Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Kun Ford lanseerasi Kugan ensimmäisen iteroinnin, hän ei koskaan uskonut, että se olisi menestys.. Kukaan ei tiennyt varmaksi, mutta sen rento muotoilu tai hyvä ajodynamiikka auttoivat sitä asettumaan todelliseksi bestselleriks vain muutamassa kuukaudessa. Toisella sukupolvella menestys heikkeni hieman, mutta «onni» on hymyillyt heille jälleen kolmannen kaupallisen lanseerauksen myötä. Ei tietenkään koko alueella…

Ford Kuga oli yksi ensimmäisistä Blue Oval -malleista, jotka luopuivat dieselmekaniikasta. Tämä toimenpide oli brändin yritys «vähentää päästöjä» ja kiertää Euroopan unionin lakeja. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi he sisällyttivät valikoimaan hybridi versio (valmistettu Espanjassa) ja a Plug-In Hybrid (PHEV) 140 kW (190 hv) ja 165 kW (225 hv). No, kahden viimeksi mainitun myynti on voittanut Euroopassa vuonna 2022…

Ford Kuga ST-Line X Black Package syntyi juhlimaan sitä, että se on myydyin ladattava hybridi Euroopassa…

Ford Kuga ST-Line X musta paketti

Ford (JATO Dynamicsin tietojen mukaan) osoittaa sen Kuga on myydyin PHEV ladattava hybridimaasturi vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla Euroopassa. Lukumääränsä mukaan he ovat toimittaneet yli 23 tuhatta yksikköä asiakkaille eri Euroopan maissa, joissa se on myynnissä. Mutta se myös parantaa ennätyksiään vuoteen 2021 verrattuna, sillä toimitukset kasvoivat 28 % verrattuna Euroopan toiseksi myydyimpään PHEV-malliin.

Ja sen kunniaksi on syntynyt erityinen Black Package -versio. Muotoilua varten he ottavat pohjaksi ST-Line X -version, johon he lisäävät tiettyjä yksityiskohtia mustalla. Tärkeimmistä elementeistä voimme nostaa esiin kontrastisen mustan katon tai peilikuoret. Myös säleikön tai takaspoilerin ilmanottoaukoissa on sama kiiltävä musta pinta. Myös, ST-Line-logo ja Kuga-grafiikka takaluukussa on viimeistelty samalla tavalla.

Täydennyksenä Kuga Black Packagessa on 20 tuuman kiiltävän mustat kevytmetallivanteet. Suljettujen ovien takana se edellyttää myös muutoksia, vaikka ne rajoittuvatkin ajajan istuin. Tämä on nyt Aktion Gesunder Rücken eV:n (AGR) akkreditoima, mukaan lukien sähkösäätö jopa 18 asennossa. Loput seuraavat samalla tavalla erottuaan huolellisesta ergonomiasta sekä materiaalien ja säätöjen laadusta segmentin keskiarvossa.

Voimansiirtoon vähän muutoksia. Se ylläpitää vapaasti hengittävää 2,5 litran bensiinilohkoa yhdessä sähköyksikön kanssa, joka auttaa tarjoamaan 190–225 hv:n tehon molemmissa 200 Nm:n vääntömomentilla. Akku on saman kapasiteetin ja latautuu noin 4 tunnissa pistorasiasta. Sen ansiosta se voi matkustaa sataprosenttisesti sähköisessä tilassa noin 65 kilometriä.

Lähde – Ford