijerilaiset premium-maastoautot vaelsivat vapaasti. Sen valtuustiedot asettivat sen vaihtoehdoksi näille, mutta siinä oli ongelma: se kärsi samoista vioista kuin Giulia. Tämä on yksi kohtuullinen sisustus ja yksi infotainment-tekniikkaa hieman vanhentunut. Tietysti dynamiikassa sitä oli lähes mahdotonta lyödä lyömällä myyttiset raskaat sarjat, kuten BMW X3 tai «hieno» Audi Q5.

Hienovaraisen uudelleenmuotoilun ansiosta se paransi joitakin ongelmiaan, mutta hän oli silti heidän takanaan. Ja niin se on ollut tähän asti, kun se on palannut merkittävillä parannuksilla suunnitteluun ja tekniikkaan osoittaakseen, että se pystyy ja täyttää segmenttinsä odotukset. Muutos ei ole jyrkkä tai radikaali, mutta riittävä antaa ajankohtaisemman kosketuksen nuoremman veljensä Tonalen tasolle. Itse asiassa hän peri suuren osan ominaisuuksistaan ​​häneltä.

Alfa Romeo Stelvio 2023 esittelee Non-Fungible-Token (NFT) -teknologian tai «Alfa Connect» -palvelut…

Alfa Romeo Stelvio 2023

syöttö, Ensimmäinen asia, joka uudistuneessa Alfa Romeo Stelvossa kiinnittää huomiota, on sen etuosa. Sen uusi Full-LED Adaptive Matrix -optiikka erottuu «Adaptive Front Lighting System» -tekniikalla ja «Glare-Free High Beam Segmented Technology» -tekniikalla, jotka auttavat välttämään häikäisyä säätämällä valonsädettä. Myöskään «Welcome and Goodbye» tai mikä on sama, tervetulo- ja sulkemisvalot, jotka syttyvät, kun autoa avataan tai suljetaan kaukosäätimellä.

Mutta nämä eivät ole ainoita sen optiikan uutuuksia. Jos katsot tarkasti LED-päiväajovalo ensi-iltansa Tonale-tyylinen kolminkertainen U-kuvio ja sisältää dynaamisia indikaattoreita. Italialaisen yrityksen optiikan lisäksi he halusivat antaa «arvostelun» tyypilliseen «Trilobo» -grilliin. Lopuksi, takaoptiikka myös välitetään LED-muotia tummennetuilla sävyillä. Näiden muutosten ansiosta Stelvio näyttää dynaamisemmalta.

Stelvion sisältä avautuu a 12,3 tuuman digitaalinen ohjaamo peritty Tonalelta. Siinä on kolme mahdollista mallia: Evolved, Relax ja Heritage. Viimeinen retrotyyliin käänteiset numerot nopeusmittarin päässä. Mutta parannukset eivät lopu tähän, sillä keskitetty 8,8 tuuman kosketusnäyttö käynnistää Alfa Connect -palvelut, joissa on MyRemote. Sen ansiosta voit ohjata toimintoja, kuten valoja, matkapuhelimellasi.

Viimeisin uutinen on NFT (Non-Fungible-Token) -tekniikka, joka perustuu «blockchain-korttiin». Se on salattu ja ei-muokattava digitaalinen tietue, joka tallentaa ajoneuvon tiedot. Mekaaninen valikoima pysyy samana, vaikkakin rajoitetumpi, koska bensiinissä se sisältää vain 280 hv:n 2.0 Turbo AWD -nelivetomoottorin. Dieselissä on 2,2 litran lohko 160 hv ja propulsio ja 210 hv AWD neliveto.

Erikoissarja «Competizione» on alan huippuversio, ja sen mukana tulee uusi mattapintainen Moon Light grey -sävy…

Alfa Romeo Stelvio 2023

Kuten Giulia, myös Stelvio esittelee uuden erityinen julkaisuversio «Competizione». Lähtökohtana on Veloce-versio ja se on konfiguroitu sarjan huipulle, jossa on ensi-iltansa muun muassa Moon Light mattaharmaa väri. Sen mukana tulee myös punaiset jarrusatulat ja, toisin kuin sedanissa, 21-tuumaiset kevytmetallivanteet. Lisäksi tekniikasta tulee vakiovarusteita Alfa aktiivinen jousitus ja NFT (Non-Fungible Token).

Tämän erikoisversion sisustuksessa on myös erityinen viimeistely. Kojelauta ja istuimet on verhoiltu nahalla, jossa on kontrastiväriset punaiset tikkaukset. Kuten ulkoakin, niskatuissa näkyy Competizione-logo ja lopuksi se sisältää Harman/Kardon-äänijärjestelmän. Jos kuitenkin haluat sellaisen hankkia, ei ole vielä tiedossa, milloin brändi avaa tilauskannan, vaikka tiedämme, että sen tuotanto alkaa vuoden 2023 alussa.

Mitä tulee sen valikoimaan, varustetasot Super, Sprint, Ti ja Veloce jonka tiesimme ennenkin. Herää kysymys, mitä tapahtuu Quadrifoglio Verde -versiolle ja sen virallisille hinnoille. Kun Alfa Romeon aika koittaa, he antavat uusia tietoja, vaikka luulisi, että se on kalliimpaa kuin nyt…

Lähde – Alfa Romeo