Saltar al contenido

Faro Pixel LED, μAFS ja Digital Light: mitä ne ovat ja miksi ne mullistavat valaistuksen

4 de agosto de 2021
Faro Pixel LED μAFS ja Digital Light mita ne ovat

Valaistustekniikka kehittyy harppauksin ja Xenon- tai LED -ajovalot vanhenevat. Lopullinen aktiivinen turvallisuus on Pixel LED -ajovalot, jotka ylittävät vain tien valaistuksen.

Kautta historian autovalaistus on kokenut merkittävän kehityksen ja sitä on tarjottu lisää turvallisuutta ja tehokkuutta tehtävänsä suorittamisen aikaan. Tällä hetkellä erityyppiset valot, kuten halogeenitekniikka, ovat rinnakkain ksenonin, LED -optiikan ja jopa lasereiden kanssa.

Mikään näistä ei kuitenkaan ratkaise joitain autoteollisuuden historiallisia ongelmia tarjoamalla tienkäyttäjille täysin tyydyttävä ratkaisu. Lopullinen ratkaisu häikäisyn tai muuttuvien tieolosuhteiden kaltaisiin ongelmiin Siinä on matriisi -LED -tekniikka, mutta se voi mennä jopa hieman pidemmälle.

Mikä on Pixel LED

Tämä koskee projektin aikana kehitettyä Pixel LED -tekniikkaa μAFS (mikro-adaptiivinen etuvalaistusjärjestelmä) ja siinä on digitaalisen valon ajovalot.

Mutta mennään osiin. ΜAFS -hankkeen ovat yhdessä kehittäneet OSRAM Opto Semiconductors, Fraunhofer, Hella, Infineon, Daimler ja Saksan liittovaltion opetus- ja kehitysministeriö.

«Jokaista valopistettä on mahdollista ohjata erikseen ja pikselien välinen etäisyys on vähäinen»

Tämä projekti perustuu matriisi -LED -tekniikkaan nimeltä Pixel LED, joka pohjimmiltaan on korkean resoluution älykäs majakka, joka analysoi jatkuvasti olosuhteita sää, liikenne ja ajo. Jokaisessa ajovalaisimessa on 1024 valopistettä tai pikseliä, joita voidaan ohjata yksilöllisesti, mikä mahdollistaa mukautumisen olosuhteisiin välittömästi ja tarkasti.

Ratkaistaksesi hallinnan ja avaruuden haasteen, kaksi sirua yhdistetään jotka yleensä erotetaan toisistaan ​​ja asennetaan päällekkäin. Pohjana oli piisiru, jossa oli integroitu käyttöelektroniikka. Päälle on sijoitettu hienorakenteinen 4×4 mm: n monipikselinen LED -siru, joka vastaa valon tuottamisesta.

1628063791 544 Faro Pixel LED μAFS ja Digital Light mita ne ovat

Yleensä sinun on käytettävä vähintään yhtä kaapelia kutakin pikseliä kohden, eli 1024 tai enemmän kaapelia 1024 pikseliä kohti. Mutta μAFS: ssa tehoa tuottaa paljon pienempi määrä piisirun liittimiä kuin ohjaa pikseliä digitaalisesti.

Tämän ansiosta on mahdollista ohjata jokaista valopistettä erikseen ja pikselien välinen etäisyys on vähäinen verrattuna muihin järjestelmiin. Muissa järjestelmissä pikselien välissä on aina pieni tila, kun taas μAFS: ssa nämä tilat ovat huomaamattomia.

Kuinka hyödyntää teknologian mahdollisuuksia

Maksimoidaksesi Pixel LED- tai μAFS -ajovalaisimen mahdollisuudet, kamerat ja anturit, jotka mahdollistavat ympäristön analysoinnintai ajoneuvoon. Nämä kamerat kykenevät erottamaan paikallaan olevat esineet, kuten pylväät ja liikennemerkit, ja liikkuvat kohteet, kuten edessä olevat ajoneuvot tai vastaantuleva liikenne.

Ajoneuvon keskustietokone vastaa tietojen käsittelystä ja määrittää säteen kuvion. Ohjausyksikkö lähettää tämän kuvion ajovalaisimen piisirulle, joka sitten välittää tiedot monipikselisille valonlähteille. Piisirun vastaanottama bittivirta määrittää, kuinka paljon energiaa kullekin valopisteelle syötetään ja siksi onko sen oltava päällä vai pois päältä.

Pixel LEDin edut

Kaiken tämän yhdistetyn tekniikan avulla voimme tarjota kuljettajalle ja muille tienkäyttäjille tärkeitä etuja, varsinkin yöajon aikana:

  • Suurilla nopeuksilla, valonsäteen kantama kasvaa automaattisesti.
  • Kaupungissa, valonjako on laajempi, mikä parantaa turvallisuutta valaisemalla paremmin tietä, jalkakäytävää ja syrjäisiä alueita.
  • Sen toiminta se on täysin elektroninen, eikä mekaanisia liipaisimia tarvita.
  • Kiitos täyden valon ilman häikäisyä, kuljettaja voi nauttia parhaasta yövalosta vaikuttamatta muihin kielteisesti.
  • KuljettajilleTämä on selkeä havainnollinen etu ja vähentää onnettomuusriskiä ajettaessa yöllä.
  • AinaOlosuhteista riippuen kuljettaja saa automaattisesti suurimman ja parhaan mahdollisen valaistuksen ilman tarvetta käyttää lyhyen tai pitkän kantaman valoja, kaarrejärjestelmää tai muuta järjestelmää.

Digitaalinen valo

Digitaalinen valotekniikka on osa Pixel LED -ajovalojen μAFS -projektia ja menee askeleen pidemmälle yhdistämällä poikkeuksellinen valoteho ja järjestelmän oma räätälöinti ajamisen apumuoto pioneeri.

HD-laatuisessa ajovalaisimessa on toimiva siru, jossa on yli miljoona mikroheijastinta, eli yhteensä yli kaksi miljoonaa ajoneuvoa kohti. Ajoneuvokamerat ja anturijärjestelmät havaitsevat muita tienkäyttäjiä, kun taas tehokkaat tietokoneet arvioida navigointitietoja ja digitaalisia karttoja millisekunteina, antamalla ajovaloille komennot parhaan mahdollisen valonjaon mukauttamiseksi kaikissa tilanteissa.

Daimlerin toimitusjohtaja Ola Källenius kertoo, miten digitaalinen valojärjestelmä toimii.

Mutta lisäksi järjestelmä sisältää mahdollisuuden heijastaa symboleja tielle HD -laadulla. Tämä ei ainoastaan ​​anna kuljettajalle tietoja suoraan hänen näkökentästään, vaan se voi myös mahdollistaa kommunikoinnin ympäristön kanssa.

Esimerkkejä ovat projisoidut ohjauslinjat tiellä ajettaessa. työmaa. Kaksi valoa, jotka vastaavat auton koko leveyttä, projisoidaan kuljettajan omalle kaistalle, mikä mahdollistaa optimaalisen suunnan.

Laajennettu jalankulkijan merkki heijastuu, kun järjestelmä havaitsee jalankulkija vaara -alueella lähellä tietä. Tien pinnalle ilmestyy niitä kohti osoittava nuoli, ja tähän lisätään adaptiivisen kaukovaloventtiilin jo tekemä merkki.

Viimeinen esimerkki on etäisyysmerkki, ominaisuus, joka auttaa kuljettajaa löytämään sopivan tavanomaisen läheisyyden tietyissä tilanteissa.

Oliko tästä viestistä apua?