Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Stellantisilla on suuria toiveita uudesta Alfa Romeo Tonalesta. Transalpin yrityksen kompakti SUV on lämpömittari, jolla mitataan, miellyttääkö yrityksen muutos asiakkaita. Eikä vain sitä, se on myös kokonaisvaltaisen sähköistysstrategian keihäänkärki. Todiste on uudessa Alfa Romeo Tonale Plug-In -hybridi Q4 jonka he ilmoittivat jokin aika sitten ja joka on juuri debytoinut virallisesti. Tuleeko se luvatulla tavalla?

No, ensinnäkin Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4:n ulkomuoto ei vaihtele liikaa verrattuna sarjan muihin versioihin. Erityinen julkaisuversio EDIZIONE SPECIALE asettuu kuitenkin sarjan huipulle. VELOCE-viimeistely on myös saatavilla, ja Ti-viimeistely lisätään myöhemmin tyylikkääksi ja erottuvaksi versioksi. Tietysti mielenkiintoisin asia on sen ihon alla ja se on sen PHEV-voimansiirto.

Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4:n teho saavuttaa 280 CV:n ja sähköautonomian kaupungissa jopa 80 kilometriä…

Alfa Romeo Tonale Plug-In -hybridi Q4

Hyvänä ladattavana hybridinä Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 yhdistää bensiinilämpömoottorin ja sähköyksikön. ICE-osassa meillä on a lohko 1.3 MultiAir Turbo 180 CV teholla yhdistetty 6-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka lähettää voiman etupäähän. Sähköosa on riippuvainen yksiköstä, joka pystyy toimittamaan virtaa 90 kW huipputeho ja 250 Nm vääntömomentti taka-akseliin.

Tämän yhdistelmän ansiosta se voi tarjota nelivedon Q4. Lisäksi litiumioniakku on 306 volttia ja kapasiteettia 15,5 kWh. Tällä tavalla Alfa Romeo ilmoittaa a yli 80 km sähköautonomia kaupunkiajossa ja enemmän 600 km täydellistä autonomiaa. Niin paljon, että WLTP-hyväksyntäprotokollan mukaan kulutus on 1,14 litraa 100 km:llä ja CO2-päästöt pysyvät 26 grammassa kilometriä kohden.

Mitä tulee etuihin, kiihtyy 0-100 km/h 6,2 sekunnissa. Lisäksi se saavuttaa 135 km/h sähkökäytössä ja 206 km/h hybridissä. Tämän potentiaalin hallitsemiseksi sillä on kuitenkin a Alfa DNA -ajomuotojärjestelmä kolmella vaihtoehdolla: Dynaaminen, luonnollinen ja edistynyt tehokkuus. Jälkimmäinen on kalibroitu maksimaaliseen energiatehokkuuteen täysin sähköisessä ajotilassa.

Myös, E-Save-järjestelmän avulla voit ladata tai ylläpitää akun varaustasoa kun ICE-moottori on käynnissä. Kaiken kaikkiaan muut Tonale Plug-In Hybrid Q4:n ominaisuudet säilyvät verrattuna sen sarjan veljiin. Uutuutena se esittelee neljä toimintoa Alpha Connect palvelu: E-Control, Dynamic Range Mapping, Charging Station Finder ja My eCharge. Nyt odotellaan, että yleisö ottaa sen hyvin vastaan…

Lähde – Alfa Romeo