Elokuvan tässä vaiheessa sitä ei voi kiistää Autoteollisuus elää vaikeita aikoja. Eikä pelkästään ajoneuvojen tuotannon ja myynnin osalta, vaan myös merkkien välillä tapahtuvien strategisten liikkeiden vuoksi. Viimeinen esimerkki, jonka tapasimme kuukausia sitten, mutta tähän päivään mennessä sitä ei ole julkistettu. Muistatko, kun kerroimme sinulle, että Renault ja Geely voisivat perustaa yhteisyrityksen Aasiaan? No, kaikki on tehty…

Kyllä, koska olemme oppineet sen kahden virallisen lehdistötiedotteen kautta Geely Automobile Holdings on ostanut suuren osan Renaultin tytäryhtiön osakkeista. Tämä on Renault Korea Motors (RKM) ja se on yksi ranskalaisen monialayrityksen tuntemattomimmista osista. Päivitämme kuitenkin muistisi.Tunnetko Renault Fluencen, Latituden tai Koleosin? No, kaikki nämä mallit on johdettu Korealle luoduista tuotteista…

Renault Korea Motors (RKM) tuo Geelyn ansiosta markkinoille uuden hybridimalliston Volvon CMA-alustalle…

Renault Koleos - Geely ostaa 34 prosenttia Renault Korea Motorsin (RKM) osakkeista

Kuten tiedät, Renault elää huonoja aikoja ja tilisi voivat vaurioitua vakavasti. Syy niin suureen «katastrofiin» on Ukrainan sodassa ja siksi he ovat joutuneet tekemään radikaalin päätöksen. He ovat toteuttaneet a Korean-divisioonan pääomankorotus, jota Geely on käyttänyt hyväkseen. Tällä tavalla he yhdistävät polkunsa tukeakseen toisiaan ja laajentaakseen liiketoimintaansa, vaikka gallialaiset hallitsevatkin.

Lehdistötiedotteen mukaan mm. kiinalainen konserni on ostanut 34,02 % Renault Korea Motorsin osakepääomasta. Kauppa on tehty Centurion Industries Limitedin kautta, joka on tytäryhtiö, jonka kanssa Geely ostaa yhtiönsä. Päätavoite on tuodaan vuoteen 2024 mennessä markkinoille useita hybridimalleja Korean markkinoille sekä valikoituja kansainvälisiä maita. Kaikki valmistetaan Renault Samsungin tehtaalla Busanissa.

Mitä tulee hänen tekniikkaansa, vähän yllätyksiä. Kuten he selittävät, nämä uudet mallit luodaan Geelyn Volvolle kehittämä CMA-alusta. Molemmat merkit erottelevat kuitenkin omat versionsa muuttamalla näkökohtia, kuten estetiikkaa, asennusta ja käyttökokemusta. Lopuksi näiden ajoneuvojen jakelu tapahtuu myyntiverkoston kautta, joka Renault Korealla on valituissa maissa.

Tämän osakekaupan hintaa ei ole toistaiseksi julkistettu. Lisäksi sopimukseen tarvitaan toistaiseksi asianomaisten viranomaisten hyväksyntä. Siksi se ei ole vielä suljettu ja siihen voi tulla muutoksia, jos vastaavat viranomaiset uskovat, että se voi aiheuttaa ongelmia kilpailun kannalta… Olemme tarkkaavaisia ​​uutisissa, koska se antaa meille mahdollisuuden mallin tavoittamiseen Eurooppaan. .

Lähde – Renault Group – Zhejiang Geely Holding Group