Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Tuskin viisi vuotta sitten kukaan ei voinut kuvitella, että Espanjassa Seat León aikoi pudota niin rajusti myyntiluetteloista, ja samaa voidaan sanoa Istuin Ateca viimeisen kahden tai kolmen vuoden aikana. Hauskinta on se kupran muodostajajoka on hyvin nuori tuote vastasyntyneeltä brändiltä, se menee niiden yli jokaisessa mielessä.

Jos katsomme taaksepäin, Seat León on ollut yksi maamme suosituimmista autoista 2000-luvun alusta lähtien, jolloin ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille. Useita vuosia se on pysynyt rekisteröityneiden viiden parhaan joukossa, mutta nyt se on kaukana näistä paikoista ja se myy käytännössä kolmanneksen tällä hetkellä myydyimmistä autoista, mikä kummallisena on Seat Arona (31.5.2022).

Omalta osaltaan Istuin Ateca Se ei aiemmin ollut yleisen listan myydyimpien joukossa, mutta on aina taistellut C-SUV-segmentin kärkisijoista, että kompaktit katumaasturit. Sekä León että Ateca käyttävät samaa Volkswagen-konsernin MQB-moduulialustaa, jota käyttää myös Cupra Formentor, joka on huippukunnossa.

Cupran strategia Formentorin kanssa on toiminut 100 %

Cupra Formentor -käynnistyspainike

Cupra Formentor on ensimmäinen Cupran kehittämä auto, toisin kuin Cupra Ateca tai León, jotka on johdettu suoraan Seatista, vaikkakin urheilullisemmalla kokoonpanolla.

Cupran strategia on tullut tilaukseen tämän kompaktin crossoverin kanssa. He esittelivät ensin korkean suorituskyvyn version, 310 hv ja erittäin urheilullinen kokoonpano. Näin he loivat loistavan tuotekuvan ja suuren halun tätä mallia kohtaan. Hyvin pian sen julkaisun jälkeen he tarjosivat järkevämpiä versioitakuten ladattavat hybridit tai jopa muunnelmat diesel ja bensiini 150 hvhuomattavasti helpommin saavutettavissa.

Vuonna autoteollisuus Viimeisen viiden vuoden aikana olemme kokeneet sarjan raakoja muunnelmia. Ei vain alalla suunnittelutyyliä tai vartalotyyppejämutta myös mekaniikassa ja uusia merkkejä joita asennetaan. Ja enemmän, mikä muuttuu uusien eurooppalaisten säädösten myötä.

Cupra on osunut naulan päähän Formentorin kanssa ja niin paljon, että Seatissa he ovat jo huolissaan. Loppujen lopuksi voisi sanoa, että kaikki jää kotiin, koska ne lähtevät samasta matriisista, mutta totta kai on jonkin verran hermostuneisuutta espanjalaisen veteraanibrändin tietyissä asemissa.

Tiedot: Cupra Formentoria myydään useampi kuin Seat León ja Ateca

Jos katsomme rekisteröintitiedotläpi vuoden 2021 Espanjassa myytiin 16 691 Seat Leónia, 13 304 Seat Atecaa ja 9 208 Cupra Formentoria. Viime kuukausien trendi osoitti jo Formentorin suuren potentiaalin ja sen, että jos nämä mallit säilyttäisivät omat linjansa, urheilucrossover siirtyisi hyvin pian Seatin kompaktiin ja maastoautoon.

Nyt keskitymme siihen vuoden ennätykset 2022 ja näemme, että paluu on toteutunut. Kuka olisi uskonut, että Cupra Formentorin ensimmäiset yksiköt ilmestyivät kaduille vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä, että se ylittää puolentoista vuoden kuluttua Seat Leónin ja Atecan? Ei luultavasti kaikkein optimistisin, koska muistamme, että olimme myös poistumassa pandemian suuresta rajoituksesta ja kaikesta meitä odottavasta taloudellisesta epävarmuudesta.

Seat Ateca takaprofiili

Toukokuun ilmoittautumisajan päättymispäivänä (31.5.2022) Cupra Formentor -ketjuja on vähintään 5 468 kappaletta, ja rytmi kuukausittain kasvaa osittain. Puhumme 44 % enemmän kuin vuoden 2021 samana viiden ensimmäisen kuukauden aikana.

Jos menemme Seatiin, näemme huolestuttavan romahduksen. The Seat Leon summa vain tällä kaudella 3 614 yksikköä (53 % vähemmän kuin vuonna 2021), kun taas Atecalla on 4 644 rekisteröintiä (-32 % kuin tammi-toukokuussa 2021). Siksi meillä on yhtä paljon Cupra Formentorin menestystä kuin Seat Leonin ja Seat Atecan «epäonnistumisia». Itse asiassa luultavasti monet näiden kahden mallin potentiaaliset asiakkaat ovat tehneet harppauksen Cupraan.

Mitä tapahtuu, jos vertaamme sitä muihin suuren perinnön malleihin

Mutta varo, tässä ei vielä kaikki. El Formentor 5 468 rekisteröinnillä ylittää muut historialliset mallit kaduillamme, kuten Audi A3 (2 235 yksikköä), Ford Focus (2 512) ja Fiesta (1 095), Opel Corsa (3 876), Renault Mégane (1 561) ja Clio (3 440) tai Volkswagen Golf (2 035).

Jos näitä vertailuja tarkennetaan enemmän, huomaamme, että myös vasta äskettäin syntyneet ja myös äskettäin uudistetut mallit ovat jäljessä. On erittäin silmiinpistävää, että esimerkiksi Nissan Qashqai on lähes 1 000 yksikköä jäljessä (3 502) tai Toyota Yaris (4 511 rekisteröinnillä).

Loistava markkinointiliike, erottuva tyyli ja edullinen hinta

Testaa Cupra Formentor -takaprofiilia

Palaamme keskittymään Cupra Formentorin vertailuun Seat Atecan ja Leónin kanssa. Miksi tämä nuori Formentor houkuttelee niin paljon asiakkaita? Ei ole epäilystäkään siitä, että se on a raitista ilmaakoska se tarjoaa ulkopuolelta erottuvan muotoilun, siinä on hyvän kokoinen matkustamo ja markkinointi on onnistunut asettamaan sen halun kohteeksi ja tietyllä yksinoikeudella, kaikki tämä a Kohtuullinen hinta.

Ja kun me puhumme hinnat, ei ole mitään muuta kuin siirtyä konfiguraattoreihin ja aloittaa vertailu. Katsotaan kuinka paljon maksaa kolme järkevää versiota samantehoisista ja samanlaisista laitteista.

Vertaile hintoja: Cupra Formentor vs Seat León vs Seat Ateca

Aloitamme kanssa cupra formentor, joka jostain syystä on näiden linjojen päähenkilö. Entä yksikkö? bensa 150hvjoka on oikea teho tälle koolle ja painolle, ja muutos Käsikirja, saada ajoelämyksiä ja säästää hinnassa? Se on helpoin versio ja yksi kysytyimmistä vaihtoehdoista virallisella hinnalla 33 100 € riippuen konfiguraattoristasi. Se ei ole halpa, mutta voimme sanoa, että se on monien ostajien saatavilla.

Seat Leon FR

Menemme Seat Leon ja ensimmäisenä mainittava asia on, että espanjalainen tuotemerkki jakoi äskettäin uudelleen kaupallisen tarjouksensa. 150 hv:n TSI-moottori on kadonnut, ja bensiinin kärjessä on 130 hv:n 1,5 TSI. On olemassa tehokkaampia versioita, kuten 150 TDI tai 204 e-Hybrid. Seat Leon FR TSI 130 manuaalivaihteistolla, joka alkaa 25 931 eurosta, mutta jos haluamme tasapainottaa varusteita Formentorin kanssa, on reilua lisätä 18 tuuman vanteet. Kaikki yhteensä 26 627 euroa konfiguraattorin mukaan.

Asetamme tavoitteen nyt Istuin Atecaja loogisesti etsimme a FR (XS-paketti) lisätäkseen urheilullisuuden ripauksen. Tässä tapauksessa meillä on jo 18-tuumaiset pyörät ja muita yksityiskohtia, joita meillä ei ole kahdessa muussa, kuten sähköiset istuimet, ohjauspyörä ja lämmitettävät istuimet tai sähköinen portti virtuaalipolkimella. Hinta moottorin kanssa 150 hv TSI ja manuaalinen vaihto on 33 520 €.

Yllä olevan perusteella näemme, että Cupra Formentor on noin 5500 euroa kalliimpi kuin Seat León samanlaisilla varusteilla, mutta 20 CV:llä enemmän, ja samalla se on hieman halvempi kuin Seat Ateca tosin hieman vähemmällä varustelulla.

Seat Ateca hyvin varusteltu vai Cupra Formentor hieman vähemmällä varustelulla?

cupra formentor ajo

Nyt, kun ajoasentoa ei oteta huomioon, on järkevää ajatella, että monet jäävät Seat Leóniin, koska FR:n ja Cupra Formentorin välinen taloudellinen ero on huomattava. Tästä huolimatta, Seat Atecan tapauksessa ei ole yllättävää, että monet asiakkaat ottavat tämän askeleen kohti Formentoria. Asukkaiden tila on hyvin samanlainen, vaikka tavaratilaa katoaa 60 litraa.

Tällä tavalla, jos asiakas ei matkusta usein raskaasti kuormatulla tavaratilalla ja haluaa erottuvan, modernimman ja intohimoisemman esteettisen…, valkoisena ja pullotettuna. On hyvin todennäköistä, että hän menee Cupra Formentorille. Ole varovainen, puhumme asiakkaasta, joka etsii hyvin varusteltua Atecaa, ei versiota pienellä varustelulla.

Y puhumme tietoisestiMeillä on suhde useiden eri Seat- ja Cupra-jälleenmyyjien mainoksiin, ja kun kysyimme heiltä tästä asiasta, he kertoivat meille, että monet asiakkaat tulevat kyselemään Seat Atecasta ja päätyvät Cupra Formentorin kanssa. Samoin jotkut, jotka kysyvät Seat Leónista, ostavat lopulta Aronan.

Erilaistuminen, urheilullinen crossover-tyyli ja toimiva markkinointi

Testaa Cupra Formentor lateraalista

Voimme turvallisesti sanoa, että muotoilutyyli, erottuvuus, hyvä ajotuntuma ja, miksi ei sanoisi, brändin toteuttama hyvä strategia ovat tehneet Formentorista tuotteen viehättävä ja näin ollen se on ollut mahdollista sijoittaa maamme 15 myydyimmän auton joukossa. Ja kaikki tämä muistamme olematta edullinen auto, sillä sen lähtöhinta ylittää 30 000 euroa.

Siellä on joitain Formentorin menestyksen avaimia. Mitä tekisit, jos budjettisi olisi lähes 30 000 euroa? Mielipiteesi kiinnostaa meitä, kehotamme sinua jättämään sen kommentteihin.