Saltar al contenido

EQ Boost: mitä se on, miten se toimii ja mitkä ovat sen edut

30 de julio de 2021
EQ Boost mita se on miten se toimii ja mitka

Mercedeksen luoma EQ Boost -järjestelmä on pehmeä hybridisaatiomekanismi, jonka avulla polttoaineen kulutusta ja päästöjä voidaan vähentää verrattuna perinteiseen polttomoottorilla varustettuun ajoneuvoon. Kerromme kuinka se toimii.

Suurin osa markkinoilla olevista merkeistä on selvä, että tulevaisuus on sähköautossa, koska tämän konseptin soveltuvuudesta riippumatta valtion lait, jotka on pantu täytäntöön pääasiassa Euroopassa ja Yhdysvalloissa, velvoittavat sen.

Mutta polku sähköajoneuvoon ei ole suoraviivainen tai suoraviivainen. Teknologia on haaste sekä valmistajille että energiantoimittajille latauspisteiden kautta. Tästä syystä välireittejä tarvitaan lämpö- tai polttomoottorin suorituskyvyn parantamiseksi.

Sähkömoottori auttaa polttomoottoria kiihdytyksessä

Nämä polut on tiivistetty hybriditekniikassa ja sen eri muunnelmissa. Yksi heistä on EQ Boost, jonka Mercedes loi hybridiautojen valikoimaansa ja joka liittyy suoraan tähtibrändin taajuuskorjainvalikoimaan, tämä on 100% sähköinen.

Mikä on EQ Boost -järjestelmä

Kuten olemme edistyneet tämän artikkelin alussa, EQ Boost -tekniikka on järjestelmä kevyt hybridisaatio Siinä on oma sähköverkko ja useita erityisiä komponentteja. Tämän ansiosta se pystyy vähentämään polttoaineen kulutusta ja saastuttavien hiukkasten päästöjä.

Mercedes on kehittänyt tämän järjestelmän sekä diesel- että bensiinimoottoreille, jotka ovat edelleen pääasiallinen käyttövoima. EQ Boost -järjestelmässä on a 48 voltin (V) sähkömoottori joka korvaa generaattorin ja perinteisen moottoriajoneuvojen käynnistimen.

1627651521 617 EQ Boost mita se on miten se toimii ja mitka

Niissä sähköverkko on 12 V, ja sen päätehtävänä on syöttää virtaa peruselementteille, kuten valaistukselle tai sähköisille ikkunoille. Tämän 48 V: n sähkömoottorin ansiosta 12 V: n verkkoon syötettävien komponenttien määrä on pienempi.

Näin EQ Boost toimii

Järjestelmä koostuu sähkömoottorista, kuten olemme jo ennakoineet, mutta myös 48 V: n akusta ja a DC -muunnin joka mahdollistaa virran syöttämisen 12 V sähköverkkoon.

Sanoi sähkömoottori auttaa polttomoottoria kiihtyvyyttä, mikä lisää tehoa ja vähentää kulutusta ja päästöjä. Mutta hänen väliintulonsa ei pääty tähän, koska se toimii myös laturina ja käynnistysmoottorina.

EQ Boost, selitetty videolla.

Akussa on puolestaan ​​regeneratiivinen jarrujärjestelmä, joka lataa sen ja tekee tarpeettomaksi kytkeä ajoneuvon pistorasiaan tämän tehtävän suorittamiseksi. Kaikki tämä on automatisoitu ja elektroniikan ohjaama ajoneuvon, mikä tarkoittaa, että tehokkuus on aina suurin ja kuljettajan ei tarvitse huolehtia mistään.

Siksi akkuun varastoitua energiaa käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

  • Syötä sähkömoottorille virtaa: tämä auttaa kiihdytyksessä 14 CV: n teholla ja 150 Nm: n lisämomentilla. Tämän tekniikan uusi versio nelisylinterisissä moottoreissa nostaa tehon 20 hevosvoimaan ja vääntömomentin 200 Nm: iin. Malleissa, joissa on kuusisylinterinen moottori ja EQ Power -tekniikka, tuotettu teho on 22 hv ja vääntömomentti 250 Nm.
  • Tehokomponentit, jotka kuluttavat paljon sähköä: ohjaustehostin, ilmastointilaite tai ABS -anturit ovat esimerkkejä tästä. Se parantaa myös Start & Stop -järjestelmän suorituskykyä ja kytkee lämpömoottorin irti pitkäaikaisesta hidastumisesta tai purjehduksesta.

EQ Boost -järjestelmän edut

Kaiken edellä mainitun perusteella voimme todeta, että Mercedes EQ Boost -valon hybridisaatiojärjestelmän tärkeimmät edut ovat seuraavat:

  • Pienempi polttoaineen kulutus: Lämpömoottori käy 48 V: n akun avulla vähemmän aikaa välttäen siten polttoaineen tuhlaamista, kun se ei ole ehdottoman välttämätöntä.
  • Vähemmän saastuttavia päästöjä: Kun polttomoottori on sammutettu, päästöjä ilmakehään ei synny.
  • Suorituskyvyn parantaminen: sähkömoottori auttaa polttomoottoria voimakkaissa kiihdytyksissä, esimerkiksi ohitettaessa tai liityttäessä, mikä parantaa yleistä suorituskykyä.
  • Poista turbo lag– Syöttää sähköisen apukompressorin pakokaasukäyttöiseen turboahtimeen tai suoraan moottoriin.
  • Vähemmän mekaanisia osia: Luopumalla perinteisestä vaihtovirtageneraattorista ja käynnistysmoottorista, näiden elementtien sekä niiden huollon ja / tai vaihdon riski pienenee. Esimerkiksi se poistaa kaikki hihnapyörät ja hihnat moottorista, mikä tarjoaa pienemmän koon ja eliminoi apuvoiman häviöt.
  • DGT ECO -merkki: malleissa, joissa on Mercedes EQ Power -tekniikka, on tämä merkintä, joka mahdollistaa pääsyn kaupungin keskustaan ​​myös aktiivisilla saastumisenestoprotokollilla.

Tällä hetkellä näistä eduista voi nauttia Stuttgart-tuotemerkin seitsemässä sarjassa: Mercedes C-luokka, E-luokka, S-luokka, CLS, GLC, GLE ja GLS. Niissä on yli 40 mallia tällä tekniikalla.

Oliko tästä viestistä apua?