Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Autoteollisuus on yksi dynaamisimmista teollisuudenaloista. Sen tällä vuosisadalla kokema kehitys on vienyt sen nykyiseen paikkaan: vedonlyöntiin sähköajoneuvoista. Päätavoitteena on vähentää prosessiensa vaikutuksia tarjota ympäristöystävällisempiä tuotteita ja palveluita. Ja yksi suurten rakentajien suurista vetoista on tutkia uusien materiaalien kehittämistä…

Suuret otsikot vievät pois ratkaisut, kuten synteettiset polttoaineetmutta elämää on takana. Ja todisteena on, että merkkien suunnitteluosastot työskentelevät jo kierrätysmateriaalien käyttämiseksi autojensa sisustuksessa. Fiatin kaltaiset merkit ovat jo käytössä kierrätysmuoviverhoilu ja muut, kuten BMW ja Mini, ottavat askeleen pian. Niin paljon, että vuodesta 2023 lähtien sen hytissä käytetään uusia materiaaleja.

BMW ja Mini luovat innovatiivisia materiaaleja, joiden ominaisuudet ovat hyvin samanlaisia ​​kuin nahka…

BMW ja Mini vegaaniset sisätilat 1

Saatat ihmetellä, eikö BMW jo käyttänyt kierrätysmateriaaleja malleissaan? No kyllä, mutta ei. Eli asiakkaat, jotka eivät eettisistä tai ympäristöllisistä syistä halunneet nahkaa, saattoivat valita loputtomista kankaista. Heillä ei kuitenkaan ollut a todellinen nahan korvike kestävistä ja kierrätetyistä materiaaleista. Tämä muuttuu, kun Bayerische tekee yhteistyötä brittiläisen tytäryhtiönsä kanssa luodakseen innovatiivisia materiaaleja, joilla on nahkaa muistuttavia ominaisuuksia.

Tällä suunnitelmalla täysin vegaaniset sisätilat he tulevat olemaan saatavana BMW- ja Mini-malleihin ensimmäistä kertaa vuodesta 2023. Tällä tavalla BMW Group vastaa vegaanisten ja nahkattomien sisätilojen kysyntään erityisesti sellaisilla markkinoilla kuin Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Euroopassa. Kuten jatkossa julkaistavassa virallisessa lehdistötiedotteessa todetaan, tämäntyyppisten sisustusten kysyntä tulee kasvamaan erityisesti valmistukseen ja kierrätykseen kohdistuvien vaikutusten vähentämiseksi.

Saatat kysyä itseltäsi seuraavan kysymyksen: Miksi BMW ei ole aiemmin tarjonnut korvaavia materiaaleja vegaanista tai kierrätetystä nahasta? Kuten he selittävät, se johtuu nyt on ensimmäinen kerta, kun he voivat tarjota sopivimman korvikkeen kuljettajan ja ajoneuvon välisen rajapinnan tyydyttämiseksi. Tämän tosiasian selittämiseksi he käyttävät esimerkkinä malliensa ohjauspyörää, joka on yksi ajoneuvon osista, joka kuluu eniten päivittäisessä käytössä.

BMW Groupin korikehityksen päällikön, ulkoverhoilun ja sisustuksen johtajan Uwe Köhlerin mukaan

«Laadukkaasta vegaanisesta pintamateriaalista valmistetulla ohjauspyörällä toteutamme toiveita asiakkaillemme, jotka eivät halua tinkiä ulkonäön, tuntuman ja toimivuuden suhteen. Innovatiivinen materiaali kestää hankausta, hikoilua ja kosteutta, ja siinä on kaikki nahan toivotut ominaisuudet.»

Lopputulos: CO2-päästöjen vähentäminen jopa 85 % koko arvoketjussa verrattuna nykyiseen perinteiseen nahkaan. Meidän on nähtävä tulos, joka on aivan nurkan takana ja jota varmasti tutkitaan tarkasti…

Lähde – BMW