Saltar al contenido

Auton lämmittäminen muutaman minuutin ajan ja kuusi muuta väärää uskomusta

29 de julio de 2021
Auton lammittaminen muutaman minuutin ajan ja kuusi muuta vaaraa uskomusta

On vielä niitä, jotka epäilevät turvavyön tehokkuutta tai ainakin kyseenalaistavat sen tietyissä olosuhteissa: tämä elementti ei ole välttämätön, sanovat jotkut kuljettajat, lyhyillä matkoilla, kun ajetaan pienillä nopeuksilla, kun matkustaa ympäri kaupunkia tai jos matkustat esimerkiksi takapenkillä.

Itse asiassa viimeisimpien liikenteen pääosaston käytettävissä olevien yhdistettyjen tietojen mukaan 23% henkilöistä tai pakettiautoista vuonna 2018 matkustaneista kuolleista ei käyttänyt turvavyötä. Jos he olisivat käyttäneet sitä, ainakin puolet kuolleista (92) olisi selvinnyt.

Vyö vähentää kuoleman mahdollisuutta 50% – Jopa 75% vakavien vammojen sattuessa – liikenneonnettomuuden sattuessa. Maailman terveysjärjestö itse katsoo, että se on tärkein laite passiivisessa liikenneturvallisuudessa, koska se estää kehon heittämisen, jos se joutuu iskuun.

Tämä pätee myös takaistuimilla istuviin matkustajiin. Ilman turvavyötä ja törmäyksessä nopeudella 80 km / h, takamatkustajat projisoidaan etuistuimia vasten yhtä suurella voimalla osuma 1200 kilon palloon, jotka voivat aiheuttaa hengenvaarallisia tai vakavia vammoja kuljettajalle ja etumatkustajalle.

Lämmitä moottori ennen ajoa

Yksi vääristä käsityksistä, joita joillakin kuljettajilla on edelleen, on tarve lämmitä moottori ennen käynnistystä. Nykytekniikalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä käytettiin muutama vuosi sitten, kun sitä suositeltiin – kylminä aikoina – käynnistä ajoneuvo ja jätä se muutama minuutti tyhjäkäynnillä ennen kuin aloitat reitin. Nykyiset potkurit ovat valmiita toimimaan melkein heti, joten auton käynnistäminen ja odottaminen ennen ajoa palvelee vain kuluttaa polttoainetta. Joka tapauksessa ensimmäisten minuuttien aikana sinun on liikutettava autoa varovasti, jotta moottori lämpenee vähitellen.

Edellä mainitusta huolimatta, keskellä talvea, varsinkin jos ajoneuvo viettää yön kadulla, kannattaa käynnistää se ja odota noin 30 sekuntia (ei enempää) tyhjäkäynnillä. Tämä aika riittää öljyn lämpenemiseen hieman (se sakeutuu kylmässä) ja on voidellut moottorin herkimmät osat. Sitten sinun on ajettava varovasti, 2000–2500 kierrosta minuutissa, kunnes näet, että veden ja öljyn lämpötila saavuttaa ihanteellisen pisteen (90 astetta), vaikka jälkimmäinen kestää noin kaksi kertaa kauemmin.

Pyöräilijät ovat etusijalla risteyksissä

Väite kuulostaa ajokokeen huijauskysymykseltä, ja se on juuri sitä. Kun ylität a suojatie, polkupyörä ei ole koskaan etusijalla. Paitsi hyvin erityistapauksissa. Yleisissä liikennesäännöissä vahvistetaan selvästi, että pyörä on ajoneuvo, mikä tarkoittaa, että pyöräilijän on noudatettava näitä sääntöjä ja kunnioitettava opasteita ikään kuin se olisi auto. Jos pyöräilijä haluaa ylittää seepra, hänen on noustava polkupyörältä ja ylitettävä se jalka. Ja sama tapahtuu jalkakäytävillä, joilla pyöräily on kielletty. Tietenkin jotkin vaiheet sallivat pyöräilijöiden ylittää polkemisen, ja ne osoittavat sen vastaavalla merkillä.

Oikealta ohittaminen on sallittua

Se ei ole vain kielletty, vaan sitä pidetään a Vakava rikos ja siitä määrätään 200 euron sakko. Lisäksi ohittaminen oikealla kaistalla on yksi vaarallisimmista liikkeistä, koska ohitettua kuljettajaa ei koskaan odoteta. Poikkeuksia on vain kolme, kuten Yleisten liikennesääntöjen 82 artikla:

Ohitus tulee olemaan oikealla […] kun ohitettavan ajoneuvon kuljettaja on ilmoittaa selkeästi tarkoituksesi muuttaa suuntaa vasemmalle tai pysähtyä sillä puolella.

Se voidaan ohittaa myös oikealta (teillä, joissa on liikennettä molempiin suuntiin) raitiovaunuille, jotka kulkevat keskustan läpi.

Kylien sisällä, teillä, joilla on vähintään kaksi kaistaa, jotka on varattu liikenteelle samalla ajosuuntaan.

Jätä muistiinpano, jossa on yhteystiedot

Tämä tilanne on tyypillinen pysäköintialueilla tai sisätiloissa pysäköintialueet kadulla, kun koriin voi tulla kolhuja tai hankausta. Voimme ajatella, että jos toisen auton omistajaa ei löydy onnettomuushetkellä, riittää, että jätämme muistiinpanon henkilötietoihimme. Hyvin väärä idea, koska Nämä huomautukset voivat kadota tai kadota, jos joku päättää poistaa paperin. Siksi hänen tehtävänsä on odottaa vaurioituneen ajoneuvon omistajan ilmestymistä korjaamaan ystävällisen onnettomuusraportin tai Varoita poliisia, niin, että otat tapahtuman huomioon ja otat yhteyttä asianosaiseen, joka ei ole paikalla silloin.

Seisontajarrun käyttö, jos jarrut eivät toimi

Mitä tehdä, jos jostain syystä jarrupoljin epäonnistuu eikä ajoneuvoa voida pysäyttää? Ensinnäkin, pysy rauhallisena ja toiseksi yritä jarruttaa ajoneuvoa. Seisontajarrun vetäminen voi olla ratkaisu, mutta se vaatii taitoa ja tietoa ratin takana, koska tämä toiminto tukki takapyörät, seurauksena auton hallinnan menetys ja enemmän kuin todennäköinen pyöriminen. Siksi sitä ei yleensä suositella. Vaihteen käyttäminen ja vapauttaminen vivulla, jotta saavutetaan tietty pito, mutta vältetään pyörien tukkeutuminen, olisi ihanteellinen tapa käsitellä tilannetta. Samanaikaisesti on suositeltavaa kytkeä pienin mahdollinen vaihde ja hyödyntää moottorijarrua ajoneuvon pysäyttämiseksi.

Lapsi ei voi ajaa etuistuimella

Se on myös väärä. Voi tapahtua että ajoneuvo on kaksipaikkainen äläkä luota takaistuimiin. Tai että muut lapset miehittävät noita paikkoja ja ainoa käytettävissä oleva tila on matkustajan istuin. Tässä tapauksessa riittää turvatyynyn kytkeminen pois päältä ja vauvan kuljettamiseen hyväksytyn lasten turvajärjestelmän asentaminen oikeaan paikkaan autossa. Sama koskee vanhempaa lasta, joka vaatii edelleen turvajärjestelmää.

Oliko tästä viestistä apua?