Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Caterhamissa on meneillään kunnostusprosessi, joka ei vaikuta vain sen sisäiseen rakenteeseen. Näinä päivinä sen yhden myyttisimmistä malleistaan, joka on harrastajien ja röyhkeiden tunnustama, on uudistumassa. Se on noin Caterham Seven 340 uudessa versiossa, joka korvaa 275:n. Ja vaikka ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että se ei muutu tai muuttuu hyvin vähän, on merkittäviä uutisia. Tärkein vaikuttaa Voimansiirtokoska se tarjoaa nyt enemmän tehoa ja lyöntiä.

Joka tapauksessa, että Seven 340 laskeutuu markkinoille ei lamaanna entisen englantilaisen yrityksen suunnitelmia. Muutama päivä sitten saimme tietää, että he työskentelevät jo salkkunsa sähköistämiseksi. He antoivat meille myös yllätyksen, koska hänen ensimmäinen sataprosenttisesti sähköinen mallinsa ei olisi helpotus Seitsemän, mutta kaksipaikkainen coupe ja neoretro design. Aiomme kuitenkin kertoa teille, mitkä ovat salaisuudet, joita tämä uudistettu Seitsemän sisältää…

Uuden Caterham Seven 340:n valikoima on jaettu kahteen osaan: S-Pack ja R-Pack…

Caterham Seven 340

Ensinnäkin, Caterham Seven 340 hylkää Ford-alkuperän 133 hv:n 1,6 Sigma -moottorin. Nyt vetoa moottorista, jolla on sama alkuperä, 2.0 Atmospheric Duratec tetrasylinterimäinen kanssa 170 hevosvoimaa 7.250 rpm. Suurin vääntömomentti toimitetaan 6 500 rpm:ssä ja se on 174 Nm. Toistaiseksi emme tiedä sen etuja, mutta askel 0-100 kilometriä tunnissa pitäisi tehdä se noin 5 sekuntia jotta se vastaa seitsemän 275:n tietoja.

Caterham Seven 340:n toinen uutuus tulee kahden persoonallisuuden käsistä, jotka vaikuttavat alustan kokoonpanoon ja tyyppiin. Ensimmäinen S-Pack on suunniteltu liikkumaan liikenteelle avoimilla teillä. Tätä tarkoitusta varten siinä on erityinen jousitus ja 14 tuuman kevytmetallivanteet. Se ei myöskään unohda sisällyttää koko tuulilasi, konepelti ja sivulasit sekä mustat nahkaverhoilut istuimet.

Toisella sijalla R-Pack keskittyy piiriajoon ja sitä varten sillä on omat ominaisuutensa. Uutuuksista on korostettava mm rajoitettu luisto takatasauspyörästö, urheilujousitus tai 15 tuuman Orcus kevytmetallivanteet. Mukana on myös elementtejä, kuten komposiittituulilasit, hiilikuidusta valmistettu kojelauta tai urheiluistuimet nelipistevaljailla.

Kaiken kanssa, jos haluat sellaisen mieleiseksesisinä voit luottaa Signature Range -ohjelmaan. Sen virallinen hinta Euroopan markkinoille alkaa 45 700 ja 47 200 eurosta, joten se säilyttää yksinoikeustasonsa. Todellakin, kuvittele itsesi huippunopeudella 209 kilometriä tunnissa hiukset alaspäin… Nuo tunteet ovat korvaamattomia… Vai etkö usko…?

Lähde – Caterham