Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

kuten laulu sanoo «Nostalgia on kova ja riippuvuutta aiheuttava huume, joka sotkee ​​sinut pikkuhiljaa…» No, niin näyttää tapahtuvan autoteollisuudessa. Todiste on se, kuinka monen valmistajan on ollut pakko vetää vanhaa loistoa voittamaan huonon hetken. Fiat teki sen vuonna 2007 jo myyttisen 500:n paluun myötä, mutta se ei ollut ensimmäinen, koska BMW Group teki saman aiemmin Minin kanssa. Ja kuten näet, he eivät ole ainoita…

Sen tosiasian, että monet tuotemerkit ovat sitoutuneet tuomaan vanhoja loistoja «kuolleista», ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa suurta menestystä. Lisäksi mukana on valmistajia, jotka suuremmalla tai pienemmällä menestyksellä osaavat yhdistää perinteen uusimpiin trendeihin. The Citroën Berlingo 2CV Fourgonnette on esimerkki siitä, että brändien välinen yhteistyö on hieno idea. Eikö suunnittelusi soita kelloa? No sinun pitäisi, koska syntynyt kunnioittamaan alkuperäistä 2CV pakettiautoa.

Citroën Berlingo 2CV Fourgonnette syntyi italialaisen korinvalmistajan Caselanin suunnitteleman sarjan ansiosta…

Kuten olemme sanoneet, Berlingo 2CV Fourgonnette syntyy yhteistyö ranskalaisen yrityksen ja italialaisen korinvalmistajan Caselanin välillä. Tämän suunnittelun luomisesta on vastannut suunnittelija David Obendorfer, ja tätä varten hän on juonut ja inspiroitunut alkuperäisen 2CV-pakettiauton linjoista. Siten, hiilikuitu runkosarja jälkiä korkeasti elementtejä, kuten aaltopahvipaneelit sivuilla tai etuhupun taitettuun muotoon.

Caselani-suunnittelijan David Obendorferin sanoin…

«Suunnitteluspesifikaatiot eivät olleet pelkästään muotojen kopioimista vanhasta pakettiautosta suppeimmassa merkityksessä. Sen sijaan he menivät ajassa taaksepäin ja toivat ainutlaatuisen viehätyksensä 2000-luvun ajoneuvoon. Kaukaisena jälkeläisenä Berlingo on suunniteltu kokonaan kunnianosoituksena 1950-luvun Citroën 2CV:lle. Se oli jännittävä haaste, koska alkuperäisessä kuorma-autossa oli täysin erilaiset mittasuhteet. Siinä oli hyvin lyhyt etuylitys, mukava pitkä konepelti ja visuaalisesti erillinen tavaratila., ominaisuudet ovat hyvin erilaisia ​​kuin Berlingossa. Keskityin siis enemmän alkuperäisen ajoneuvon yleisilmeeseen sen sijaan, että olisin pakottanut yksittäisiä suunnitteluelementtejä näyttämään 2CV Fourgonnettelta.»

Jos vähän muistelet, muistat, että Caselani ei ole ensimmäinen kerta, kun hän on suorittanut vastaavan työn ranskalaiselle talolle. Vuonna 2017 loin jo Type H:n jumpperiin todella hyvällä tuloksella. Ja mikä parasta, tämä vartalosarja voidaan mukauttaa kaikkiin nykyisen Berlingon versioihin. Toisin sanoen sekä matkustaja- että rahtiversiot sekä lämpö- ja sähköversiot voivat nauttia tästä uudesta ilmeestä.

Jos kuitenkin haluat sellaisen ja uskallat lähteä kadulle niin silmiinpistävän auton kanssa, voit tehdä tilauksen heti. Varauskirja aukeaa 1.10 ja tuotanto alkaa tammikuussa 2023, vaikka toistaiseksi ei tiedetä, mikä sen hinta on. Jos haluat lisätietoja täältä, sinulla on kehonrakentajan verkkosivusto (Klikkaa tästä).

Lähde – Citroen