Emme voi silti vaatia voittoa, tai pikemminkin se, jonka on pysyttävä varovaisena, on Henrik Fisker. Yankee-yrityksen omistaja on yrittänyt elvyttää sitä monta vuotta, ja jos mikään ei mene pieleen, se näyttää lähestyvän ja lähempänä. Kanssa Ocean SUV hän haluaa valloittaa markkinat pohjimmiltaan siksi, että se tarjoaa hänen mukaansa korkeaa teknologiaa, kilpailijoidensa tasoista laatua ja purkuhintaa. Amen mainostaa sitä hänen kanssaan maailman puhtain auto.

Viimeksi puhuimme Fisker Oceanista viime kuussa. Tarkemmin sanottuna, kun tuotemerkki debytoi Los Angelesin autonäyttelyssä. Tässä kokouksessa he aloittivat myyntinsä ja maailmanlaajuista laajentumista. Yksi niistä alueista, joilla on eniten sanottavaa, on Eurooppa mutta vanhalle mantereelle heillä on muita suunnitelmia sen myyntihetkellä. Nyt tiedämme, kuinka voimme ostaa sen … ja enemmän …

Fisker luottaa Bridgestonen korjaamoverkostoon Ocean SUV:n huollon suorittamisessa …

Fisker ocean one sankari

Ennen kaikkea korjaa. Kyllä, luit oikein, Fisker on ilmoittanut, kuinka se järjestää virallisten työpajojen verkostonsa Euroopassa. Kuten hyvin tiedät, yksi työllisimmistä, monimutkaisimmista ja kalliimmista tehtävistä on oman kaupallisen verkoston luominen. Varsinkin kun brändillä ei ole läsnäoloa maassa ja se haluaa tehdä sen mahdollisimman alhaisin kustannuksin. Tästä syystä jenkkiyritys on päättänyt luottaa kolmanteen kumppaniin, jolla on vakiintunut ja luotettava verkosto.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, asiakkaat, jotka ostavat Ocean SUV:n (ja muun valikoiman) voivat pitää ne Bridgestonen virallinen työpajaverkosto. Tätä sovelletaan sellaisiin maihin kuin Ranska (Nopeat työpajat yli 450 koko maassa) ja Saksa (Pitstop- ja Reiff-ABS-verkosto, jossa on yli 300 myymälää). Kuten ymmärrät, yhteistyö Bridgestonen kanssa laajenee myös renkaat, asentamalla ne kaikkiin malleihinsa.

Tämän uutisen kuultuaan herää kuitenkin pieni «iso» kysymys. Tiedämme jo, missä voimme huoltaa ja korjata Fisker-malleja osassa Eurooppaa, mutta Missä voimme tehdä sen muualla mantereella? Toistaiseksi he eivät ole sanoneet muuta kuin että Ranska ja Saksa ovat ensimmäiset maat, jotka myyvät ne. Myöhemmin heidän pitäisi saavuttaa Iso-Britannia, Italia ja Espanja mutta emme tiedä missä järjestyksessä, jos ollenkaan, he tekevät sen.

Joka tapauksessa sinun ei tarvitse olla ilves tietääkseen, että he ovat seuraavat, jotka voivat antaa heille eniten myyntiä. Meidän on katsottava, mitkä ovat Fiskerin seuraavat askeleet, mutta ne näyttävät olevan menossa oikeaan suuntaan. Ajoittain, mutta nyt tärkeintä on, että tilauksia on ja Magnan tehdas Grazissa (Itävalta) on valmistanut ensimmäiset 5000 yksikköä ennen kuin vuosi 2022 lähenee loppuaan. Pystyvät…?

Lähde – Fisker – Fisker Bridgestonen palvelusopimus Euroopan unioni – Lehdistötiedote