Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

SUV-mallissa ei ole jarrua, siitä ei ole epäilystäkään, mutta on yrityksiä, jotka eivät epäröi lisätä öljyä tuleen. Varsinkin jos kyseessä ovat korkeimmat segmentit (kooltaan), sellaiset, joiden olemassaoloa on vaikeaa tai lähes mahdotonta perustella esimerkiksi painon tai kulutuksen perusteella. Mutta tässä me puhumme yhdestä uutuudesta, josta ne, joilla on rahaa täynnä oleva salkku, pitävät eniten. Tämä on uusi BMW MX

Olemme jo puhuneet BMW XM:stä viime kuukausina. Se debytoi käsitteellisessä muodossa marraskuussa 2021 ja kertoi, miltä tuleva Bayerischen lippulaiva näyttäisi. Kyllä, koska Series 7 ja X7 (jotka ovat kooltaan häntä suurempia) eivät vaikuttaneet tarpeeksi merkiltä. Pian sen jälkeen, kun he julkaisivat merkkijonon vakoojakuvia, joissa hän näytti «naamioituneelta» ja nyt on aika tietää osa sen teknisistä tiedoista, mutta ei kaikkia.

Uuden BMW XM:n estetiikka on uskollinen konseptille, vaikka se on vähemmän radikaali…

BMW XM 41

Kuten virallisista kuvista näkyy, BMW XM:n estetiikka on voimakasta ja aggressiivista. Jos tarkastelemme sitä ja vertaamme sitä muutama viikko sitten julkaisemiimme renderöityihin, voimme sanoa, että Kolesa ei tehnyt juurikaan väärin. Mutta silti sen fysiognomia erottuu muista elementeistä, kuten Mukautuva Full LED -optiikka jaettu kahteen tasoon tai M-säleikkö isoilla munuaisilla. Etuhupun pystysuoran, korkeuden ja litteän muodon lisäksi.

Vuonna sivukuva ne «naamioivat» paremmin tasaiset ja yksinkertaiset pinnat, joissa muut näkyvät enemmän. Pyöräkaaren takana oleva latausportin liitäntä on silmiinpistävä. Hänen päällänsä menee logo «XM» eikä vain sitä, version mukaan a koristelu, joka voidaan kromata, joka auttaa vähentämään visuaalista painoa kokonaisuudesta. Kuitenkin lasilevyn suhde ja 23-tuumaiset kevytmetallivanteet korostavat sen aggressiivista ja «raskasta» linjaa.

Takana näemme kuitenkin päinvastaisen. Suuresta koosta huolimatta suunnittelijoiden työ onnistuu paremmin. Meillä on yksi reilun kokoinen ikkuna joka sijoittaa yläkulmiin bmw-logo. Alla optiikka näyttää erittäin tyylikkäältä ja auttaa korostamaan vyötärön linjaa ja lateraalisia olkapäitä. Lopuksi meillä on tehokas puskuri, jossa on neljä kaksoispakoputkea (kaksi tai kaksi) ja hyvin merkitty diffuusori.

Tilava sisustus, erinomainen laatu ja erittäin tekninen…

BMW XM 53

Jos uuden BMW XM:n ulkoinen estetiikka on voimakasta ja aggressiivista, se on sitoutunut ylellisyyteen. Sen suunnittelijat ovat valinneet jokaisen kappaleen sisustamiseen ja pukeutumiseen korkealaatuisia materiaaleja, kuten nahkaa tai Alcantaraa. Itse asiassa katto on verhoiltu tällä materiaalilla ja lisäksi se on koristeltu LED-ympäristövalaistuksella puhtaimmalla Rolls Royce -tyylillä. He eivät myöskään puutu matta hiilikuituverhoilu useilla vaihtoehdoilla.

Vaikka XM:llä on kuitenkin suuri siipien kärkiväli, sen hytissä on tilaa vain viidelle matkustajalle. Brändissä tätä tilaa kutsutaan M Loungeksi ja se on havaittavissa mukavuuselementtien määrästä ja lukumäärästä. M-monitoimiistuimet, polvisuojat ja erityinen M-nahkainen ohjauspyörä erottuvat vakiona. Mukana on myös nelialueinen automaattinen ilmastointi tai Harman-äänijärjestelmä.

Teknisesti siinä on vakiona M-spesifinen grafiikka, joka sisältää suuntavilkut BMW Curved Display ja BMW Head-Up -näyttö. Kojetaulun näytöt ovat 12,3 tuumaa ja BMW Operating System 8:n kautta ohjattavan infotainment-järjestelmän 14,9 tuumaa. Kaikki sisältyy BMW Live Cockpit Professional -järjestelmään, joka sisältää vempaimia, kuten BMW Mapsin tai valinnaisen BMW Digital Key Plus -sovelluksen.

XM on ladattava hybridi, jonka teho on 653 hv ja vääntö 800 Nm… mutta tulevaisuudessa se on vieläkin tehokkaampi…

BMW XM 52

Jos olet lukenut tähän asti, ymmärrät sen kaikki BMW XM:ssä on huippuluokkaa. Ja sen pistokehybridivoimansiirto ei olisi ollut pienempi, koska se on ensimmäinen sähköistetty M-malli. Muovaa se yhdistämällä a lohko 4.4 V8 M TwinPower Turbo 490 hv 197 hv sähköjunalla integroitu kahdeksanvaihteiseen M Steptronic -automaattivaihteistoon. Yhdessä sen suorituskyky saavuttaa 653 hv ja 800 Nm vääntömomentin.

Sähköosassa käytetään litiumioniakkua, jonka kapasiteetti on 25,7 kWh joka menee maahan. Sen avulla saavutat sähkökäytössä noin 48 kilometrin kantaman ja latautuu noin 3,3 tunnissa. Tehtävässä vaihtovirtaa voidaan käyttää 7,4 kW laturin kanssa. Kaikkea tätä potentiaalia hallitaan a M xDrive -nelivetojärjestelmä M sport -tasauspyörästöllä taka-akselissa

Sen ansiosta XM kiihtyy 0-100 km/h 4,2 sekunnissa (Launch Control -toiminnolla) ja saavuttaa 250 km/h huippunopeuden. Se voi saavuttaa 270 km/h, jos valitset valinnaisen M-kuljettajan paketin. On myös 3 ajotilaa: Hybrid, Electric ja eControl varaamaan akkuvirtaa. Ja on muutakin, sillä kolmen vetotilan välillä 4WD Sport lähettää enemmän vääntöä taka-akselille tuodakseen sen lähemmäs BMW M:n dynamiikkaa.

Lopuksi BMW on ilmoittanut, että tehokkaampi mekaaninen versio saapuu. Kyse on rajoitetuista BMW XM etiketti punainen kanssa Teho 745 hv ja 997 Nm. Sen tuotanto alkaa kesällä 2023 ja se käyttää omia elementtejään, kuten maalia, renkaita tai verhoilua.

Milloin uusi BMW XM tulee markkinoille…?

BMW XM 16

Jos pidit uudesta ja ylellisestä BMW XM:stä ja haluat sellaisen, tee säästöpossu. Ei siksi, että tietäisimme niiden hinnat, vaan siksi tulee markkinoille vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Emme myöskään tiedä, kuinka sen myynti tapahtuu Espanjassa tai kuinka sen viimeistelytarjonta rakentuu. Ottaen kuitenkin huomioon sen tason, jonka se olettaa, lyömme vetoa, että se ei putoa alle 150 tuhannen euron ja että valinnanvaraa tulee olemaan paljon, paljon…

Onnea…

Lähde – BMW