BMW toi muutama päivä sitten markkinoille uuden sähköauton BMW iX. Se on iso ja laadukas SUV. Nyt, muutama minuutti sitten, baijerilainen yritys on julkaissut tämän mallin suorituskykyisimmän version, joka saa nimen BMW iX M60.

Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta on, että tämä versio yhdistää kolme BMW-konseptia, joita ei ole koskaan sekoitettu ennen, kuten BMW i -tekniikkaa (sähkö), BMW M -sarjan ja BMW X -koriosion (SUV) urheilullisuus. Sen saapuminen markkinoille on suunniteltu kesäkuulle 2022. Katsotaanpa mitä tämä uusi iX M60 tarjoaa.

BMW iX M60:n suorituskyky ja suorituskyky

BMW iX M60

Tietyistä teknisistä yksityiskohdista alkaen BMW iX M60 on urheilullinen sähköinen SUV, joka käyttää a 111,5 kWh akku, sama kuin xDrive50-versio. Tässä tapauksessa hyväksytty autonomia on 566 kilometriä WLTP-syklin mukaan.

Siinä on kaksi sähkömoottoria, yksi kummallakin akselilla, joten kyseessä on nelivetoinen auto. Ajoneuvon yhdistetty teho on 619 hv, vaikka tämä teho on käytettävissä enintään 10 sekuntia peräkkäin. Kaikissa muissa olosuhteissa suurin teho on 540 CV.

Toisaalta moottorin vääntömomentti on valtava, vähintään 1 100 Nm, kun toiminto aktivoidaan Lähdön valvonta. Ja koska puhumme kiihtyvyydestä pysähdyksestä, BMW iX M60 pystyy peittämään 0-100 kohdassa 3.8 sekuntia. Eli voit «välipalaa» monilla korkean suorituskyvyn urheiluautoilla kiihdytyksen aikana. Sen suurin nopeus on rajoitettu 250 km/h.

Se voidaan ladata 11 kW:n vaihtovirralla ja 200 kW:n tasavirralla.

Ja erilainen kokoonpano

BMW iX M60 takana

Koska kyseessä on erittäin suorituskykyinen versio, saksalainen yritys on tehnyt joitain säätöjä alustaan ​​ja jarruihin. Voimme esimerkiksi mainita a M sport ilmajousitus (kiinteämpi), mutta myös mukautuva vaimentimien jäykkyyden vaihtelulla.

Tähän on lisättävä Aktiivinen integraalinen suunta, joka tarjoaa autolle suurta ketteryyttä kaupungissa ja tiukoissa mutkissa sekä lisää vakautta suuressa nopeudessa. Hänen puolestaan myös jarruja on parannettu ja vakiona 21 tuuman renkailla. Kaikki tämä antaa tälle peräti 2,6 tonnin autolle suurimman ketteryyden ja ajotuntuman.

Erottuvat yksityiskohdat ja upeat varusteet

BMW iX M60 sisusta

Mutta tietysti BMW ei voinut lakata antamasta a erottuva kosketus radikaalimpaan versioonsa ja ensimmäiseen sähköiseen SUV-maasturiin, jossa on M-leima. Siten löydämme muun muassa siniset jarrusatulat, uusia viimeistelyjä ja erityisiä tunnuksia, M-logoja ja antrasiittikaton.

Jos puhumme vakiovarusteet, mukana BMW laservalo, mukavuus, BMW Live Cockpit Professional, Bowers & Wilkins -äänijärjestelmä, aktiivisesti tuuletetut etuistuimet ja Thermal Comfort -paketti.

Meillä on jo hinta! Kuinka paljon BMW iX M60 maksaa?

Vaikka lehdistöosasto ei ole sitä erikseen ilmoittanut, jos menemme BMW Espanjan konfiguraattoriin, näemme, että tämä variantti on jo näkyvissä. Emme voi määrittää sitä, mutta aloitushinta ilmoitetaan, mikä on 131 700 euroa. Kuten alussa totesimme, markkinoilletulo on suunniteltu Kesäkuu 2022.

Lähde – BMW