Saltar al contenido

Autokoulu vankilassa: ajaminen uudelleenkotoutumiseen

11 de agosto de 2021
Autokoulu vankilassa ajaminen uudelleenkotoutumiseen

The pullo koulutus on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tämän hetken painopisteistä vankilapolitiikka. Syyt ovat ilmeiset. Vuonna 2017 Espanjan tuomioistuimet tuomitsivat lähes 82 000 tuomion liikenneturvallisuutta vastaan ​​tehdyistä rikoksista. Tai mikä on sama, joka kolmas tuomio Espanjassa liittyy ajamiseen, syyttäjänviraston tietojen mukaan. Toinen huomioon otettava luku: 77% vangeista ajoi autoa ennen vankilaan saapumista, mutta lähes kolmannes teki sen ilman ajokorttia. Itse asiassa yli 50%: lla vangeista ei ole ajokorttia sen puutteen vuoksi taloudelliset resurssit, vaikeuksia kielen kanssa tai huono koulunkäynti muun muassa.

Kaikki nämä tilastot ovat saaneet Espanjan vankiloista vastuussa olevat ryhtymään toimiin asian suhteen. «Lukuisat tutkimukset osoittavat, että epäsosiaalisen persoonallisuuden omaavien henkilöiden kärsimät onnettomuudet ja liikennerikkomukset ovat erittäin yleisiä, eivätkä kunnioita kunnianhimoisia normeja ja arvoja», myöntää rangaistuslaitosten pääsihteeristö. Tämän käyttäytymisen torjumiseksi tämä sisäministeriöstä riippuvainen elin on viime vuosina edistänyt erilaisia ​​suunnitelmia edistää ja herkistää vankilaväestöä näissä asioissa.

Espanjan perustuslaissa todetaan, että «vankeusrangaistukset ja turvatoimenpiteet suunnataan uudelleenkoulutus ja yhteiskuntaan sopeuttaminen ”. Tämän lähtökohtana on erilaisia ​​toimia, joilla pyritään erilaisiin tavoitteisiin. Toisaalta kouluttaa vankeja, joiden tarkoituksena on ohjata uudelleen loukkaavaa käytöstä ja vakuuttaa heidät sääntöjen noudattamisen tärkeydestä. Toisaalta estää heitä vaurioilta, joita alkoholi ja huumeet voivat aiheuttaa ratin takana. Unohtamatta toista tärkeää asiaa: että vangit, joilla ei ole ajokorttia, hankkivat ajokortin (luokka B) työllistymisen helpottamiseksi.

He ovat vapaaehtoisia opettajia autokoulujen liitosta (CNAE), jotka antavat vangeille teoreettisia ja käytännön tunteja. Tunnit ovat ilmaisia, lukuun ottamatta tenttimaksuja. The teoreettinen koulutus Se koostuu 25 oppitunnista. Tämä hanke käynnistettiin vuonna 2011 ja muutama kuukausi sitten, yhteensä 1518 vankia (heistä 271 naista) He suorittivat tuomion suorittaessaan teoreettisen kokeen.

Pedagogit ovat yhtä mieltä siitä, että erehdys on hieno asia mahdollisuus oppia, jotain, joka on myös kohdattu näille opiskelijoille, joiden läpäisyprosentti on korkeampi kuin keskimäärin: lähes 70% vangeista läpäisi testin. Sitten tulevat käytännön oppitunnit vankilan ulkopuolella, jotka vangit saavat, kun he saavat luvan tai säännöllisesti poistuvat vankilasta. Käytännön kokeen suorittaneista 538 vangista 494 (91,8%) läpäisi.

vankilaan

Ryhmä vankeja teoriakurssin aikana. / VANKIOLLISET LAITOKSET

«Monet heistä ovat ajaneet ilman lupaa, joten työ tietoisuutta ja uudelleenkoulutusta opettajista keskittyy enemmän tähän näkökohtaan ”, myöntää koulutuksen johtaja Roberto Ramos CNAE -säätiö. Tulevien rikosten ja rikkomusten välttäminen on välttämätöntä. Lisäksi ajokortin saaminen «avaa heille uusia työovia», Ramos lisää. Kokemus on erittäin positiivinen sekä opiskelijoille että opettajat, jotka korostavat hyviä tunteita, joita he saavat tunneilla harjoittelijoiden osoittaman oppimishalukkuuden vuoksi. Vaikka tämä aloite ei ole tällä hetkellä voimassa logistisista syistä, ajatuksena on aktivoida se uudelleen keskipitkällä aikavälillä.

On myös toinen erityinen uudelleenkoulutusohjelma tuomittu liikenneturvallisuusrikoksista. Uudelleenkoulutus, tietoisuus ja kuntoutus ovat tämän suunnitelman pilareita. Syyttäjän toimittamien viimeisimpien tietojen mukaan joulukuussa 2017 yhteensä 812 ihmistä jäi tästä syystä vankilaan.

Oliko tästä viestistä apua?