Saltar al contenido

eCall: mikä tämä hätäjärjestelmä on ja mihin sitä käytetään?

29 de julio de 2021
eCall mika tama hatajarjestelma on ja mihin sita kaytetaan

ECall -hätäpuhelujärjestelmä soittaa automaattisesti ilmaiseen hätänumeroon 112 vakavan liikenneonnettomuuden sattuessa. Se on pakollinen Euroopan unionissa kaikille uusille malleille, jotka on hyväksytty 31. maaliskuuta 2018 alkaen.

Euroopan unioni hyväksyi hätäjärjestelmän pakollisen käytön eCall sen käyttöönotto kaikissa uusissa hyväksytyissä autoissa 31.3.2018 alkaen.

Tämä ei tarkoita, että kaikissa tämän päivämäärän jälkeen myydyissä autoissa olisi tämä järjestelmä pakollinen, vaan kaikissa uusissa malleissa hyväksynnän päivämäärä Tämän päivämäärän jälkeen sinun on sisällytettävä se vakiona.

Puhelun vastaanottava operaattori saa asiaankuuluvat tiedot onnettomuuspaikasta ja ajoneuvosta

Tämä järjestelmä oli jo yleinen malleissa palkkio ennen pakollista täytäntöönpanopäivää, mutta siihen oli harvoin mahdollista päästä yleisemmillä ja vaatimattomilla ajoneuvoilla.

Mutta mikä on e -järjestelmäPuhelu? Kyse on a automaattinen hätäpuhelujärjestelmä ilmainen ja kattava kaikkialla Euroopassa. Mainittu järjestelmä aktivoituu yksinomaan silloin, kun on tapahtunut jonkinlainen onnettomuus, eli kun turvatyynyt aktivoidaan.

Kuinka se toimii eCall

Kuten olemme ennakoineet, puhelu tapahtuu, kun auton turvatyynyt aktivoidaan, vaikka järjestelmä mahdollistaa myös kuljettajan tai muun ajoneuvossa olevan henkilön aktivoida puhelun manuaalisesti painamalla SOS -painike joka sisältää ajoneuvon.

Puhelu muodostaa ensisijaisen puheviestinnän hätätilanteet 112, joten se on etusijalla. Puhelun vastaanottava operaattori vastaanottaa asiaankuuluvia tietoja, kuten tarkan paikan, jossa onnettomuus on tapahtunut, ajoneuvotyyppi, joka luo puhelun ja sen tiedot (rekisterikilpi, malli ja polttoainetyyppi) varoittaakseen ensiapupalvelusta on onnettomuuspaikalla.

DGT selittää, miten eCall -järjestelmä toimii.

Se on järjestelmä, joka sen kanssa pakollinen täytäntöönpanokohteeseen, tavoitteena on pelastaa jopa 2500 ihmishenkeä vuodessa, kun se on läsnä koko laivastossa, ja myös vähentää vammojen vakavuutta nopeamman ja tehokkaamman hätäpalvelun ansiosta.

Samanaikaisesti liikenteen hallinta He käyttävät näitä tietoja toimimaan kyseisellä tiellä valaistujen paneelien ja muiden toimenpiteiden avulla, jotka vähentävät muiden onnettomuuksien riskiä, ​​ruuhkia, polttoaineen kulutusta ja onnettomuudesta peräisin olevien saastuttavien kaasujen päästöjä.

Toimiakseen järjestelmä eCall käyttää a SIM-kortti, ajoneuvoon asennetut anturit ja satelliittiseurantajärjestelmä.

Palvelut eCall kolmansien osapuolten tarjoamia

Nykyisten Euroopan unionin säännösten mukaan käyttäjät voivat myös käyttää järjestelmiä eCall kolmansien tarjoamien palvelujenSPT), numeroon 112 perustuvan vakiojärjestelmän lisäksi.

Näitä lisäpalveluja voivat olla esimerkiksi tiepalvelut. Kolmannen osapuolen tarjoamat lisäpalvelut voidaan maksaa, Toisin eCall perustuu numeroon 112, joka on ilmainen.

Kyllä, koko järjestelmä eCall SPT: n on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  • Noudata Euroopan unionin hyväksymiä teknisiä standardeja.
  • Varmista, että numeroon 112 perustuva eCall -järjestelmä aktivoituu automaattisesti, jos SPT -palvelu ei toimi.
  • Antaa ajoneuvon omistajan valita 112-pohjaisen järjestelmän tai SPT-palvelun välillä.
  • Estä tietojen vaihto eCall-järjestelmän kanssa numeroon 112 perustuen.

Käyttäjien, jotka saavat lisäpalveluja eCall SPT -järjestelmän kautta, on annettava omansa nimenomainen suostumus sallia henkilötietojesi jäljitettävyys, seuranta ja käsittely tässä yhteydessä.

  • Mitä tapahtuu eCall -järjestelmän saamille ajoneuvo- ja matkustajatiedoille?

Eurooppalaiset määräykset velvoittavat tiedot poistamaan automaattisesti, jotta vältetään ulkopuolisten varkaudet.

  • Onko eCall pakollinen kaikentyyppisille ajoneuvoille?

Tällä hetkellä vain 1. huhtikuuta alkaen hyväksytyissä henkilö- ja pakettiautoissa on oltava eCall -järjestelmä vakiona.

  • Voinko asentaa eCall -järjestelmän, jos autoni ei sisällä sitä vakiona?

Jälkimarkkinoilla on valmistajia, jotka tarjoavat eCall -laitteen asennettavaksi hyväksyttyyn ajoneuvoon ennen määräaikaa.

Oliko tästä viestistä apua?